Skocz do zawartości

jak dobrac odpowiednia subdomene!

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz dostalem powiedzmy w spadku domene www.forum-studenckie.pl i chcialbym otworzyc forum studenckie. problem jest poniewaz chcialbym do tego dolozyc maly portal z artykulami i blogami.

Moje pytanie polega na tym jak najlepiej wpiac domene czy we forum czyli nazwa forum bedzie brzmiala www.forum-studenckie.pl a strona glowna portalu np. glowna.forum-studenckie.pl ???

Czy jednak wpiac ta domene w glowna strone a pod forum podpiac subdomene, a jesli tak to jaka porzeciez nie moze sie to nazywac forum.forum-studenckie.pl ????

Pozdro

jak chcesz tylko z google to po co pytasz ?

wyszukiwarka poradzi sobie ze wszystkim, dlaczego chwytliwe domeny sa takie drogie ?

nie przez to, ze je latwo wypozycjonowac - tylko latwiej jest je zapamietac, czasami ludzie intuicyjnie wpisuja - z tego sie rodzi ruch poza wyszukiwarkami

rob tak, byludzie nie majac google pod reka sami wpisali adres

no ok po co mi subdomena??? Jak po co dla google to calkiem inna domena po to mi to. Bede linkowal z tej subdomeny do głownej strony pod imprezy studenckie, praca dla studenta i takie inne. Jesli ja ustawie pod https://www.forum-studenckie.pl/forum google bedzie to traktowalo jaki integralna czesc glownego katalogu i co mam linkowac głowny katalog???

Co wy urwaliscie sie z choinki???

ja mam forum z portalem i forum ma strona.pl/index.php portal strona.pl/portal.php albo strona.pl/portal pozycjonuje się tak samo jak subdomena, a moze nawet lepiej... czasem ludzie wklepują adres do przeglądarki.

Jak masz w nazwie forum tzn, że jest to forum (przynajmniej ja bym tak uważał widząc taki adres) i do tego można ewentualnie podpiąć portal, inaczej nie ma większego sensu. "Portal forum-studenckie"...

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Według mojej ograniczonej wiedzy na temat pozycjonowania kazda podstrona serwisu jest traktowana przez googla indywidualnie i można ją pozycjonowac tak samo (albo podobnie) jak subdomene.

Z kolei subdomene google moze potraktowac jako integralna czesc serwisu. Przykladowo ja mam subdomene w w linkach witryn.

jak sam adres pokazuje tam ma byc forum. jak dla mnie bezsensem jest na siłe wciskanie porta.forum idt.

albo domena nowa - pozycjonujesz nową domene i forum oddzielnie. inna opcja to stawiasz portal na normalnym adresie i wciskasz forum...

ludzie nie chca wklepywac caly czas slow kluczowych w googlach tylko leciec po adresie z dowolnego miejsca a nie bede mowil kumplowi "wpisz sobie w googlach to i to i 4 wynik"

optymalizując stronę i ją pozycjonując wszystko musi być DLA LUDZI i wyszukiwarek, a nie tylko dla wyszukiwarek - z takim czymś nawet 1 pozycja moim zdaniem nie pomorze..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności