Skocz do zawartości

Adkontekst Intertext

Adkontekst

Rekomendowane odpowiedzi

Minął miesiąc od czasu wprowadzenia Intertextu i początkowo zapowiadało się dobrze eCPM na poziomie 0,50-0,60 zł, a CTR 0,30-0,50 proc. Jednak później po ok. tygodniu jak się użytkownicy oswoili z nowym typem reklamy eCPM i CTR spadło i średnio wynosi 0,35 zł i 0,34 % przy CPC 0,10 zł.

Dużo zależy od serwisów i tematyki.

Może teraz ktoś następny się pochwali wynikami.

Pozdrawiam Krzysztof Cieślak,

autoGALERIA.pl - piękno motoryzacji

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...

Czy ma ktoś może doświadczenia w temacie - połączenie Intertext z AdSense?

Spróbowałem takiego połączenia na mojej stronie, w nadziei że do zysków z AdSense dojdzie jeszcze parę złotych z AdKontekst Intertext. Ale wygląda na to, że nic z tego. W AdSense spadł mi trochę CTR (czego można było się spodziewać) i proporcjonalnie eCPM. Jednocześnie eCPM osiągnięty z Intertext nie równoważy spadku eCPM w AdSense (i to już niespodziewana porażka). Sumarycznie zarabiam mniej niż na samym AdSense.

Ale na razie wnioski są na podstawie zaledwie kilku dni prób. Ktoś ma może doświadczenia jak to wygląda w dłuższym okresie? Może dzięki odpowiedniej kolorystyce/rozmieszczeniu reklam można uniknąć spadku CTR z AdSense na rzecz Intertext?

Zastanawiam się też czy jest szansa, że stawki za kliki z Adkontekst Intertekst wzrosną po jakimś czasie współpracy? Pamiętam, że jak kiedyś próbowałem OnetKontekst to tak właśnie było - nie wiem czy znaleźli się tam lepsi reklamodawcy zainteresowani reklamą na mojej stronie, czy jak, ale po około miesiącu średnia stawka za klika wychodziła sporo większa niż w pierwszych dniach testów. Jeżeli podobnie było by z Adkontext Intertekstem, to może warto potestować dłużej...

• 3 miesiące temu...

odkopuje bo mam nadzieje ze ktos sie jeszcze wypowie. poki co z maili od firmy wychodzi ze niezla kase mozna na tym zyskac (intertext) ale z opiniami userow juz gorzej.

ktos stosuje ten system i czy sie w ogole oplaca?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

warto ale zalezy od tematyki, tylko strona musi byc bogata w tressc ...

po zastosowaniu kilku filtrow mozna podniesc cena za klika do 14 groszy a to juz jest prawie tyle samo co srednie adsense ...

w smartcontexcie sa jeszcze wyzsze stawki i nie gryza sie z adkontekstem, takz emozna miec 2

• 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...

Dostaliście ostatnio maila z informacją o reklamach Flash Large? Jeśli tak i wiecie o co chodzi, to dajcie znać, czy na waszych stronach są już one wyświetlane.

///

(...) Forma emitowana jest jako animacja flash w postaci Intertext (pojawia się na osobnej warstwie po najechaniu na słowo kluczowe zaznaczone w treści artykułu). Rozmiar kreacji reklamowej zawiera się w prostokącie o wymiarach 550x350...

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności