Skocz do zawartości

ovh i 100 domen .pl za free

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

cos mi sie wydaje ze to ostatnia taka promocja domen .pl - no chyba ze Nask rozda jakies promocyjne pakiety rejestratorom :) Ceny przedluzen w nastepnym roku spadaja, tak wiec pewnie i marża na kazdej domenie sie zmniejszy :) Jeszcze w tym roku oplacalo sie rejestorom sprzedawac promocyjnie (dokladac nawet te 10zl do rejestracji), majac perspektywe ~30zl zysku na kazdej (np. w home 100zl przedluzenie w tym zdaje sie 65zl to koszt dla nasku). Teraz cena rejestracji sie nie zmienia (nadal te 10zl) nastomiast przedluzenie to juz tylko 40zl - zakladam ze marża 30zł dla takiej domeny to bedzie ciut za duzo, taki home bedzie musial sie zadowolic 15-20zl - czyli juz troche ryzykownie jest rozdawac za free domenki :P

Zreszta home.pl juz sie przejechal raz na promocjach jak sie okazalo ze ludzie zaczeli zakladac opcje na swoje promocyjne domeny.

pozycjonuj.png

Ja poki co jestem troche zawiedziony.

Domeny znikly z listy operacji w trakcie, a niestety zadnego potwierdzenia nie dostalem.

Ciekawe co odpisza w uzasadnieniu.

:)

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

verSuS - jesli nie dostales na emaila potwierdzenia zarejstrowania domen = to nie masz ich, spróbuj jeszcze raz.

Swoja droga, to darmowa akcja, nie ma co narzekac, co by nie bylo. Faktem jest, ze odpowiadaja na emaile tego samego dnia, a to ze jest male zamieszanie, to wcale sie nie dziwie, przy (jak przypuszczam) tyyyyyyyylu zamowieniach :)

Ja zastanawiam sie nad serwerem, ale wlasnie, czy zakladac do kazdej domeny darmowy serwer (Start1M dysk 1 MB, transfer 1 GB/msc) czy zakupic jeden wiekszy, no i wlasnie, tutaj najtanszy z opcja multidomen to okolo 200 zł rok....

Jak Wy to rozwiazaliscie? Bo ja chyba zmienie po prostu dns'y na home.pl. Ciekawe co powie konsultant, jak mu 100 domen wrzuce naraz :) haha

Przy zamowieniu dostawalem potwierdzenia, no i w panelu mialem oczekujace zamowienia w liczbie 12 - w kazdym po 8 domen. Tylko dzisiaj cisza jak mi je wykasowali...

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Przy zmiane DNS'ów mam takie cos:

Strefa SOA dla domeny XXXX.pl nie jest dostępna na serwerze dns: dns.home.pl

w sumie w home.pl mam juz dodane domenki, ale pewnie trzeba poczekac az sie zaktualizuja?

P.S. - jesli ktos masowo przenosi domeny, to nie meczcie konsultantów, tylko piszcie na info@home.pl z lista domen, i w przeciagu 30 minut je dodadza ;P (weryfikacja konta jest poprzez losowe 3 literki z konta -> email zwrotny).

Dziwie się im, ze nie dadza mozliwosci usero dodawania nowych domen, przez to maja wiecej roboty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności