Skocz do zawartości

Statystyki dla pozycjonerów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Dopalić ok ... tylko z jakim skutkim?? skoro nie ma monitoringu pozycji i konwersji z fraz dopalanych.

Powiedz mi, jeżeli wypozycjonujesz sklep na 1 miejsce na hasło bielizna co CI to da ?

Czy znasz odpowiedź na to pytanie ?

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dopalić ok ... tylko z jakim skutkim?? skoro nie ma monitoringu pozycji i konwersji z fraz dopalanych.

Powiedz mi, jeżeli wypozycjonujesz sklep na 1 miejsce na hasło bielizna co CI to da ?

Czy znasz odpowiedź na to pytanie ?

Podpadnę koledze z forum PIO to na pewno... a co to ma do rzeczy?

Nie wiesz jak się rozkłada ruch z strony wyników czy co?

W moim przypadku konwersja... nie wiem co to ma do braków w tych statystykach, skoro statystyki są dla pozycjonerów to czemu nie ma tam żadnej funkcji pokazującej pozycje? OPRÓCZ eksportu danych i to też nie dokładnych (za sprawą zliczania AdWordsa) do e-weba i BL ,site i wizyty Google bota.

- czyli pchając każdą fraze przekłada Ci sie to na konwersje

- to są statystyki nie monitor pozycji ten masz w eweblinku

- czyli xannstatem łapiesz frazy żeby je dopalić w eweblinku i tam je monitorować

Konwersja fraz jest gadżetem bez sensu z którego nic nie wynika, przecież logiczne jest żęby miec każdą fraze w top1 wiec ciśniesz wszystko co sie da do góry

- czyli pchając każdą fraze przekłada Ci sie to na konwersje

- to są statystyki nie monitor pozycji ten masz w eweblinku

- czyli xannstatem łapiesz frazy żeby je dopalić w eweblinku i tam je monitorować

Konwersja fraz jest gadżetem bez sensu z którego nic nie wynika, przecież logiczne jest żęby miec każdą fraze w top1 wiec ciśniesz wszystko co sie da do góry

Xann obsługiwałeś kiedyś adwords.. sprawdzaleś konwersje z kazdej pozycji boksów reklamowych?

To skoro te "statystyki" są tylko uzupełnieniem e-weba, to niech się nie nazywają statystykami tylko modułem long tail do swl-i.

Konwersja po frazach jest "gadżetem" bez sensu z którego nic nie wynika... no tego się nie spodziewałem po tobie.

Xann obsługiwałeś kiedyś adwords.. sprawdzaleś konwersje z kazdej pozycji boksów reklamowych?

no zwróc uwagę na to co ci napisałem i na to co napisałeś Ty , im jesteś wyżej tym masz wiecej wejśc jest to logiczne do tego nie potrzeba żadnej analizy

po co mierzyć coś co jest oczywiste ?

mało tego analizując takie dane które chesz analizować po jakimś czasie dojdziesz do jednego wniosku

najwiekszą konwersje mam z top1 i własnie ja Ci oszczedzam już ten czas i mowie pchaj wszystko pod top1

zobacz to :

click-distribution-serp.jpg

Skoro ty uważasz ze konwersja ze słów kluczowych to gadżet.. i w statystykach nie ma sensu wprowadzać podział czasowy (daty) to nie mamy o czy tu mówić. Jak chcesz wytypować 2000 słow z z 500 000 skoro nie wiesz ktore "działają/konwertuja"?

W twoim przypadku wrzucasz na pałe do e-weba za pkt..... tylko małe problem bo skoro daje 200 000 słwo to ile pkt trzeba miec?

Budujesz zaplecze pod e-weba system nabiera siłyi interes sie kręci... oto cała teoria.

skoro statystyki są dla pozycjonerów to czemu nie ma tam żadnej funkcji pokazującej pozycje?

a są jakieś staty co pokazują pozycje??

Nie powiem przydał by się taki moduł od pozycji :P

Przecież xann napisał ze to jedyne statystyki dla pozycjonerów... jedyne statystyki dla pozycjonerów bez podawania pozycji.

Dla mnie pojecie "statystyki" bez ram czasowych jest nie poważne...ale coż..

...Jak chcesz wytypować 2000 słow z z 500 000 skoro nie wiesz ktore "działają/konwertuja"?

ONE nie wystypowuja, one zbierają frazy po których juz ktoś do ciebie przyszedł, koro złapały frazę np "czerwone fig XL" jesteś na 15 pozycji na tą fraze a masz z niej wejscia logiczne jest ze jak dopalisz tą fraze na top1 bedziesz miał wiecej wejśc

Wiecej wejść zawsze przekłada sie na konwersje

Czyli pchamy wszyskie możliwe frazy zeby mieć jak najwyższa konwersje

...Jak chcesz wytypować 2000 słow z z 500 000 skoro nie wiesz ktore "działają/konwertuja"?

ONE nie wystypowuja, one zbierają frazy po których juz ktoś do ciebie przyszedł, koro złapały frazę np "czerwone fig XL" jesteś na 15 pozycji na tą fraze a masz z niej wejscia logiczne jest ze jak dopalisz tą fraze na top1 bedziesz miał wiecej wejśc

Wiecej wejść zawsze przekłada sie na konwersje

Czyli pchamy wszyskie możliwe frazy zeby mieć jak najwyższa konwersje

Czyli jak mamy 5 milionów fraz to pchamy do do e-weba na konto pro ( te droższe bez ograniczeń..wiadomo czemu).

Nagle linkujemy wszystkie strony serwisu na palę na rożne słowa kluczowe te działające i te nie..

Czyli jak mamy 5 milionów fraz to pchamy do do e-weba na konto pro ( te droższe bez ograniczeń..wiadomo czemu).

Nagle linkujemy wszystkie strony serwisu na palę na rożne słowa kluczowe te działające i te nie..

no prawie

e-welbink ma swoje ograniczenie które nie pozwolą Ci za bardzo na to

na koncie standard możesz mieć 400 linkow

No i finansowo też nie przejdziesz tej bariery zeby pchać 5 mil fraz

Polecam ci sposób którzy stosują wszyscy

czyli pchasz pierwsze 400 linków np na 10-20 dni, potem następne 400 na kolejne 10--20 dni

myśle że żadnej eureki tu nie odkryłem

ps. nie ma kont bez ograniczeń

Przecież xann napisał ze to jedyne statystyki dla pozycjonerów... jedyne statystyki dla pozycjonerów bez podawania pozycji.

Sory, ale chyba się nie zrozumieliśmy. Ja nie pytam się Xanna bo on ma swój ogródek tylko ciebie czy są takie statystyki. Jeżeli wiesz czy możesz podać mi jakieś?? No chyba ze nie możesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności