Skocz do zawartości

Po przekierowaniu 301 dziwna reakcja Google :)

Accid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W skrócie sprawa wygląda tak:

Dawno postawiłem stronkę na republice.pl i nic z nią nie robiłem (kilka linków do katalogów wyszukiwarek). Po wielu latach okazało się, że stronka sama z siebie jest w TOP3 na dziś dosyć ciekawą frazę. Przeniosłem stronkę przerobioną na xhtml na ovh.org.

Tą podlinkowałem dosyć dobrze, czego efektem było pierwsze miejsce przez pewien czas.

Przekierowanie zrobiłem przez meta - inaczej się nie dało na republice :(

Niedawno znowu zrobiłem przekierowanie 301 tym razem z ovh.org na .com (stronka na WP).

Przekierowałem przez PHP bo na free ovh.org nie ma .htaccess.

Tydzień nic się nie działo.

A potem Google zwariował ... ovh.org spadło na drugą stronę a w to miejsce weszła ... republika.pl, która już dawno powinna być poza indeksem. Było na niej tylko przekierowanie do ovh.org.

Teraz i ovh.org wróciła na poprzednie miejsce, czego efektem jest zajmowanie przeze mnie 3 i 4 miejsca przez republike i ovh.org

Obie stronki w tej chwili kierują do .com - ovh przez permanent php a republika przez 10 sekundowe refresh w meta.

Trwa to już 2 tyg i stronki .com jeszcze nie ma nawet w indeksie - choć dałem już kilka linków do .com i są juz w indeksie.

Wiem, że pozostaje mi tylko czekać ale sytuacja wg, mnie dosyć śmieszna ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności