Skocz do zawartości

dreamhost.com czy HostNine.com

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie, to wg. mnie oba hostingi mają swoje plusy i minusy (N9 dopiero od kilku dni testuję) i jak dla mnie to nadają się tylko pod zaplecze - nie najszybciej działają.... ale cóż tam pod zapleczem za tę cenę można wymagać.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fidma - myślisz, że nie ma podobnych stron odnośnie H9? Trochę niepoważne jest na siłe negować jeden hosting a drugi promować, poniewaz ma się z tego korzyści. Oceniłeś, hostnine jest według Ciebie lepszy, spoko. Ale H9 też ma wady. Zresztą polecam forum webhostingtalk.com - tam jest mnóstwo opinii o obu hostingach. Ewentualnie jakiś zagraniczny hosting review

https://www.webhostingstuff.com/review/DreamHost.html

https://www.webhostingstuff.com/review/HostNineCom.html

Obydwie firmy hostują bardzo dużo stron. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Jedna i druga firma ma swoje plusy/minusy. Nie twierdze, że akurat dreamhost to lepszy wybór, bo osobiście z Hostnine nie korzystałem. Ale trzeba być chociaż trochę obiektywnym kolego Fidma...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Fidma - myślisz, że nie ma podobnych stron odnośnie H9?

No mi się w Polsce nie udało takich znaleźć, jak takie znasz to podaj ;)

Trochę niepoważne jest na siłe negować jeden hosting a drugi promować, poniewaz ma się z tego korzyści.

Tu chodzi konkretnie o Dreamhost a nie o dowolną firmę. Konto w DH miałem prawie 2 lata więc opinię mam gruntownie wyrobioną. Korzyści mam i owszem ale nie promuję za wszelką cenę, tu mamy konkretną sytuację DH vs H9 i do niej się jasno odnoszę. Neguję bo mam do tego podstawy.

Ale H9 też ma wady.

A czy ja piszę, że H9 nie ma wad???

Nie lubię takich "rankingów", w Polsce też jest takich pełno gdzie konkurencja sobie nawzajem opinie wystawia. Wolę opinię userów na forach bo oni dają adekwatne i rzetelne oceny. Wspominane przez Ciebie wht.com to istna kopalnia wiedzy i również polecam ;)

Obydwie firmy hostują bardzo dużo stron. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Jedna i druga firma ma swoje plusy/minusy. Nie twierdze, że akurat dreamhost to lepszy wybór, bo osobiście z Hostnine nie korzystałem. Ale trzeba być chociaż trochę obiektywnym kolego Fidma...

Ty masz konto tylko w DH, ja i w DH (w tym miesiącu rezygnuję) jak i H9 więc dlatego mam takie jasne stanowisko. W praktyce sprawdziłem ofertę tej i tej firmy. H9 jest bezkonkurencyjnie lepsze.

Co do "korzyści" mam i ref/pp w DH ale już dawno nie polecam. Wolę się "podpisywać" pod czymś lepszym jakościowo.

404.tf

Jak tworzyć kona na losowych IP w hostnine?? Jakoś to się wybiera czy automatycznie ??

ponieważ tworząc konta na serwerze w UK ciągle przydziela mi to samo IP serwera, więc wtedy byłoby max 11 IP, a też nie do końca ponieważ niektóre DataCenter są pełne i nie można tam tworzyć kont (piszą żeby spróbować za 24h)

Jak tworzyć kona na losowych IP w hostnine?? Jakoś to się wybiera czy automatycznie ??

ponieważ tworząc konta na serwerze w UK ciągle przydziela mi to samo IP serwera, więc wtedy byłoby max 11 IP, a też nie do końca ponieważ niektóre DataCenter są pełne i nie można tam tworzyć kont (piszą żeby spróbować za 24h)

To jest automat, raz przydziela 50x pod rząd ten sam dedyk a później różne. Nie ma reguły. Dlatego wspominałem iż jest to żmudna metoda bo należy sporo posiedzieć nad tymi kontami aby wygenerować sobie niezłą pulę unikalnych IP. Wytrwałości :( Konta są na bieżąco zamykane, dokładane są nowe maszyny itd. więc trzeba się wstrzelić w odpowiedni czas !!! To nie jest akcja na parę dni raczej na parę miesięcy. Znajomy ma już >50 ale zbierał i kombinował ponad dwa miesiące.

404.tf

rozumiem, dzięki za szybką i konkretną odpowiedź

Nie ma sprawy ;)

bo wyobrażałem sobie to trochę inaczej

Widzisz, to nie są SEO resellery tylko zwykłe. A że przypadkiem wpadliśmy na to jak je wykorzystywać do SEO to już inna bajka ;)

Metoda jest "świeża" i jeszcze nikt nie uzbierał maksymalnej możliwej liczby unikalnych IP. Podejrzewam, że za pół roku będziemy już znać tych szczęśliwców z liczbą >100 ;)

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności