Skocz do zawartości

Page Rank - Co z nim

zebol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
moze raczej PR jest ukryty dla oczu aby utrudnić życie pozycjonerom

ale skoro wiadomo, że wpływu na wyniki wyszukiwania PR od dawna już nie ma, i że jest to wyłącznie "prestiżowa" zabawka, to od dłuższego już czasu sens jego istnienia polegał właśnie na tym, że był widoczny, tzn. można go było sprawdzić i się pochwalić. Jak przestanie być widoczny, to tak naprawdę przestanie istnieć, bo żadnego ukrytego działania już od dawna nie ma.

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

A moze w koncu zmienili algorytm obliczania checksum, bo jak probuje wyslac zapytanie o PR to dostaje taki blad:

failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden

A taki blad byl zwykle przy zle wyliczonym checksum.

hmm, troche wstyd? jesteśmy zapóźnieni?

O ile pamietam to kiedys byla o tym mowa. Ja raczej nie wierze w wprowadzenie TR.

A moze w koncu zmienili algorytm obliczania checksum

ale znowu jeśli były błędy w zapytaniu bezpośrednim o PageRank to wyświetlał się chyba inny komunikat niż ten poniżej.

Your client does not have permission to get URL /search?client=navclient-auto&ch=63200988015&features=Rank&q=info:www.onet.pl from this server. (Client IP address: XX.XX.XX.XX)

You do not have permission to send search queries from this IP address. Please login to the Google Admin Console and ensure that this IP is in your list of permitted IPs. Remember that it may take a few hours for a newly added IP address to become activated and able to perform queries.

Może chodzi o ograniczenie tej ilości narzędzi do badania PageRank. Może udostępnią to za pomocą API a może będzie to dostępne wyłącznie dla Klientów szczególnie że termin Google Admin Console występuje przy "Enterprise Solutions"

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Może chodzi o ograniczenie tej ilości narzędzi do badania PageRank. Może udostępnią to za pomocą API a może będzie to dostępne wyłącznie dla Klientów szczególnie że termin Google Admin Console występuje przy "Enterprise Solutions"

No wlasnie ja tez to dostaje, obojetnie co wpiszze. Tzn. lewy checksum czy strone, zawsze to samo.

Probowalem zadax zapytanie do toolbarqueries.google.com i do zwyklego i nic. Tak samo z innym sposobem naliczania checksum, tez kicha.

Tak czy inczej wydaje mi się że nie ma co się nad tym głowić. Może to być joke engineerów Google a może jakaś chwilowa awaria ;)

tez kicha

No kicha, kicha bo blokuje po IP. Musisz użyć swojego Googlowskiego IP :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

A czy ktos od 2 dni ma dodana jakas nowa podstrone do indeksu?

Ja na jednej nowej stronie przedwczoraj mialem 283 wizyty googlebota i nic nie dodalo. Zawsze od razu dodawal. *

*To jest normalne pytanie, wiec prosze mnie nie odsylac do archiwum, bo czytalem i nie znalazlem odpowiedzi na dokladnie moje pytanie.

A czy ktos od 2 dni ma dodana jakas nowa podstrone do indeksu?

u mnie brak, ostatnie są z data 25.05 daterange wyświetla strony tylko z 25 aczkolwiek kopie stron które były wcześniej w indeksie sa z 26,27 np https://tinyurl.com/ce4n3

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności