Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napiszę tutaj, bo na forum xannstat.com brak odzewu a maile, które wysyłałem najwidoczniej nie trafiają do programistów :P

Tak na szybko zrobiłem optymalizację najczęstszych zapytań do serwera MySQL:

ALTER TABLE `xannstat_ostatnie_podstrony` ADD INDEX ( `ostatnie_id` ) 

ALTER TABLE `xannstat_referer_ip` ADD INDEX ( `ip` ) 

ALTER TABLE `xannstat_podstrony` CHANGE `nazwa` `nazwa` VARCHAR( 1024 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL 

ALTER TABLE `xannstat_podstrony` ADD INDEX ( `wizyt` , `odslon` );

ALTER TABLE `xannstat_referer_ip` ADD INDEX ( `data` ) 

ALTER TABLE `xannstat_urls` CHANGE `adres` `adres` VARCHAR( 1024 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL 

ALTER TABLE `xannstat_urls` ADD INDEX ( `adres` )

Potem pewnie dodam kolejne indeksy jak je tylko wyłapię w logach.

Poza tym proponuję dodać

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

na początku kodu w pliku stats.php, aby skrypt zaciągał polskie znaki z wyszukiwarek.

I jeszcze jedno. Statystyki Googlebot na wykresie są 3 razy mniejsze niż podane w tabelce.

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

Statystyki Googlebot na wykresie są 3 razy mniejsze niż podane w tabelce

w tabelce masz miesięczna sumę , na wykresach masz rozbicie na poszczególne dni

https://www.statystyki-stron.com/xannstat/admin.php?q=seo

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

jest naszym przeoczeniem już dawno powinno być to w kodzie - poprostu zapomnieliśmy :P

co do optymalizacji tabel przyjrzymy temu się

Marketing internetowy dla firm

Statystyki Googlebot na wykresie są 3 razy mniejsze niż podane w tabelce

w tabelce masz miesięczna sumę , na wykresach masz rozbicie na poszczególne dni

https://www.statystyki-stron.com/xannstat/admin.php?q=seo

Godzinę tamu zainstalowałem nową wersję statystyk, więc posiadam dane jedynie z dzisiaj. Dlatego też moim zdaniem dane na słupku powinny być takie same jak w tabelce poniżej.

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
obecnie nie ma jeszcze wersji aktualizacyjnej i obecna aktualizacją wiąże się z restartem statystyk
Jak to wygląda na dzień dzisiejszy? Bo od tego chyba powinno się zaczynać tworzenie aktualizacji? :wacko:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Praktycznie statystyki są obecnie na ukończeniu sprzedaliśmy powyżej 1000 licencji o darmówkach nie mówię , nie było jakiś specjalnie problemów z ich działaniem czy tez zapotrzebowań na jakieś ekstra dodatki

Obecna wersja jest na tyle optymalna że na razie nie przewidujemy wypuszczenia kolejnych aktualizacji , być może ktoś zgłosi jakiś sensowny pomysł , wówczas będzie i postaramy się zrobić już z aktualizacją obecnych a nie ponownym restartem statystyk

Marketing internetowy dla firm

• 1 miesiąc temu...

Witam

Od 2-3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem xannstst. Nie mogę narzekać program jest naprawdę dobry, ale ma kilka takich podstawowych błędów które ograniczaj go strasznie:

-Po co komu konwersja jak nie wiadomo po jakiej frazie?

-Proponuje ustawić ilość wyświetlanych (50-100-150) wierszy w zakładce keywords (trochę wkurza generowanie 6-7 plików do wrzucenia do swl do linkowania podstron)

-Jak sprawdzić czy linkowanie z słów na zasadzie long tail daje jakieś efekty jak nie ma opcji pozycji i konwersji?

-Czemu nie ma zakresu dat? Co to za statystyki skoro nie można mierzyć działań w danym zakresie czasu?

Od 2-3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem xannstst. Nie mogę narzekać program jest naprawdę dobry, ale ma kilka takich podstawowych błędów które ograniczaj go strasznie:

-Po co komu konwersja jak nie wiadomo po jakiej frazie?

Konwersja jest dla refererów z innych stron. Dzięki funkcji śledzenia konwersji, będziesz podejmował bardziej trafne decyzje związane z reklamami

Co to jest śledzenie konwersji ? Konwersja następuje wtedy, gdy kliknięcie powoduje bezpośrednio pożądane zachowanie użytkownika, takie jak zakupy w sklepie, rejestracja nowego użytkownika, wyświetlenie strony lub zapisanie się na subskrypcję..

inaczej mówiąc wykupujesz sobie reklame na jakims portalu przy zaprogramowaniu konwersji możesz wiedzieć czy prócz wejśc z tego referera masz wejscia ktore dokanały np zakupów

-Proponuje ustawić ilość wyświetlanych (50-100-150) wierszy w zakładce keywords (trochę wkurza generowanie 6-7 plików do wrzucenia do swl do linkowania podstron)

Możesz to sobie obecnie ustawić w zakładce "KONFIGURACJA"

-Jak sprawdzić czy linkowanie z słów na zasadzie long tail daje jakieś efekty jak nie ma opcji pozycji i konwersji?

Konwersja jest dla refererów nie słów kluczowych

-Czemu nie ma zakresu dat? Co to za statystyki skoro nie można mierzyć działań w danym zakresie czasu?

Zakresu dat nie będzie. Zakres dat statystyk jest ustalony od zainstalowania to nieskończoności

A mi brakuje wyświetlania wszystkich fraz po jakiś ktoś wlazľ do mine na stronę.

Jest taka opcja, na zakładce Keywords - long tail

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

Jeszcze można by odzielić ppc od organicznych słów kluczowych, gdyż przy eksporcie do e-weba idzie wszytsko do jednego wora.

A jak każdy wie linki z ppc jest inny niż link stały z wyszukiwarki.

Co do tej konwersji to totalna porażka sądzę... po co komu konwersja z reklam jak nie ma jej w wyszukiwarki. A co jak ja nie używam PPC innych reklam?

Zakres dat nie możliwy to tęż jakieś kolejne nieporozumienie... w połączeniu z nie wiadomą konwersja daje świetne dane.

Czy to takie trudne do zrobienia czy projekt tego nie chce zawrzeć?

Hasło najlepsze statystyki dla pozycjonerów chyba troszkę zobowiązuje.

bardzo dobrze to ująłeś, to są statystki dla pozycjonerów ich rola i cel jest inny

Pozycjoner potrzebuje złapać frazy do szerokiego pozycjonowania po których internauci wleźli na daną podstronę i je dopalić. Nic więcej

ps. to nie są statystyki XannAnalityc :P

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

bardzo dobrze to ująłeś, to są statystki dla pozycjonerów ich rola i cel jest inny

Pozycjoner potrzebuje złapać frazy do szerokiego pozycjonowania po których internauci wleźli na daną podstronę i je dopalić. Nic więcej

ps. to nie są statystyki XannAnalityc :P

Dopalić ok ... tylko z jakim skutkim?? skoro nie ma monitoringu pozycji i konwersji z fraz dopalanych.

Poważnie nie widziesz podstawowych braków?

A co do xannalitisc może to być dobry pomysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności