Skocz do zawartości

Czy pozycjonowanie long tail jest bardziej opłacalne ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Long Tail jest uzyskiwany głównie dzięki optymalizacji+dobry content+ dobremu linkowaniu.Każdy ma swoje "sposoby" na uzyskanie długiego ogona-według mnie SWL jest dość marnym pomysłem.Xann -cały ten temat to monolog promocyjny.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Lexy tak , najpierw podłączamy statystykę która nam pokazuje po jakich frazach wchodzą do nas ludzie na stronę oprócz pozycjonowanych fraz , następnie dopalamy e-weblinkiem te frazy które sa niżej w wynikach

Hmm.. dla mnie to oczywiste było, że skoro niszowe hasła jest dużo łatwiej wypozycjonować to trzeba śledzić statystyki i na te hasła się wspinać.

Tylko czy to przyszłość SEO?

Ja myślę że SEO niedługo będzie polegało na zwiększaniu 'dobrego' ruchu na stronie, a nie na pozycjonowaniu na frazę/hasło.

Tylko czy wtedy to dalej będzie SEO czy już SEM, czy po prostu marketing internetowy?

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Nie dalej jak parę tygodni temu przeglądałem statystyki dla jednego ze swoich serwisów gdzie ilość fraz po których została odwiedzona sięga 4000. Syzyfową pracą byłoby sprawdzanie jak często dane frazy są wpisywane co pozwoliłoby ograniczyć ilość fraz do normalnych rozmiarów powiedzmy 500.

Xann - czy statystyki jakie planujesz wypuścić, będą miały funkcje określenia przypuszczalnego ruchu na frazy z długiego ogona?

Xann - czy statystyki jakie planujesz wypuścić, będą miały funkcje określenia przypuszczalnego ruchu na frazy z długiego ogona?

Funkcja wróżki zapewne przez dłuży czas będzie w fazie beta :D Chyba, że szybciej pojawi się moduł szklanej kuli :P

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

No to o tym właśnie Xann piszę, tylko niekiedy czasu brak aby analizować jak wcześniej wspomniałem parę tysięcy haseł. Jakże byłoby miło połączyć pięknie to wszystko i w ten sposób wyłuskać 500 fraz. Aczkolwiek to co teraz zrobił GA jest całkiem przyjemne i w dużej mierze to ułatwia. Jeszcze tylko import do e-weba :)

@Aqqry - zaglądnij do GA i panelu podpowiadania słów kluczowych ;) wróżka jednak żyje ;)

kadzielawski no masz racje ze ta wróżka https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal robi robotę dzięki GA ja mam dostęp do waszych danych choć w jakiejś cześć mnie to akurat cieszy :) z tym czy zrobią export do eweba to raczej nie wiem choć rozmowy trwają , za to w moich statach mam export do eweba ;d

Marketing internetowy dla firm

..z tym czy zrobią export do eweba to raczej nie wiem choć rozmowy trwają...

Tomek - odwrotnie. W tej chwili narzędzie GA propozycji słów kluczowych pokazuje przybliżoną liczbę wyszukań danego słowa w poprzedniego miesiąca i jest możliwość wyeksportowania tego to csv. Więc może zrób w e-webie moduł do importu takiego pliku. To chyba nie jest problem?

jest import linków bo nic ci nie da import samych anchorow (chyba że nie rozumiem o co chodzi ) , osobiście tez z tego korzystam od dawna przy pierwszej analizie słów kluczowych na stronę potem juz opieram się na statystykach strony

Marketing internetowy dla firm

pokazuje te co pozbierał z analityc jednocześnie zrobił odpowiednią wycenę i to jest paradoks podłączamy analityc łapiemy dla nich frazy które oni nam wyceniają sami po naszych statystykach , trzeba mieć łep do interesów

a niby czemu z tego ma nie korzystac?

:]

Czy pozycjonowanie long tail jest bardziej opłacalne ?

Dla kogo? Dla pozycjonowanego czy pozycjonujacego?

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności