Skocz do zawartości

Nowa inicjatywa antyspamerska.

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może to forma straszenia konkurencji?

Innej opcji nie widzę. Nie wierzę w walkę o "czystość" wyników, chyba że jest się pracownikiem Google, ale to jest logiczne.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

Nie sugerowałam, że mógł to być ich pracownik tylko że taka osoba jest jedyną, która może dbać o dobre wyniki wyszukiwarki. Pozostali muszą mieć w tym inny cel, np. wspomnianą walkę z konkurencją.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

z utęsknieniem czekam na tego maila :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

kurna trafił do folderu ........ SPAM :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• 1 miesiąc temu...

Ja też dostałem ;) .

Zarzuca mojemu kochanemu serwisowi, że to Farma linków!

Grzecznie popprosiłem o wyjaśnienie co ten jego mail ma znaczyć. Skoro gość sobie z nami w kulki pogrywa to ja też z nim sobie pogram. Jeśli nie dostane odpowiedzi wyśle mu kolejny - tym razem już na papierze firmowym mojej Kancelarii, że jego mail został potraktowany jako groźba karalna z art. 191 kk i w związku z powyższym składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do Prokuratury Rejonowej w .........

Ciekawe czy wówczas skoczy mu ciśnienie czy nie :) .

A jednak odpisali... ;)

Wymienili linki ze stopki (kilka własnych + boksy Linkme) i takiej oto udzielili odpowiedzi:

"Nie są to naturalne polecenia stron tylko systemy wymiany linków, które sztucznie zaśmiecają wyszukiwarki. Oczywiście Państwo nie muszą ich usuwać, ale stronę zgłaszamy do administratorów Googla i oni to rozpatrzą.

Jeżeli serwis jest wartościowy to sam się wypromuje, a jeżeli tak kiepski że potrzebujecie wymiany linków to szkoda go utrzymywać. A co widzę jest wartościowy."

Naprawdę nie lubię sięgać po radyklane rozwiązania, ale coraz bardziej kieruje mnie to w stronę tego, że z nimi trzeba ostro.

Możecie mi jeszcze tylko wskazać czy rzeczywiście Google całkowicie nieakceptuje linków w stopce?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności