Skocz do zawartości

dreamhost.com czy HostNine.com

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje serwera pod duże zaplecze z jak największą ilością ilością rożnych adresów IP i chciałbym zasięgnąć Waszej opini który z wymienionych w temacie jest lepszy. Osobiście wolałbym na chwilę obecną dreamhosta a w późniejszym czasie dokupić host9 jak tylko zagospodaruje wszystkie domenki na dreamhoście jednak nie wiem czy nie odbiega on bardzo jakościowo od host9.

A także chciałbym się dowiedzieć jak wygląda mniej więcej ilość adresów IP na jednym i drugim hoście??

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

DH na pewno jakościowo jest gorszy od H9 (mam oba), ale w DH do dodawanych stron losują się różne IP, natomiast w H9 standardowo dostajesz 1 lub 2 IP (przy reseller 10), a każde dotakowe jest płatne. Jeżeli to zaplecze jest spamiarskie to bierz DH, jeżeli są to wartościowe strony to musisz się już zastanowić. Jak kupiłem DH to na poczatku strasznie mulił i czasami nie działał, teraz mam 5 razy więcej stron i działa rewelka. Natomiast H9 działa ok, ale ostatnio jakieś pady się mu przytrafiły.

Osobiście brał bym DH, a nawet tak zrobię, bo jestem w podobnej sytuacji i muszę dokupić nowy hosting :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Obydwie firmy mają swoje plusy i minusy. W hostnine możemy wybrać położenie serwera np. w UK co pewnie przekłada się na szybsze ładowanie strony w porównaniu z dreamhost. Tylko czy w shared hosting w hostnine mamy różne IP? Nie jest to dostępne tylko w opcji reseller?

// edit. No własnie tak myślałem. A reseller w h9 jednak cenowo sporo przewyższa DH. Co do działania to w DH jestem już drugi rok. Na początku były jakieś problemy, czasami strony się bardzo wolno ładowały. Ale teraz wszystko jest jak za tą cenę super. Zależy od serwera na jaki się trafi.

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

No tak, całkiem możliwe. Ale sam wiesz jak GoogleBot potrafi czasami wymęczyć serwer, a pamiętać trzeba że jest to hosting współdzielony - mimo kosmicznych parametrow. A i tak w DreamHost można sobie na dużo pozwolić jeśli chodzi o obciążenie...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

DH na pewno jakościowo jest gorszy od H9 (mam oba), ale w DH do dodawanych stron losują się różne IP, natomiast w H9 standardowo dostajesz 1 lub 2 IP (przy reseller 10), a każde dotakowe jest płatne.

Tak dedykowane są płatne ale shared nie. Zakładasz subkonto na oddzielnych shared IP. 11DCxY serwerów w każdym i zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa można otrzymać ładną pulę unikalnych IP :)

404.tf

Możesz Fidma przybliżyć temat z tymi IP w H9, bo nie rozumiem? To dotyczy każdego serwera czy tylko reseller?

btw. czy miał ktoś do czynienia z DH VPS bo za 15$ dają 150Mhz/150MB Ram - tylko nie wiem czy to dużo, czy mało i czy się opłaca na to przejść, czy lepiej zostać na shared.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tylko resellera.

W H9 jest inaczej niż w innych hostingach i ich pakietach resellerskich.

Mianowicie kupując konto reseller nie dostajemy na start "fizycznie" pakietu resellerskiego tylko dostęp do panelu zarządzania H9. I to w nim dopiero tworzymy subkonta, które są lokowane w wybranych DC i tam dopiero są tworzone konta hostingowe z dostępem do cPanelu itd.

Więc kupując resellera możemy tworzyć XXX fizycznych kont.

Są one lokowane w DC, które wybierzmy przy zakładaniu subkonta, i na to mamy wpływ. Subkonta są zakładane na losowych sprzętach w obrębie danego DC.

W teorii, możemy dajmy na to utworzyć w obrębie jednego DC np. 1000 subkont, co da nam wg rachunku prawdopodobieństwa, pokrycie wszystkich ich sprzętów, a tym samym taką samą ilość unikalnych IP. Zabieg ten można powtarzać dla każdego DC.

W ostatecznym rozrachunku daje nam to całkiem pokaźną ilość subkont z różnymi IP w obrębie jednego resellera. Oszczędność czasu i pieniędzy ;)

Ja nie miałem cierpliwości do tej metody, ale znajomi mają po 50-100 IP i kombinują dalej ;)

Podejrzewam, że za parę miesięcy H9 ukróci ten algorytm ;) A póki co to wiadomo, Polak wszystko potrafi :)

404.tf

• 2 tygodnie później...

zdradźcie mi tą słodką tajemnicę jak zakupić hosting na dreamhoscie płacąc poprzez Paypal, bo zamieniłem już sobie kasę na PP a tu niespodzianka ponieważ przy zamawianiu hosta nie mam opcji płacenia poprzez PayPal, screen poniżej:

https://sirkzzz.nazwa.pl/dream.jpg

pomocy :rolleyes: !!!

zdradźcie mi tą słodką tajemnicę jak zakupić hosting na dreamhoscie płacąc poprzez Paypal, bo zamieniłem już sobie kasę na PP a tu niespodzianka ponieważ przy zamawianiu hosta nie mam opcji płacenia poprzez PayPal, screen poniżej:

https://sirkzzz.nazwa.pl/dream.jpg

pomocy :D !!!

Z tego co wiem, DH blokuje płatności via PayPal dla regionów, które często robiły jakieś przekręty z nim związane.

Standardowo opcja jest dostępna, ale ja sam nie mogę z niej skorzystać, tylko za pomocą Google Checkout.

Pozdro. :rolleyes:

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Właśnie kupiłem sobie hosting na Dremhost.com poprzez paypal i nie było najmniejszych problemów. Z tego co widzę to załapałem się jeszcze na tą promocję z okazji 11 lat dreamhost.com, dla 1111 osób dają konta bez limitów dyskowych oraz transferu, ciekawe jak w praktyce wygląda ten brak limitów ;-).

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Właśnie kupiłem sobie hosting na Dremhost.com poprzez paypal i nie było najmniejszych problemów. Z tego co widzę to załapałem się jeszcze na tą promocję z okazji 11 lat dreamhost.com, dla 1111 osób dają konta bez limitów dyskowych oraz transferu, ciekawe jak w praktyce wygląda ten brak limitów ;-).

widocznie wcześniej coś już u nich kupowałeś,

odp od supportu:

Hello Christopher,

You can only pay for hosting with PayPal at the time that you renew your

account; initial registrations cannot be paid for with Paypal.

You can either pay for your account by paying with Google Checkout or via

a Check.

I do apologize for the inconvenience, please let me know if you have any

further questions.

Thanks,

Brett G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności