Skocz do zawartości

[PHP] Kobiowanie z serwera A na B

Necro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak wygląda skrypt któremu podając ścieżkę pliku via HTTP, skopiuje go do mnie na ftp?

Tzn.

Mam skrypt i siebie na serwerze, podaje ścieżkę (HTTP) do pliku, włączam w przeglądarce mojserwer.pl/pobierz.php i skrypt pobiera ten plik do mnie na serwer.

Pozdrawiam

Jak wygląda skrypt któremu podając ścieżkę pliku via HTTP, skopiuje go do mnie na ftp?
No zaczyna się <?php kńczy ?> ma dużo instrukcji warunkowych, funkcji lub klas jeśli jest napisany obiektowo.

Ogólnie jego wygląd zależy od tego w jakim edytorze go otworzysz :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z pewnością na jakimś serwerze...

Radzę CI -> Naucz się zadawać pytania jak chcesz uzyskiwać właściwe odpowiedzi :D !

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może dlatego masz problem z uzyskaniem odpowiedzi, bo zadałeś pytanie, które raczej powinno brzmieć: napiszcie mi skrypt, który ściąga plik, nie umiem kompletnie go napisać, nie mam czasu nawet w google poszukać i nic za niego nie dostaniecie.

Tutaj najwyżej Ciebie ktoś może nakierować, poprawić błąd, wyjaśnić coś.

W tej chwili to jedyna pomoc dla Ciebie:

https://www.google.pl/search?q=php+download+script

Naprawdę PiO zaczyna schodzić na psy.
Mion, wstydziłbyś się.
Mam skrypt i siebie na serwerze
Spadłem z krzesła, idę spać.

p.s. nadal nie wiem o co chodzi, o jaki skrypt itp.

Może szukasz Total Commandera?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Naprawdę PiO zaczyna schodzić na psy.
Mion, wstydziłbyś się.
Mam skrypt i siebie na serwerze
Spadłem z krzesła, idę spać.

p.s. nadal nie wiem o co chodzi, o jaki skrypt itp.

Może szukasz Total Commandera?

Mar.

Chodzi mu raczej o przetransferowanie pliku z jednego serwera na drugi, bez sciagania do siebie. Proponuje (jesli masz dostep) chociazby crona i komende wget.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności