Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Statystyki bardzo ciekawe, chwalę sobie.

Ale jedna rzecz mi się nie podoba...

Otóż mam stronę na której spora część ruchu to wejścia z rosyjskich wyszukiwarek na kilkuwyrazowe frazy. Zainstalowałem na stronie xannstats'y i... No właśnie. Wejścia z yandex.ru i z go.mail.ru pokazywane są jako wejścia ze stron referujących, a nie jako wejścia z szukajek. Niby nic, ale keywordów za to xannstats'y nie wyłapią z tego... Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie update, po którym xannstats zaliczy te 2 szukajki jako szukajki :)

gdybym mógł zdobyć listę wszystkich szukajek napewno bym ją zaimpemtował ale niestety nie wiem gdzie taki aktualny spis zdobyć , no chyba ze jakiś dobry samarytanin podrzuci to problem bedzie rozwiazany obecnie w każdym uakutalnieniu powiekszamy ją własnymi możliwościami

obecnie pracujemy nad paroma nowymi gadżetami które również się spodobają kierując się motem "dał mi to, czego nie dał mi nikt (Monika l.17)"

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To musisz sobie wymodlić chyba takiego samarytanina :rotfl:;)

Więc przy okazji dopisz sobie też:

search.qip.ru

search.rin.ru

daemon-search.com - korzysta z różnych engine'ów, od googla po yandex, ale userzy kierowani są na stronę bezpośrednio z deamon-search.com, a nie przez szukajki... Ruscy tego w miarę często używają.

Fajnie by było ujrzeć te adresy kiedyś jako szukajki, a nie strony referujące :rotfl:

To czekamy na update :)

gdybym mógł zdobyć listę wszystkich szukajek napewno bym ją zaimpemtował ale niestety nie wiem gdzie taki aktualny spis zdobyć
Nie lepiej dać użytkownikom możliwość dopisywania wyszukiwarek?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

"konwersja na cel" dumnie brzmi ;) aczkolwiek wg mnie praktycznie nie przydatna jeżeli nie jest podzielona na okres dzień, miesiąc itp

zależy co kto lubi i co potrzebuje ja z niej korzystam cały czas najczęściej jak wykupuje baner reklamowe na innych portalach obliczam wejsca z portali do ilość zrealizowanych zakupów z tego wejścia i nie interesuje mnie godzina , czy dzień tygodnia a miesięczny bilans czy mi sie ten baner zwrócił czy nie

• 1 miesiąc temu...

Uwaga:

w dniu dzisiejszym wyszło uaktualnienie statystyk dla pozycjonerów xannstat

prócz drobny gadżetów, dwie istotne zmiany to wprowadzenie wykresu dywertyfikacji w zakładce "Adresy referujące" gdzie możemy zobaczyć czy rozkłada nam sie na idealne proporcje 1/3

dywertyfikacja.jpg

oraz w zakładce "SEO" dołożyliśmy wykres odwiedzin Googlebot'a

googlebotz.jpg

https://www.xannstat.com/

Ja mam takie pytanie a propo tych statystyk: Jak jest pewność ze te dane nie wychodzą poza firmę?

Generalnie ogromny potencjał w tym drzemie a dokładnie w wiedzy jaka jest tam zgromadzona.

Resumują firma Seo która robi Staty to super połączenie...

Ja mam takie pytanie a propo tych statystyk: Jak jest pewność ze te dane nie wychodzą poza firmę?

Generalnie ogromny potencjał w tym drzemie a dokładnie w wiedzy jaka jest tam zgromadzona.

zanim zadasz takie pytanie dobrze jest samemu sprawdzić :)

statystyki są skryptem który pobierasz do siebie i instalujesz u siebie , więc jak widzisz są to najbezpieczniejsze statystyki na rynku

zanim zadasz takie pytanie dobrze jest samemu sprawdzić :)

statystyki są skryptem który pobierasz do siebie i instalujesz u siebie , więc jak widzisz są to najbezpieczniejsze statystyki na rynku

hehehe to spoko... właśnie po to jest forum. Często widzę na forum poprawki i nowe wersje jak wygląda upgrade? Jest to jakiś automat czy trzeba coś instalować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności