Skocz do zawartości

Jakie hostingi oferują kilka adresów IP

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

SeoLite.pl ma w ofercie 36 lub 100 adresami ip więc polecam..

• Like 1

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Jak ktoś by szukał hostingu seo / małych kont WWW pod zaplecze to podrzucam 10 kodów na 35% zniżki do https://www.seohost.pl/i na VPSy w https://microhost.pl:

PIO-1D5DFF
PIO-60E01E
PIO-ECDB22
PIO-1C73A7
PIO-4003DF
PIO-9334EE
PIO-6BB1DA
PIO-4061AB
PIO-4BD52C
PIO-AF8E8E

>> Profesjonalny Hosting SEO - atrakcyjne pakiety! <<

>> Mój blog o pozycjonowaniu - przydatne tipsy i narzędzia! <<

• 1 miesiąc temu...

Mi osobiście wydaje się, że zamiast korzystać z opcji hostingów "seo" na których znajdują się głównie zaplecza, lepiej będzie założyć kilka małych hostingów rozrzuconych po zaufanych firmach które na rynku są już dłużej (np. hekko.pl, hoste.pl, linuxpl.com itp.). Można też w takich firmach zapytać o kilka małych pakietów na różnych IP. Mamy wtedy nasze "zapleczówki" w miejcach gdzie działają też normalne/niezapleczowe serwisy.

szeptanka, multikonto

Opcja o której pisałem powinna dać zapleczom:

- różne DNS-y,

- różne konfiguracje usług wybranych firm hostingowych (apache, php itd.).

I wiele innych parametrów, które na hostingu seo dla każdego zaplecza będą wyglądały podobnie. A w tym przypadku zaplecze będzie bardziej "zróżnicowane"?

szeptanka, multikonto

• 4 tygodnie później...

Chciałbym sobie postawić 10 stronek zapleczowych i zastanawiam się nad kupnem

https://microhost.pl/serwery/hosting-seo/ 

( pakiet ) SEO V1 . Czytałem też że ważne są systemy zautomatyzowane a dokładnie znalazłem poradnik w internecie w którym zostało napisane:

Warto jednak mieć świadomość, że większość dostawców SEO hostingu nie posiada własnych systemów autonomicznych. Wszystkie oferowane zasoby adresów IP są więc w tym przypadku dzierżawione z innych AS’ów Oznacza to, że wszelkie działania prowadzące do maksymalnej dywersyfikacji adresów IP oraz klas C są bezcelowe. Po sprawdzeniu może okazać się, że wszystkie domeny, mimo różnych adresów IP i klas C, taknaprawdę należą do jednego systemu autonomicznego. To zaś wszelkie działania w zakresie dywersyfikacji domen czyni działaniami bezcelowymi. Google bardzo szybko potrafi rozszyfrować, do jakich systemów autonomicznych należą domeny. Jeśli ich zróżnicowanie w obrębie AS’ów będzie nieduże, wówczas linki wychodzące mogą budzić pewne zastrzeżenia. Chcąc mieć pewność, że linki zostaną pozytywnie “ocenione”, należy zadbać o to, by linki pochodziły z domen nie tylko o różnych adresach IP, ale i również z domen przynależących do różnych systemów autonomicznych. Dlatego nie zawsze skorzystanie z usług hostingu SEO
będzie dobrym rozwiązaniem .

Pytanie mam :  Czy ten pakiet ( pakiet ) SEO V1 posiada te systemów autonomicznych . Czy w przypadku postawienia 10-20 stronek po prostu na to nie zwracać uwagi.

Dla porównania np tutaj znalazłem w ofecie 

https://wpseo.pl/pricing.php

iż ten hosting posiada 16  AS'ów  a w innych hostingach seo nie ma o tym informacji.

Proszę o porady i wyjaśnienie problemu.

1)Do Powyższej wypowiedzi  zadałem pytanie do microhost.pl i mają oni tylko jeden system autonomiczny. To Za bardzo nie rozumiem w poradniku opublikowanym przez seoway była napisana ta powyższa informacja odnośnie systemów autonomicznych .  A tutaj na forum osoby polecają hostingi które zawierają tak jak w przypadku microhost tylko jeden system autonomiczny.

2) Nie zwracać na to uwagi? Czy po prostu te systemy autonomiczne są ważne w przypadku jak chcemy stawiać np 50 stron lub więcej?