Skocz do zawartości

Odinstalowanie IE7

yavaho

Rekomendowane odpowiedzi

Najbezpieczniej było by zainstalowac XP na jakims virtualBOX i testować.

Na pewno da się metoda siłową tylko może być ryzyko że komp nie wstanie.

Jak znajdziesz rozwiazanie wpisz w tym wątku. Jak sie nie uda do piatku to mogę pomóc z rozwiązaniami siłowymi :)

Czy w tym pakiecie Multiple_IE są oryginalne wersje IE? Czy zawierają wszystkie bugi tak jak oryginale?

Ja potrzebuje to IE6 tylko i wyłącze po to aby zobaczyc jak wyglądają pod nią i działają nowo zrobione strony :)

Mam IE7, FF, Opere i do niedawna na drugim kompie miałem IE6. A teraz nie mam :)

.

Te Multiple_IE moim skromnym zdaniem nie działaja dokładnie tak jak wersje zainstalowane.

Do testowania koniec konców wykorzystałem virtualBOX z obrazami odpowiedniej wersji IE

Ewentualnie można użyć obrazów virtualPC

go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=70868

Wszystko oczywiscie zgodne z prawem

Start - Panel Sterowania -> Dodaj lub usuń programy -> Dodaj/Usuń składniki Systemu Windows -> odznaczasz to czego nie chcesz mieć i klikasz "Dalej"

Zostają usuniete tylko skróty do IE (w menu start, na pulpicie itp), zostaja usuniete pewne wpisy w rejestrach, np te ktore kojarzą że pliki html ma otwierać IE7. Czyli dalej jest ale go nie widać :) A inatsalka IE6 w dalszym ciągu wykrywa nowsza wersję.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności