Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

w chwili obecnej możesz zamontować sobie statystykę na jednej domenie ale kod statystyki możesz podać do wielu domen - przy czym musisz pamiętać ze nie ma czegoś takiego jak osobna statystyka dla każdej domeny w której podepniesz kod , wszystkie wejścia i wyjścia bedą traktowane jako wejścia na domenę na która wykupiłeś licencje

no właśnie, więc zupełnie nie o to mi chodzi :)

ps. rozmawiamy o kosztach rzędu 50 zł nie 500 za skrypt, jest też możliwość pobierania darmowej wersji

ale mi by nie przeszkadzał rząd 500, gdyby to właśnie było to, co było by mi przydatne :) Więc może jednak pomyślicie i o takiej wersji.

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W statystyce nie widzę pozycji strony w Google pod dany keywords,

może jest tylko jeszcze nie kumam :)

Są backlinki, jest site w Yahoo i inne pożyteczne rzeczy tylko powyższego brak

W sumie dziwny byłby brak, wszyscy odpytujemy G o pozycje, całe pozycjonowanie

robimy dla tego warunku, cała ta zabawa w statystyki... chcę widzieć owoc mych starań

Tyle szukam na różnych statystykach, w żadnej nie ma wszystkiego w jednym czego

pozycjoner potrzebuje, nie da się ograniczyć do jednego i mieć komplet danych, musisz

skakać po kilku :)

Powiedzcie gdzie to znaleźć, po tym wyszukiwaniu człowiek już się głupi robi

Xann to Twoja wypowiedz z innego wątku, sprzed ponad dwóch lat

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=44598

" Jedynym słusznym narzędziem jakie używam od 4 lat jest WEBCEO w pełnej wersji, można tam sprawdzać cuda na kiju a statystyki i raporty z takiego okresu są bezcenną kopalnią wiedzy.

Po drugie używanie wszelkich zewnętrznych skryptów to kopalnia bezcennej wiedzy dla właściciela skryptu smile.gif"

Gdy pisałeś te słowa jeszcze nie miałeś xannstat

Powiedz, oferujesz również skrypt "zewnętrzny"

@'Marynka' :

" Jedynym słusznym narzędziem jakie używam od 4 lat jest WEBCEO w pełnej wersji, można tam sprawdzać cuda na kiju a statystyki i raporty z takiego okresu są bezcenną kopalnią wiedzy.

Po drugie używanie wszelkich zewnętrznych skryptów to kopalnia bezcennej wiedzy dla właściciela skryptu smile.gif"

Ja nadal podtrzymuje te słówa, statystyki Xannstat są statysytkami tylko zewnętrznymi, każdy je pobiera dla siebie

Marketing internetowy dla firm

Może to będzie nieco banalne pytanie, ale za bardzo na tej kwestii się nie znam. Czy jeżeli w kodzie danej domeny jest wklejony skrypt Googla analytics i xannstat to czy oba będą działały prawidłowo czy nie będzie jakiś zakłóceń ? Bo jakoś nie udało mi się tej informacji w poście wyłapać.

Takie jeszcze jedno pytanie apropo skryptu:

1. Czy statystyki czy jest on jakoś ukrywany ?

2. czy w płatnej wersji również widoczne jest logo z linkiem xannstat ??

Może to będzie nieco banalne pytanie, ale za bardzo na tej kwestii się nie znam. Czy jeżeli w kodzie danej domeny jest wklejony skrypt Googla analytics i xannstat to czy oba będą działały prawidłowo czy nie będzie jakiś zakłóceń ? Bo jakoś nie udało mi się tej informacji w poście wyłapać.

Raczej tak, prowadzimy testy gdzie mamy podłaczone te i te statysytki żeby porownac odwiedziny miedzy sobą

1. nie rozumiem ;)

2. tylko w darmowej

Zamyśliłem się i zapomniałem co miałem na myśli w 1 pytaniu ;p

A powiedz czy widzisz realne korzyści, aby ktoś nie korzystający z e-weblink (jeszcze nie ogarnąłem jak dokładnie działa) i nie skupiający się na razie na long tail zakupował tą statystykę ?? Co prawda w przyszłości potrzebny mogą się zmienić.

Apropo testów funkcjonowania równocześnie analitycs i xannstat to byłbym wdzięczny za info, bo wiadomo im więcej danych o stronie tym lepiej. ;)

TAK

Statystyka pokazuje ruch on-line https://www.xannstat.com/demo/admin.php?q=ostatnie który się bardzo przydaje jak np wieczorem dostaje głupi telefon to sobie wchodzię i widzę że był on np z grecji albo widzę faktycznie ile czasu ktoś spedził i jak się poruszał po stronie i w kórym miejscu wyszedł

Jest to ważny argument, czyli w połączeniu z GA może to być całkiem niezły komplet statystyk strony. Mam jeszcze kilka pytań, ale najpierw pogrzebie w faq-u żeby bezsensownie nie pisać. Niemniej chyba się zdecydują nabyć to narzędzie. ;)

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Oto moje propozycje:

Konwersja po frazach

Ramy czasowe

Oddzielenie wyników ppc od seo w łapaczu słów do long taila.(inne linki)

Obecnie jest testowana nowa wersja xannstat 2.0 - statysytki zostały przebudowane i napisane od początku trwają beta testy i wktótce będzie premiera

Czy macie jakieś propozycje które byście chcieli zobaczyć w nowych statysykach ?

Czy macie jakieś propozycje które byście chcieli zobaczyć w nowych statysykach ?

nie jest to stricte związane z tym co by chcieć tam zobaczyć, ale może w końcu pojawi się wersja, którą będzie można raz kupić i używać u siebie gdzie się chce i jak się chce. Są w ogóle takie plany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności