Skocz do zawartości

ban? ale za co?

Marchewka

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem,ze nie powinno podawać się adresów, ale moze ktoś popatrzy i powie za co dziś bana dostalam. www.animowany.masternet.pl

Bo rozumiem ze jak nie ma site: (i cache też) to już chyba ban?

założenie było takie ze stronka miała stanowić małe zaplecze tematyczne.

Treść unikalna, robione w HTML. subdomena założona 15 lipca.

początkowo była delikatnie dodawana adderem w ciągu miesiaca ok 10-15 katalogów i z 5-6 precli

recznie dodałam do 4-5 lepszych precli.

pierwsze cache pojawiło się z data 29 lipca. site brak

z seodapalacza dostała strona 4 linki na stronę główna i 9 na podstronę.

od połowy sierpnia było site 1 i nie zaideksowało więcej stron( a jest ich w sumie 4)

dziś site: nie znaleziono. no i nie wiem odpuścic sobie zupełnie,poczekać z rok, nie przejmować sie i rozwijać strone?

No więc tak

subdomenka młoda -

linkowana chyba niezbyt agresywnie ok 40 linków miesiecznie

treść unikalna i czytelna dla człowieka

więc o co chodzi? może cały masterlink dostał bana?

PS nie pominełam zadnych zer w liczbach stron linków itp

miałeś site 1, czyli miałeś ziandeksowaną 1 stronę, tak rozumiem. Może Ci po prostu wyleciała z indeksu, puść mocnego linka ze strony często odwiedzanej przez roboty i sprawdź.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

to chyba nie to.. Strona ma ponad 2 miesiące i w rezultacie nie jest zaideksowana w google, ani jej podstrony. Ma niewiele linków, ale nie chodzi o jej pozycjonowanie tylko o zaistnienie. Mam druga podobna stronę (wielkość wiek itp) i tam są zaindeksowane wszystkie podstrony(6 sztuk) a dałam tylko 1 linka na grupę dyskusyjną(!)

dodałam adres w jednorazowej stropce. Zobaczymy

---------

grafika

Mam identyczna sytuacje z subdomena na masternet.pl

Spytaj admina, czy nie byla juz kiedys uzywana przez kogos.

Nie wiem czy odpowiedź byłaby wiążąca:) Poważnie to nie sądzę zeby była przez kogoś uzywana. Jak pisałam to malutka stronka i wobec tego sprawdziłam ręcznie wszelkie linki z ggogle i yahoo. wszystkie pochodzą od mojego dodawania. Nie ma zadnego który odnosił by się do innej strony z animowany.masternet.

Ale jeśli piszesz że masz podobne problemy to moze po prostu coś jest z ustawieniami dla subdomen w masternecie? Nie wiem -ja w tych sprawach jestem zielona jakieś ograniczenia dla robotów a moze jeszcze coś? mam też swoją domene w mastrnecie i działa bardzo dobrze

Czy twoja subdomena była uzywana wczesniej przez kogoś?

Tak. Musisz dodać stronę do Google Webmasters Tools (jest wersja polska) i potwierdzić że jesteś jej właścicielem. Potem wyślij żądanie ponownego rozpatrzenia strony - link znajdziesz po prawej stronie u góry.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

• 2 tygodnie później...
Wiem,ze nie powinno podawać się adresów, ale moze ktoś popatrzy i powie za co dziś bana dostalam. www.animowany.masternet.pl

Bo rozumiem ze jak nie ma site: (i cache też) to już chyba ban?

założenie było takie ze stronka miała stanowić małe zaplecze tematyczne.

Treść unikalna, robione w HTML. subdomena założona 15 lipca.

początkowo była delikatnie dodawana adderem w ciągu miesiaca ok 10-15 katalogów i z 5-6 precli

recznie dodałam do 4-5 lepszych precli.

pierwsze cache pojawiło się z data 29 lipca. site brak

z seodapalacza dostała strona 4 linki na stronę główna i 9 na podstronę.

od połowy sierpnia było site 1 i nie zaideksowało więcej stron( a jest ich w sumie 4)

dziś site: nie znaleziono. no i nie wiem odpuścic sobie zupełnie,poczekać z rok, nie przejmować sie i rozwijać strone?

No więc tak

subdomenka młoda -

linkowana chyba niezbyt agresywnie ok 40 linków miesiecznie

treść unikalna i czytelna dla człowieka

więc o co chodzi? może cały masterlink dostał bana?

PS nie pominełam zadnych zer w liczbach stron linków itp

Jesli chodzi o strukturę to tak na szybcika zauważyłem :

a)Zdublowane linki na stronie, prowadzące do tego samego adresu.

b)Wybór języka nie działa prawidłowo, w efekcie masz 3 linki na jeden url.

c)Title za długie.

Jeśli chodzi o linkowanie, to słów mi brak ... ;) Podlinkowałeś stronę, a teraz usunąłeś wszystkie linki ?

Zobacz na mój post pt. GUGIEL - Pozycjonowanie, wiedza i doświadczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności