Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chodzi mi o okrojenie obecnych statystyk do niezbędnego minimum, tak aby stały się dobrą alternatywą dla stat.pl nie tylko dla pozycjonerów. Bo nie wszyscy potrzebują informacji o podstronach, urlach, keywords itd. a dzięki temu wydajność skryptu zwiększy się nieporównywalnie.

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

Powinna zostać okrojona do ilości wizyt oraz odsłon. Albo lepiej zrobić taki myk i pozwolić użytkownikowi samemu wyłączyć dowolne funkcje, których nie potrzebuje (zaoszczędzimy dzięki temu niepotrzebnych zapytań i miejsce w bazie).

Poza tym proponuję udostępnić możliwość szybkiego podglądu wykresu wizyt oraz odsłon z ostatnich 48h jak to ma miejsce w stat.pl (wykres pod wykresem, dzięki temu łatwo się porównuje).

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

• 1 miesiąc temu...

uwaga , od dziś tj. 04-05-2009 do pobrania nowa wersja xannstat

- zoptymalizowana ilość zapytań do bazy

- poprawione zliczanie wejść z refereów (po kliknięciu w domenę główną referera widać inne referujące podstrony )

- poprawione usuwanie niechcianych fraz z "łapacza fraz" do szerokiego pozycjonowania

- dodanie zliczania czasu odwiedzin Łączny czas odwiedzin

czasz.jpg

- nowa zakładka SEO w niej statystki BL z Yahooo oraz statysytki SITE z G

xannstatseo.jpg

Marketing internetowy dla firm

czy jest/będzie wersja statystyk, do której będzie można podpinać dowolną ilość stron wraz z możliwością zakładania kont użytkownikom z przydzielaniem dostępu do danych dotyczących tylko określonej strony/stron?

• 2 tygodnie później...

Uwaga

od wczoraj jest do pobrania również darmowa wersja statystyk

wystarczy się zalogować na https://www.xannstat.com/ podać adres domeny na którą chce się pobrać statystyki i można korzystać dowoli

przypominam ze skrypt statystyk jest pobierany do siebie

z ciekawszych rzeczy jakie posiadają to

- monitoring SITE

- monitoring przyrostu BL (chyba najważniejsza sprawa dla każdego młodego pozycjonera)

- eksport fraz z long tali do e-weblink w dwóch ruchach

Marketing internetowy dla firm

• 4 tygodnie później...

Statystyki bardzo ciekawe, chwalę sobie.

Ale jedna rzecz mi się nie podoba...

Otóż mam stronę na której spora część ruchu to wejścia z rosyjskich wyszukiwarek na kilkuwyrazowe frazy. Zainstalowałem na stronie xannstats'y i... No właśnie. Wejścia z yandex.ru i z go.mail.ru pokazywane są jako wejścia ze stron referujących, a nie jako wejścia z szukajek. Niby nic, ale keywordów za to xannstats'y nie wyłapią z tego... Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie update, po którym xannstats zaliczy te 2 szukajki jako szukajki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności