Skocz do zawartości

ile precli i linków dziennie

alerteck

Rekomendowane odpowiedzi

Ilość precli czy katalogów dobież również według okresu w którym chcesz linkować

Załóżmy że precli działających i przyjmujących jest 500

Dodając 3 artykuły dziennie wychodzi = 90 miesięcznie, więc w tym tempie wykorzystasz je w ciągu pół roku

Jednak w tym czasie dojdzie wiele nowych więc będziesz mógł dodawać przez jakieś 8-9 miesięcy.

Oczywiście nie musisz tego robić dzień w dzień, no może proponowałbym tak na początku, ale później 20-25 sztuk tygodniowo.

Dla nowej strony myślę że rozsądniej będzie narzucić tempo 50 wpisów do precli miesięcznie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nie no faktycznie nikt nie odpowie - zależy czy będzie linkował te wpisy czy nie, od jakich precli zacznie , czy od na początek linków z innych stron. Testy postaw 3str np i każdą rób inaczej będziesz wiedział, chociaż duży procent przypadku może być gdzie będzie google bot biegać ale to głębsza analiza.

Nalezy też JAK preclujesz - i w tym nie zgadzam się 100% z gerdi.

Można iść ilościowe albo jakościowe - tu najwięciej pisze się o ilość.

Tylko myślę raczej inaczej:

Dobry wpis w dobrym preclu jest po 10 minut w indeksie - warto odrazu sprawdzić jak G to indeksował (czesto top10 dla nizowych fraz) i generuje 10-200 uu dziennie na początku (należy od fraz/branż).

Jeśli mowimy o wartościowy ARTYKUŁ (nie wpis z addera), to 1 jest mi wystarcze na co kilka dni/tydzien.

Edit:

Dodaj do takich precle ktore są w serps dla twojej frazy i nie potrzebujesz ich dużo!

(z katalogami tak samo)

Jeśli mowimy o wartościowy ARTYKUŁ (nie wpis z addera), to 1 jest mi wystarcze na co kilka dni/tydzien.

I ja tego się trzymam i nie przekraczam w żadnym wypadku. 2 unikalne wpisy (plus ich podlinkowanie) dodane do dobrych precli tygodniowo z całą pewnością wystarczą.

Szkoda że przekonałem się o tym dopiero łapiąc filtra na roczną, dobrze prosperującą stronkę ;) nie zrób podobnego błędu ;)

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Nie ściśle to ująłem, przedstawione wartości zakładam jako maksymalne, dla wielu stron, wystarczy 5-10 wpisów miesięcznie, aby podtrzymać frazę. Naturalnie są to wartości bardzo orientacyjne, ponieważ tutaj dochodzą linki z katalogów, SWL, itd.

Przy małej ilości zdecydowanie pilnowałbym indeksacji wpisów, wiele precli bardzo słabo się indeksuje, lub w ogóle.

Dla osoby, która zaczyna z preclowaniem, przydatna może być informacja, że z wybranych na "chybił - trafił" precli niemoderowanych - 20 % wpisów się nie zaindesuje.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności