Skocz do zawartości

Wybór dedyka?

advokat

Rekomendowane odpowiedzi

Co powiecie na to: https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/superplan_mini.xml

pod kątem:

Forum phpbb by przemo + Joomla

80-100 tys UU/miesiąc

800.000 odsłon /miesiąc

do 100-120 osób on-line w godzinach szczytu

Ewentualnie co innego w podobnej cenie z dedyków możecie podpowiedzieć. Istotne dla mnie, aby serwer miał w cenie panel.

W cenie do 200 zł/miesiąc

I jeszcze gdyby ktoś się orientował w szczegółach jak to wygląda w przypadku zakupu w OVH. Przy zakupie wybieram panel, płacę, dostaje serwer i co? Po podpięciu domeny jest gotowy do pracy czy wymaga wcześniejszej istotnej administracji?

Co myślicie o tym, żeby zrobić pod-forum "Dla początkujących", coś jak "Oferty" i "Własny serwer"? Niby bez sensu za bardzo sortować, ale ostatnio coraz częściej pojawia się wiele takich bardzo hmm "amatorskich" pytań. Odpowiedzi w takim pod-forum byłyby od razu bardziej stonowane, bo jednak czasami jak się czyta niektóre rzeczy na ogólnym forum to wywołuje to różne emocje: płacz, śmiech, wkurzenie itp.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zastanów się czy OVH to na pewno dobry wybór - poszukaj coś w Polsce (napisz do sebaka z efuturo ma fajne ceny na dedyki - lepszy ping) , Ja mogę Ci dać coś w CZ lub DE do tego DA, jak masz ograniczony budżet to z opłatą miesięczną. Ale pomyśl o administracji bo przy tak masakrujących maszynę skryptach jak przemo czy joomla Ci się przyda.

@Arek_inc może jakieś "prośby" albo "co kupić" ?

Zbyt wielu subforów nie ma co robić, tu się zgadzam z adminami forum, nie ma aż tylu postów a wzór WHT (dobry wg mnie) tutaj by się nie sprawdził - fora świeciłyby pustkami. Z innymi tematami nie ma problemów, tylko te posty początkujących uzytkowników są czasami denerwujące i takie oddzielenie ich od reszty wpłynęłoby na samopoczucie tych bardziej ambitnych, którzy nie chcą czytać "czy jak kupie dedyka a mam winde, to bede umial sie nim zajac" ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Co myślicie o tym, żeby zrobić pod-forum "Dla początkujących", coś jak "Oferty" i "Własny serwer"? Niby bez sensu za bardzo sortować, ale ostatnio coraz częściej pojawia się wiele takich bardzo hmm "amatorskich" pytań. Odpowiedzi w takim pod-forum byłyby od razu bardziej stonowane, bo jednak czasami jak się czyta niektóre rzeczy na ogólnym forum to wywołuje to różne emocje: płacz, śmiech, wkurzenie itp.

, a moze takie cos by do tej wypowiedzi pasowalo:

" Zapomniał wół jak cielęciem był" ;)

, a moze takie cos by do tej wypowiedzi pasowalo:

" Zapomniał wół jak cielęciem był" ;)

przeciez forum to zgrupowanie ludzi ktorzy sie znaja, na wszystkim sie znaja i pomocy nie wymagaja... a nie czekaj, czy idea nie jest wlasnie dzielenie sie wiedza? skoro takie pytania sa smieszne i powoduja takie emocje u ciebie to moze przy rejestracji postawic wymog znajomosci php, asp, administracji, 6 jezykow itd?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Tu nie chodzi o śmieszne pytania, tylko o to że niektórzy zamiast zakładać nowy wątek mogliby poczytać forum bo temat czy dam radę jak się nie znam na linuxie był już kilka razy omawiany. Nikt nie jest omnibusem ale poszukać nie zawadzi.

chodzi o dostęp do bazy mysql a nie ping, między 2-3 ms a 0.1 ms w dostępie do bazy danych jest różnica.

Sprawdzałeś, czy tak Ci ktoś powiedział?

A co do działu dla początkujących. To tylko propozycja. Ja rozumiem, że każdy od czegoś zaczyna, jednak tutaj dobrym przykładem jest temat pozycjonowania na tym forum. Po prostu była taka masa głupich pytań (nie zapominam - ja też takie na początku zadawałem!), że sporo osób stąd po prostu uciekło. Gdyby oddzielić część bardzo podstawowych pytań (przykładów może być sporo), od tych mniej, to wg mnie można by trzymać jako taki poziom. A jak 90% tematów będzie od ludzi, którzy hosting / dedyk widzą pierwszy raz na oczy, to Ci bardziej wymagający mogą stąd po prostu uciec. A tak, nie dość że oddzieli się ich od początkujących, to będzie jeszcze szansa, aby sprawdzili się w roli tych, którzy pomagają i uczą :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności