Skocz do zawartości

Page Rank - Co z nim

zebol

Rekomendowane odpowiedzi

67/10 bo onet też

ja też, ja też :)

koniec z dmozami, koniec z linkorami

ha! a ja wcale bym się nie zdziwił gdyby do tego nadeszła tendencja "nie wypuszczaj poweru ze swojej strony".

Np w najprostszym wydaniu tak: do strony prowadzi 10 linków z zewnątrz (+10) a wychodzi 20 na zewnątrz (-20) reasumując siła takiej strony byłaby na -10 :(

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hehe, dwa cytaty z forum DP:

PR doesn't pay my rent

i...

Joeychgo: "Oh my God! The sun is gone! The sun has exploded! The sun has been eliminated forever!

Friend: "Relax. Wait for the big, fluffy white cloud to pass."

Watching Google is always interesting...

Ja się bardzo cieszę, że coś się dzieje. Powtarzając to co pisałem na GG

przed momentem: może pozycjonowanie znowu będzie czymś więcej

niż napieprzaniem (na GG napisałem inaczej, gwoli ściśłości :P) głupimi

systemami...

:]

Szy.

Btw. teraz zacznie się ucieczka stron z katalogów

A dlaczego katalogi są złe? Chyba, że masz na myśli katalogo-farmy.

Tu chyba chodzi o kopie innych stron (DMOZ, itp.)

Zaraz biore się za czytanie.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

No rzeczywiście zrobili jeden wielki młyn dziś od rana :( Ale pocieszam się tym, że Google nie zrobiłoby niczego nieprzemyślanego przez swój sztab "czacha dymi" :)

Także udostępniam kopię PDF`a: https://www.opengeo.pl/download/?file=TrustRank.pdf

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Juz wczoraj

To nie od wczoraj..... Wczoraj to może było na dłuższą mete....

Pierwszy raz dopatrzałem się szarego paska 25 Maja.

Akurat przeglądałem Kat. w katalogu i ..... No własnie...

Było może to chwilowe ale jakieś oznaki już wskazywały na zmiany.

Do pewności zainstalowałem sobie Google Toolbar by się upewnić że wszystko jest OK.

I wyszło że to raczej G: wprowadza zmiany...

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

tak, potwierdzam, moje PR zniknelo już prawie tydzień temu. nic nie pisalem bo od 3 tygodni robie redirecta na www. i myslałem, że to ma jakiś związek. btw: do dzisiaj PR nie przeszedł mi na www. i wygląda na to, że juz nie przejdzie :D

Gość Anonymous

Uff, dodając strony do katalogu zdziwiłem się, że żadna nie jest zaindeksowana przez google (brak pr). Dostrzegłem jednak myk i dla potwierdzenia wszedłem tutaj wiedząc, że znajdę odpowiedź.

Poczekajmy co się będzie działo w https://directory.google.com

Narazie PR tam jest, ale wiadomo: update nie jest na bieżąco. Może to stanie się źródłem PR dla nielicznych stron tam się znajdujących.

Może to stanie się źródłem PR dla nielicznych stron tam się znajdujących.

Czyli to nie jest tak, że co miesiąc - dwa, google aktualizuje katalog biorąc z DMOZ? W moim przypadku okres między dodaniem w DMOZ a pojawieniem się w GD trwał 1,5 miesiąca....

siejecie panikę, :D

1. zmienili format daty

2. pozmieniali serwery cache

3. pora na PR - poza tym jak sobie pradzić z systemami? no chyba najlepiej tak

to pewnie początek czegoś ale trudno od razu wyrokowac że wprowadzają TrustRank, 3/4 sieci nie miałoby sie prawa znaleźć w wynikach, a co wtedy z ich konkurencją? bylliby lepsi :] a szansę miałyby tylko duże komercyjne portale

--edit

inną sprawą jest to że https://www.mcdar.net/dance/ pokazuje dla interesujących mnie zapytań różnice w odpwiedzi DC

nie wspomne o tym że niedawno był update PR, po co by go robili skoro mieliby go teraz wyłączyc??

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności