Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Xann mam takie pytanie czy jest jakakolwiek możliwość techniczna i nie tylko abyś miał wgląd w statystyki stron podpiętych?

Tak z czystej ciekawości pytam, absolutnie nie twierdząc ze tak robisz.

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

statystyki instalujesz u siebie na serwerze jako niezależy skryp i instalujesz do swojej bazy można powiedziec że instalacja podoban do instalcji wordpress wiec istnieje tylko jedna możliwość, jak mi dasz login i hasło do panelu logowania to tak

Marketing internetowy dla firm

czyli przyznajesz że możesz mi wgrać na 1 min w skali miesiąca "spreparowany" plik który np wyśle całą zawartością tabeli ze słowami a potem się nadpisze normalnym plikiem - od razu mówię że nie twierdzę że tak robisz ale technicznie jest taka możliwość .

no szkoda że ci się nie chciało zaglądnąc do środka, to są templatki gaficzne strony

...że możesz mi wgrać na 1 min w skali miesiąca "spreparowany" plik który np wyśle całą zawartością tabeli ze słowami a ... .

żęby to zorbić trzeba mieć dostęp do bazy danych mając dostęp do bazy danych nie potrzeba nic wgrywać bo ma się dostęp do bady danych :)

Czy idzie zrobić, aby statystki odnośnie site i linków pokazywane były dla domeny bez www?

linki pokazuje takie jak złapał wejścia, ale mierzenie site mozna sobie przestawić w konfiguracji

ps. proszę poczekać na wersje 2.0 niestety nie bedzie ona kompatybilna z poprzednią wersją

w moim folderze był plik xxx.tpl.php czyli nie jest to plik template ale wykonywalny plik php który został umieszczony przez Ciebie/system - zdalnie na moim koncie hostingowym, Jeśli w takim pliku będzie echo oraz include config.php bez problemu wywołując ten plik domena.pl/staty/x1x1x1x1x1x1x/xyxyxyx.tpl.php uzyskasz dane dostępowe do mojej bazy MySQL- oczywiście ja mam zablokowane zdalne połączenie (jak większość więc te dane do niczego Ci się nie przydadzą). Z tego co się orientuję (mogę się mylić więc proszę o poprawę) OmniPING właśnie tak łączy się z bazą publikera i pobiera dane do siebie (na zdalny serwer) jedynie wymaga wgrania do katalogu publikera pliku który includuje config.php - mam nadzieję że nie namieszałem za bardzo

Ty jak już przyrznąłeś masz kontrolę nad plikami wgrywanymi na mój serwer - bez mojej zgody - też możesz bez mojej wiedzy i zgody pobrać wszystkie dane zdalnie tak samo jak robi to OmniPING z bazy Publikera - wierzę że tego nie robisz ale chodziło mi tylko o techniczne możliwości

Częściowo zostałem wywołany do tablicy to od razu skoryguję: OmniPING integruje się z publikerem przez wgranie samodzielnie swoich plików i tylko swoich (inna kopia OmniPING nie może pobrać danych z obcego Publikera) i integracja jest tylko możliwa przez samodzielne wgranie tych plików do katalogu Publikera

Co do samego tematu jeśli na serwerze został utworzony zdalnie plik php (a zabawa w tpl.php odrazu nasuwa mi pewne obawy) można go zdalnie wykonać i można zdalnie pobrać wszystkie dane jakie są w obrębie danego konta (nie tylko jednej domeny ale wszystkiego co jest na koncie - włącznie z plikami). Osobiście nie wydaje mi się żeby xann to robił chodź nie powiem pokusa posiadania największego systemu wymiany linków + posiadanie danych statystycznych z statystyk może być ogromna żeby wykorzystać to. Nie znam statystyk więc się nie wypowiem jednak chyba umowa licencyjna zabezpiecza klienta przed uzyskiwaniem takich informacji.

Xann jaki jest to jest każdy ma swoje zdanie ale nie wierzę w to żeby świadomie robił taki "wałek" więc raczej nie ma co się martwić

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

nie wierzę w to żeby świadomie robił taki "wałek" więc raczej nie ma co się martwić

Jeżeli jest to działanie nieświadome, to jest jeszcze gorzej, bo oznacza, to, że nie ma pojęcia co ludziom sprzedaje...

Wydaje mi się jednak, że Xann za chwilę wszystko wyjaśni inplus, bo o ile pamiętam, to był strasznym krytykiem podobnych możliwości w SWL'u Jeż'a

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie ma co wyjaśniać, tworzycie teorie spiskowe a nikomu nie chce się zaglądnąć do folderu to są templatki graficzne :)

Mogę uchylic rąbka tajemnicy ze nowe xannstaty bedą w pełni monitorowały kampanie adwords w online

adwords2.jpg

Łapacz fraz z kampani adwords

Łapaz adresów stron parnetskich z kamapnia adwords

i pare jeszcze niespodzianek :)

Xann rozumiem że ciężko się przyznać ale nadal od Ciebie nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie - wszyscy odpowiadają za Ciebie ale nie Ty :)

Pytanie brzmi czy masz techniczną możliwość uzyskać moje dane z statystyk - 2 możliwe odpowiedzi :

- Nie mama takiej technicznej możliwości

- Tak jest taka możliwość ale nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię

Zachowaj się raz jak należy i udziel proszę konkretnej odpowiedzi - nie interesują mnie spekulacje po prostu chcę wiedzieć i jak już pisałem nie raz i nie dwa nie twierdzę że tak robisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności