Skocz do zawartości

Czy pozycjonowanie long tail jest bardziej opłacalne ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jasno wynika że przyszłością SEO jest logn tail

i nie tylko wazny jest jeszcze anglojezyczny e-weblink

long tail wynika z bardziej zlozonego i dokladniejszego silnika Google i od zwyklej statystyki

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann - sam sobie odpowiedziales na to pytanie

i nie tylko przyszlosc, a codziennosc - przy sporych serwisach wejscia z nazwijmy to "niepozycjonowanych fraz" znacznie przewyzszaja wejscia z najbardziej obleganych wyrazen

wiem do czego pijesz, ale moja odpowiedz jest taka - nie zalatwisz tego zadnym systemem

Frazy z LT sa czesto wpisywane raz lub kilka razy i wiecej na nie wejscia z tych hasel nie bedzie

czesto sa to wejscia zwiazane z jakims wydarzeniem (sportowym, politycznym itd... )

i zanim wrzucisz to w system i wypromujesz to ludzie zapomna, ze cos takiego mialo miejsce

wiec podsumowujac - mylimy tutaj pojecia

dlugiego ogona nie zrobisz systemem - jedynie struktura serwisu i odpowiednie linkowanie

frazy niszowe TAK - to mozesz wspomoc systemami

long tail to zlepek fraz

to nie jest żaden zlepek fraz to są szczegółowe zapytania i sztuką jest je znaleźć, w ciągu ostatnich lat nastąpił tkz. "wzrost świadomości" internautów dotyczący szukania w internecie i od zapytań ogólnych przeszli na zapytania szczegółowe.

Przykład:

kiedyś "telewizory LCD"

teraz "telewizor lcd samsung 32 cale" albo "telewizor lcd +typ/numer , albo "telewizor lcd 32 cale +hd"

i nie są to żadne zlepki fraz tylko logiczne zapytania

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

berbant - zapytania wysylane do google wszystkie powinny byc logiczne, bo pisza je ludzie

ale nikt tego nie przewidzi co wpisze kowalski w pcimiu dolnym - to jest wlasnie dlugi ogon

te frazy, ktore potrafisz przewidziec to sa frazy niszowe i to spokojnie wypozycjonujesz, i sa spore szanse na ich powtarzalnosc

od wymyslili sobie rozdział na long tail i frazy niszowe :) - to wszystko jest jednym i tym samym a wyłapanie ich to tylko kwestia czasu pieniędzy i umiejętności

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak, long tail jest przyszłością SEO (zresztą stosuje się go już od dawna i nie jest to żadna nowość) pod warunkiem, że nie będzie ograniczał się do korzystania z SWL'i ani nie będą one głównym źródłem linków.

Czy to po prostu swl z 3-4 frazowym słowami kluczowymi czy też precle?

Nie, to przede wszystkim świetna optymalizacja z zadbaniem o każdy szczegół, masa wartościowych treści zawierających przeróżne kombinacje słów kluczowych, linkowanie wewnętrzne które jest tutaj mega ważne + linki z przeróżnych źródeł i w bardzo różnej formie.

Long tail ma za zadanie pozycjonowanie m.in. fraz, które nie przyszłyby nam nawet do głowy, aby je wpisać w anchorach linków, więc tym bardziej SWL może jedynie wspomagać takie pozycjonowanie. Pisząc precle czy wstawiając linki w treści na stronach z wymiany, zapleczu itp., częściej podlinkujesz daną podstronę serwisu na słowo kluczowe w jakiejś odmianie niż gdybyś robił to linkując je z systemów. Co prawda linkowanie na dowolną frazę wzmocni taką podstronę, ale to nie systemy odgrywają tu najważniejszą rolę.

Teoria o pozycjonowaniu long tail systemami to spłycanie pozycjonowania do kilku banalnych kroków i stanie w miejscu zamiast rozwój stosowanych metod.

jasne wylapac mozesz wszystkie frazy na jakie byly wejscia w ostatniej dekadzie

i mozesz pozycjonowac kazda z nich osobno ale systemem tego nie zalatwisz podkreslam zadnym

chyba, ze macie jakies genialne rozwiazanie, ktore przewidzi, nie co wpisal wczoraj kowalski, czy nowak, ale co wpisza jutro i za tydzien

na tym polego dlugi ogon

Xann, miałam nadzieję, że zaprzeczysz temu co napisałam i odpowiesz, że SWL'e służą tylko do dopalenia, a nie do pozycjonowania... tym bardziej jeśli mowa o long tail.

Xann, a nie myślałeś o tym, aby e-weblink był naprawdę kontekstowy?

Xann - przeczytaj mojego poprzedniego posta

systemem pozycjonujesz frazy na ktore byly juz wejscia i szacujesz, ze prawdopodobnie zapytania sie powtorza, pozniej je pozycjonujesz to do tego nadaje sie kazdy system

w jakis sposob wzmacniasz ogolnie serwis, ale bez dobrego linkowania wewnetrznego, tresci,odpowiedniej struktury nie osiagniesz zbyt wiele

Podkreslam LT to przedewszystkim frazy, ktorych nie da sie przewidziec, zmieniaja sie z tredami, sytuacja polityczna, gospodarcza itd ....

cala reszta to zwykle pozycjonowanie fraz na ktore juz wczesniej byly zapytania i to nie jest zadna nowosc

Lexy tak , najpierw podłączamy statystykę która nam pokazuje po jakich frazach wchodzą do nas ludzie na stronę oprócz pozycjonowanych fraz , następnie dopalamy e-weblinkiem te frazy które sa niżej w wynikach

Lukas_79 właśnie ci odpowiedziałem że dopala sie je systeme przeczytaj ze zrozumieniem

Marketing internetowy dla firm

temat jest o opłacalnosci LT/fraz niszowych - to jest udowodnione że jest to opłacalne - kwestia tego w jaki sposób mozna go robić to zupełnie inna kwestia i jest przede wszystkim zależna od wielkości serwisu i jego aktualizacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności