Skocz do zawartości

ovh i 100 domen .pl za free

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jedno mnie zastanawia. Czy to możliwe, że NASK stworzył jakąś promocję [TYLKO!] dla nich? Nigdy nie robił wyjątków dla partnerów, a...

... wg moich szacunków, mogą zarejestrować w promocji nawet 100 000 domen (1000 klientów po 100 domen to realna liczba). 100 000 x 10 zł (rejestracja domeny w NASK) = 1 mln zł! Nie oszukujmy się, większość tych domen nie zostanie odnowionych (paradoksalnie - nawet po odnowieniu wszystkich byliby na 400 000 minusie), czyli co to ma być - świadome działanie na niekorzyść firmy?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Milion zł dla firmy o zasięgu międzynarodowym, wydane na promocje to nie jest bardzo dużo. Do tego trzeba pamiętać że może domeny nie zostaną przedłużone ale każda z nich będzie posiadała jakiś ruch, pewnie wszystkie zostaną zaparkowane i coś tam jeszcze skapnie. Do tego część osób dokupi jakieś serwery i inne usługi, samo ovh będzie mu się też kojarzyło z dobrym interesem i jeśli komuś polecał rejestratora to właśnie ovh, sam pewnie też po za promocją zarejestruje jakieś domeny. Myślę że sobie to odpowiednio skalkulowali, nie ma się co nimi przejmować tylko trzeba rejestrować :)

Dokładnie, miałem kiedyś wykłady z gościem zza granicy, jakiś taki biznesmen z prawdziwego zdarzenia i ogólnie stwierdził, że polscy biznesmeni patrzą tylko na bardzo bliską przyszłość

tak jak napisał to:

nawet po odnowieniu wszystkich byliby na 400 000 minusie

Możliwe, ale w dalszej perspektywie tak jak napisał Inco - to dla nich będzie wielki zysk, a dla dużych firm co to jest 400k zł? Duży gracz może więcej a polskie mikro firmy co nie chcą inwestować, ew. tyle ile muszą to zawsze pozostaną mikro firmami.

Tylko patrzeć na rynek firm europejskich - ile w czołówce jest Polskich firm i dlaczego ?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

To doskonały sposób na pozyskanie tysiecy pokemonów, na przejęcie klientów od home, az, nazwa.pl, dropped.pl

Klientow nie tylko na domeny ale też na hosting, dedyki.

400kPLN to jest nic w porownaniu do korzysci w horyzoncie np. 10lat.

Ja np. przenosze wszystkie swoje domeny do ovh - po prostu nie warto placic 100pln netto za przedluzenie pl i bawic sie w walke o authinfo.

linki ze stopki...

Witam,

W tym miesiącu proponujemy:

.PL:

- Wasze pierwsze 100 domen .pl będzie kosztować 0 PLN przez pierwszy rok

- jeżeli będziecie chcieli zarejestrować ponad 100 domen,

każda domena ponad 100 będzie kosztować 10 PLN za pierwszy rok

- transfer: płacimy Wam (!!) 10 PLN za każdy transfer do OVH

- odnowienie: 66 PLN za rok

.COM/.EU/.NET/.ORG/.INFO/.BIZ/.LI/.CH

- transfer: 3.99 PLN z odnowieniem na kolejny rok(!!)

- odnowienie: 19.99 PLN

.MOBI

- rejestracja 19.99PLN

Wszystkie informacje:

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/cennik_domen.xml

Pozdrawiam,

Octave

To jak ktos ma zbanowane domeny .pl to moze warto je przetransferowac do ovh ? :(
pozycjonuj.png

Nikt chyba jeszcze tego faktu nie podał.

Zamówienie zostanie zrealizowane po weryfikacji, wysyłają list aktywacyjny pocztą. Chyba, że tylko ja sie tak zalapalem.

Chyba już było.. Ciekawe czy korzystają z Poczty Polskiej, jeśli tak to niektórzy się pewnie nie doczekają.

Przy założeniu, że zarejestrują 100 000 domen, to w pierwszym roku tracą niezależnie od rezultatów 400 000 - 1 000 000 zł. I o ile w tym optymistycznym wariancie (że 100% domen jest odnawianych) wychodzi, że po 2 latach są już na plusie 200 000 zł, to wg moich subiektywnych założeń, znacznie bliżej będzie ta wartość 1 mln. A to dlatego, że ludzie dla pozycjonowania rejestrują domeny bez ich odnawianiu. Czyli: Załóżmy, że 80% osób porzuci domeny, 20 przedłuży.

- 1 mln inwestycji.

+ 120 tys - po odnowieniu za każdy rok

...

zarobek mają dopiero po 8,3 latach - zakładając, że ludzie cały czas będą odnawiali te 20 tys domen, co także jest mało prawdopodobne. Oczywiście nie wierzę, że ta strategia nie jest przemyślana, ale ktoś musi mieć "jaja" żeby tak ryzykować na tym rynku (to chyba precedens w Polsce, bo np. hrd.pl od roku zapowiada że kupi licencję ICANN i na razie na zapowiedziach się kończy).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Arku skąd te dane?? Moim zdaniem najważniejsze pytanie to ile oni muszą NASKU zapłacić. Jak będziesz wiedział to wtedy możesz liczyć koszta. W swoich wyliczeniach nie bierzesz pod uwagę tego co piszą inni na przykład sprzedaż serwerów przy okazji. Sam zakupiłem jakiś tam nie drogi :(

Z drugiej strony jest to niezła forma reklamy bo gdzie nie otworze net tam OVH i ich promocja.

Tak naprawdę to ile osób kupi 100 domen 5 czy 10 no możne jakieś 500 a resztę kupią osoby po 10 sztuk i z tego będą prawdopodobnie przedłużać. je.

A jak to się ma do:

Rozszerzenie Cena netto/rok Cena brutto/rok Odnowienie netto/rok Odnowienie brutto/rok

.pl 0.00 PLN (1) 0 PLN 66.00 PLN 80.52 PLN

.com.pl 0.00 PLN (4) 0 PLN 48.00 PLN 58.56 PLN

.miasto.pl 0.00 PLN (5) 0 PLN 18.00 PLN 21.96 PLN

.eu 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

.com 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

.net 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

.org 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

.info 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

.biz 3.99 PLN (2) 4.87 PLN 19.99 PLN 24.39 PLN

gdzie:

(1) - Oferta dostępna podczas transferu domeny. Rejestracja od 10.00 PLN netto/rok odnowienie - 66.00 PLN netto/rok

(2) - Oferta dostępna podczas transferu domeny. Rejestracja od 14.99 PLN netto/rok odnowienie - 19.99 PLN netto/rok

(3) - Oferta dostępna podczas rejestracji domeny. odnowienie i transfer - 34.99 PLN netto/rok

(4) - Oferta dostępna podczas transferu domeny. Rejestracja od 10.00 PLN netto/rok odnowienie - 48.00 PLN netto/rok

(5) - Oferta dostępna podczas transferu domeny. Rejestracja od 10.00 PLN netto/rok odnowienie - 18.00 PLN netto/rok

CZyli 0 zł to przy transferze domeny a nie nowej rejestracji. Jak to w końcu jest?

Myślę że to ruch skierowany na wpicie na szczyt polskich rejestratorów domen. Tacy potentaci jak home.pl, czy nazwa.pl, przez lata wydali na promocje wiele więcej, ovh ma teraz szansę trochę się do nich przybliżyć. Na pewno ten ruch, podkręci obroty na rynku wtórnym obrotu domenami .pl, za 9 miesięcy będzie pokaźny wysyp domen na allegro. Jasne że część akucji będzie bez sensu ale część domen będzie już z jakimś ruchem, PR i site i troche się tego sprzeda za grosze, wiec z tej strony też widzę szanse na przedłużenie tych domen. Wole by robili w ten sposób promocje niż wyrzucali kasę reklamę bilbordową lub gazetową, bo tak przynajmniej ja coś mogę zyskać.

Przy założeniu, że zarejestrują 100 000 domen, to w pierwszym roku tracą niezależnie od rezultatów 400 000 - 1 000 000 zł. I o ile w tym optymistycznym wariancie (że 100% domen jest odnawianych) wychodzi, że po 2 latach są już na plusie 200 000 zł, to wg moich subiektywnych założeń, znacznie bliżej będzie ta wartość 1 mln. A to dlatego, że ludzie dla pozycjonowania rejestrują domeny bez ich odnawianiu. Czyli: Załóżmy, że 80% osób porzuci domeny, 20 przedłuży.

- 1 mln inwestycji.

+ 120 tys - po odnowieniu za każdy rok

...

zarobek mają dopiero po 8,3 latach - zakładając, że ludzie cały czas będą odnawiali te 20 tys domen, co także jest mało prawdopodobne. Oczywiście nie wierzę, że ta strategia nie jest przemyślana, ale ktoś musi mieć "jaja" żeby tak ryzykować na tym rynku (to chyba precedens w Polsce, bo np. hrd.pl od roku zapowiada że kupi licencję ICANN i na razie na zapowiedziach się kończy).

Przy założeniu 100% odnowień... - 66x100 000 = 6 600 000 zł obrót netto (przy milionie "w plecy")

Przy założeniu 20% odnowień... - 66x20 000 = 1 320 000 zł obrót netto (przy milionie "w plecy")

Cennik podany na stronie

https://www.dns.pl/porozumienie/oplatyp.html

to ściema dla malutkich firm.

Firmy, które mają rocznie po kilkadziesiąt tysięcy rejestracji, na 100% mają negocjowane indywidualnie umowy.

------------------------

Nask sprzedaje domeny za grosze, góra za kilka złotych.

Nazwa , OVH , Home i inni płacą najprawdopodobniej setki tysięcy złotych rocznie za licencje na sprzedaż.

Im domeny tańsze tym drożej kosztuje ich taka licencja.

Poszukajcie sobie ofert pp niektórych sprzedawców domen.

Licencja darmowa - odnowienie 99 zł netto

Licencja 2000 zł - odnowienie 89 zł netto

itd

Dziwicie się że takie są ceny.

Weźcie sobie ceny chleba i innych produktów piekarniczych.

Ceny wzrosły o ok 15 % mimo że w tym samym czasie zboże staniało o ponad dwadzieścia procent.

Pośrednicy...

reklama - ulotki, plakaty, wizytówki

Tanie kredyty przez internet - kredyty mieszkaniowe, kredyty gotówkowe oraz samochodowe

Arku skąd te dane?? Moim zdaniem najważniejsze pytanie to ile oni muszą NASKU zapłacić. Jak będziesz wiedział to wtedy możesz liczyć koszta. W swoich wyliczeniach nie bierzesz pod uwagę tego co piszą inni na przykład sprzedaż serwerów przy okazji. Sam zakupiłem jakiś tam nie drogi :(

Z drugiej strony jest to niezła forma reklamy bo gdzie nie otworze net tam OVH i ich promocja.

Tak naprawdę to ile osób kupi 100 domen 5 czy 10 no możne jakieś 500 a resztę kupią osoby po 10 sztuk i z tego będą prawdopodobnie przedłużać. je.

Zgadza sie. To tylko my rekiny, zerujemy na takich promocjach.

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Firmy, które mają rocznie po kilkadziesiąt tysięcy rejestracji, na 100% mają negocjowane indywidualnie umowy.

Jasne, 100% pewności, czyli sam w takich negocjacjach brałeś udział? Ciekawe, bo ja mam zupełnie inne informacje - że żadnych rabatów nie ma.

Przy założeniu 100% odnowień... - 66x100 000 = 6 600 000 zł obrót netto (przy milionie "w plecy")

Przy założeniu 20% odnowień... - 66x20 000 = 1 320 000 zł obrót netto (przy milionie "w plecy")

Mylisz się. Zapominasz o koszcie odnowienia, czyli 60 zł dla NASK. Z odnowienia domeny dostają tylko 6 zł. Czyli jak już tak dokładnie liczysz to:

(dla 20 tys, pierwszego roku): - 1 000 000 - 1 200 000 + 1 320 000. Tutaj będzie trochę różnicy, faktycznie, jak wrzuci się to w koszta.

Arku skąd te dane?

Już o tym rozmawialiśmy. Promocja w ogóle nieznana, wiedzą o niej nieliczni, a najwięcej domen zamawiają ci, którzy nie zamierzają ich odnawiać. Ja już nawet boję się myśleć ilu co niektórym przypomniało się o istnieniu np. prababci :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności