Skocz do zawartości

mod_rewrite i sesje

Rekomendowane odpowiedzi

no i po 2 redbullach i 3 godzinach kombinowania nie rozwiazalem mojego problemu przekazywania sesji :(

Prosze o pomoc w takim zagadnieniu:

sklep, sesje niezbedne, transsid włączone, i teraz jak sobie robie mod_rewrite takiej strony

www .costam.pl/k31/memedzer-skuteczny/ i ktos nie przyjmuje cookie to dostaje dalej linki

www .costam.pl/k31/memedzer-skuteczny/sid=numerek

i jak to teraz z rewriterule zamienic na ksiazka.htm?id=31&sid=numerek

kombinowalem na wszelkie mozliwe sposoby, ale chyba problemem jest to, ze nie wiem jak odczytac/przekazac cala sciezke łącznie z ?sid, z rewritecond tez nie wyszlo nic :(

mam tyle:

RewriteRule ^k([0-9]{1,2})([/]+)([0-9a-zA-Z-]*)([/]+)(.sid=)([0-9a-zA-Z-]{26})$ /ksiazkax.htm?id=$1

ale to co sie tyczy sid= nie dziala juz :(

Jak takie cos nalezy zrobic dobrze?

Z gory dziekuje za jakies wskazowki.

tomek

tak by bylo i dla mnie najlatwiej, ale dla mnie to strata klienta, ktory mozliwe ze mimo niecheci do cookie bedzie chcial cos u mnie kupic, a do obslugi koszyka sesje niezbędne mi są.

A juz odbiegajac od tej kwestii, doradzisz jak zbudowac RewriteRule? a konkretnie jak przekazac caly REQUEST_URI? Probowalem to robic przez RewriteCond, ale tez nijak nie uzyskałem dostepu do części ?sid=numerek

tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności