Skocz do zawartości

dreamhost.com czy HostNine.com

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie, pierwszy raz coś u nich kupowałem i nawet wcześniej nie miałem tam konta, po przeczytaniu twojego postu sam nie wiem jak przeszła mi ta rejestracja.

hmm, dziwne

a korzystasz z jakiegoś proxy, podawałeś swoje dane czy jakieś zmyślone ?? pytam bo zależy mi na kupnie tego hosta, a już kombinowałem na różne sposoby i nie ma opcji abym zapłacił poprzez PP

A mi właśnie zablokowali konto, które opłaciłem na rok z góry jakieś 10 dni temu. Na koncie były 3 wordpressy.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Jakbys mial 300 to bym zrozumial. Na pewno przyczyna nie byly te wordpressy. Juz tu ktos kiedys pisal ze ma u nich ponad 60 i jest okej.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A mi właśnie zablokowali konto, które opłaciłem na rok z góry jakieś 10 dni temu. Na koncie były 3 wordpressy.

DH jest poniżej krytyki :/ Wycinają sami ruch przez .htaccess a w Twoim wypadku po prostu zablokowali konto zamiast wycinać roboty :/

Bierz w H9 to nie będziesz miał takich "niespodzianek" :D

404.tf

Nie, pierwszy raz coś u nich kupowałem i nawet wcześniej nie miałem tam konta, po przeczytaniu twojego postu sam nie wiem jak przeszła mi ta rejestracja.

hmm, dziwne

a korzystasz z jakiegoś proxy, podawałeś swoje dane czy jakieś zmyślone ?? pytam bo zależy mi na kupnie tego hosta, a już kombinowałem na różne sposoby i nie ma opcji abym zapłacił poprzez PP

Nie korzystam z żadnego proxy i podałem prawdziwe dane, sam nie wiem jak to możliwe że się zarejestrowałem bo teraz tak dla testu ponownie złożyłem zamówienie i nie miałem opcji płacenia paypal. Może pokombinuj z proxy, bo wydaje mi się że oni weryfikują twoją narodowość po IP.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Jaki podali powód zablokowania? Możesz zajrzeć w logs/resources?

Ja mam dużo więcej niż 3 wordpressy - mają zainstalowany autoblog i wp-cache. Do tego kilkanaście innych stronek php/html. Przy czym wszystkie posiadają jakieś odwiedziny, niektóre całkiem spore. I żadnych problemów.

DH jest poniżej krytyki :/ Wycinają sami ruch przez .htaccess a w Twoim wypadku po prostu zablokowali konto zamiast wycinać roboty :/

Każdy ma swoje zdanie. Ja o H9 nie mogę za dużo powiedzieć, bo nie korzystałem z ich usług. Ale dreamhost mnie nie zawodzi już długi czas. Może mam szczęście do serwera? Napewno nie polecałbym usługi, z której sam byłbym niezadowolony.

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Każdy ma swoje zdanie. Ja o H9 nie mogę za dużo powiedzieć, bo nie korzystałem z ich usług. Ale dreamhost mnie nie zawodzi już długi czas. Może mam szczęście do serwera? Napewno nie polecałbym usługi, z której sam byłbym niezadowolony.

Ale to nie moje odosobnione zdanie. Wszędzie narzekają na DH, że samo ingeruje w pliki kont jak jest zbyt duży ruch czy obciążenie.

404.tf

Rozumiem że w DH mogą blokować konto za zbyt duże obciążenie procka/ramu, ale co w przypadku transferu, nie mam niby żadnych limitów transferu, ale ciekawy jestem czy to do końca prawda, dojechał ktoś kiedyś do jakiś ekstremalnych transferów miesięcznych na tym hostingu ;>.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

no niestety nie da rady przeskoczyć tego, aby za pierwszym razem zapłacić z PayPala na dreamhoscie :)

a powiedzcie jak wygląda wydajność na h9 , da rade na jednym resselku postawić na najniższym planie tym 15,000 MB / 150 GB ze 20-30 precli na różnych IP ?? czy będą blokowali ??

a powiedzcie jak wygląda wydajność na h9 , da rade na jednym resselku postawić na najniższym planie tym 15,000 MB / 150 GB ze 20-30 precli na różnych IP ?? czy będą blokowali ??

Tu jest jeszcze ciekawiej.

Nie mają monitoringu obciążenia łącznego dla resellera X, tylko na subkonta YZ. Więc jak masz 100 subkont to każde będzie monitorowane oddzielnie i suma ich obciążeń nie sumuje się. Więc w teorii masz wydajność X kont shared :)

To wynika ze specyfikacji cPanela oraz ich rozwiązań panelu resellerskiego.

Kolejna "luka" do wykorzystania przez polskich pozycjonerów :P

A co się tyczy kwestii "dlaczego nie dreamhost" to polecam lekturę https://blog.posmyk.info/ile-mozna-stracic-...dreamhost-ssie/ ;)

404.tf

A co się tyczy kwestii "dlaczego nie dreamhost" to polecam lekturę https://blog.posmyk.info/ile-mozna-stracic-...dreamhost-ssie/ :)

naprawde ciekawe artykuły na tym blogu przeczytałem na temat dreamhosta i teraz już na 100% jestem pewien że lepiej go sobie odpuścić, więc pozostaje H9 :)

Fidma dzięki za przydatnego linka, pozdr ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności