Skocz do zawartości

Różne domeny, przekierowania

bottle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dwie strony:

domenaA (sprzedażowa, bez PHP)

domenaB (informacyjna, bez PHP)

Chciałbym teraz przebudować stronę na domenieB i postawić na niej blog WP. Chciałbym, żeby blog był dostępny również pod adresem domenaA/blog/ . Problem polega na tym, że nigdzie nie mam PHP więc będę musiał blog postawić na domenaC (z PHP), pytanie w jaki sposób to wszystko mądrze przekierować żeby miało sens z punktu widzenia pozycjonowania. DomenaB całkiem nieźle się trzyma w wyszukiwarkach, dlatego nie chciałbym tego zepsuć, a jednocześnie interesuje mnie żeby strona była indeksowana jako domenaA/blog a nie jako domenaB czy domenaC.

Mam nadzieję że dosyć jasno to tłumaczę.

Wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

btl.

Dziękuję za propozycję, niestety mam już przygotowany blog na WP więc niestety nie wchodzi to w grę. Chodzi mi tylko o jak najlepszy zabieg biorąc pod uwagę pozycjonowanie. Czy Google zaindeksuje mi stronę, na której jest przekierowanie? Czy da się jakoś wpłynąć na to, która domena jest indeksowana, a jeśli nie, to co o tym decyduje?

Dziękuję i pozdrawiam,

btl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności