Skocz do zawartości

Algorytm na duplicate content

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

To ja Ci podam lepszy przykład. Dałem artykuł do przedruku eiobie, bo prosili. Umiescili ten artykul u siebie, dali linka do oryginalnego artykulu u mnie i teraz... kopia z eioby jest wyzej ode mnie :)

Ale to nie jest przykład duplicate content, tylko na to że eioby ma lepiej wypromowany serwis. DC było by wtedy gdyby twoja strona nie została za indeksowana, a z tego co piszesz jest w indeksie. Tak jak pisał Mrtn, wiele osób nie odróżnia co to jest DC, a co pozycja strony.

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale według Was jakby miał działać taki algorytm na sprawdzanie duplicate content?

Nie wyobrażam sobie, żeby google codziennie przy indexacji milionów (setek milionów?) nowych stron i podstron jeszcze dodatkowo sprawdzało czy to nie jest duplicate content. Pozatym wszystkie newsy z agencji prasowych które lecą najczęściej tak jak są podane byłyby duplicate contentem?

Dokładnie jak napisał Giker, z małym wyjątkiem, DC jest wtedy gdy serwisy są identyczne( od cms, przez grafikę po treść), w innym wypadku po prostu tego nie da się sprawdzić na taką skale. Pewnie są robione jakieś ręczne moderacje w wypadku bardzo popularnych skryptów i baz ale tak normalnie to nie miało by to sensu.

Mam podobną sytuację, na pewne słowa strona z artykułem skopiowanym z mojej strony jest wyżej (chociaż do mnie linkuje!).

Ale z czasem to się zmieni.

Pamiętajmy że gógiel oblatuje naprawdę dużo stron... troszkę czasu mu zajmie przemyślanie wszystkiego - szczególnie że znów wrócili do intela - stąd taka kaplica :]

#seo @ ircnet

Kilka wyjaśnień.

Nie jest to fresh site bonus, bo testowane były różne słowa.

Jeżeli napisałem art. i nie puściłem go nigdzie indziej to podstrona widnieje cały czas w indexie.

Jeżeli dodałem stronę do innego większego (bardziej zauwanego ? z przywilejami ? ) serwisu, to na następny dzień mojej strony już w indeksie nie było.

Kilka dni temu napisalem art i wczoraj dodałem go do większego portalu (dla testów) i sytuacja się powtórzyła.

Moja stronka wyleciała z indeksu a ta stronka z portalu jest na pozycjach TOP'owych (łatwe hasła) i tak będzie się utrzymywać cały czas.

Potwierdzone to kilkoma wcześniejszymi testami.

Czy zauważyliście też coś takiego u siebie ?

Marketing w sieci - da się ?

A mi się wydaje, że masz poprostu za słaby serwis - tzn za małą moc z linków przychodzących - nigdy testów na DC nie robiłem, bo w niego nie wierzyłem, dotakowo kopie wikipedii to najczęściej 100% duplikat i jakoś nadal się trzymają :)

Sytuacja, kiedy po zduplikowaniu artykułu jeden z serwisów leci, to zdecydowanie przypadek, tak jak pisali koledzy wcześniej, przecież portale informacyjne kopiują słowo w słowo Agencje prasowe.

Dalej różnego rodzaju utwory literackie, wiersze, cytaty ze słowników, encyklopedii, terminy medyczne, opisy pierwiastków chemicznych itd. Możliwości wystąpienia tych samych zdań jest bardzo wiele. przecież G. wywalając to ciełaby gałąź na której siedzi.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Duplikate content oczywiscie istnieje, ale obie strony musza być identyczne. Kilka lat temu gdy wiedziałam o google ze jest, miałam stronkę w republice na onecie. Miała opisane meta tagi i dodana była do kilku katalogów (typu onet wp) Od czasu do czasu do czasu ktoś wchodził z googli. Kupiłam domenę i przekopiowałam strone nie usuwając starej. po ok 2-3 miesiacach stara przestała istniec dla googli, a nowa też miała duze problemy(na dzisiejszą wiedzą stara dostała bana a nowa filtry) a ja wiedzę na temat DC

ile jest kopi wiki ??? ile jest 100% kopi opisów piosenek czy opisów GG albo programów partnerskich sklepów internetowych ????
Sam pisałeś, o niedoskonałości Google, a teraz takie przykłady?

Pokaż mi jakiś skypt opisów GG, do których masz podpięte choćby 10 domen i wszystkie są za indeksowane.

Po drugie, ile z nich codziennie wylatuje z indeksu, dostaje bany itp?

Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie to istnieje czy nie, bo na początku tematu napisałeś, że to mit,

później przyznałeś rację remikp, że istnieje.

Oczywiście, że za te same artykuły, opisy itp strony będą się utrzymywać, ale to nie znaczy, że DC nie istnieje.

nie ma duplicate content. mam 2 strony, identyczne, ta sama baza, tyle ze rozne skorki. obie w top3 od ponad roku
I już jakieś zmiany są, czasem wystarczą a czasem nie, jeśli twierdzisz, że nie ma DC dlaczego nie stawiasz 10?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Pokaż mi jakiś skypt opisów GG, do których masz podpięte choćby 10 domen i wszystkie są za indeksowane.

Mar przykładów mogę sypać tysiące nie zamierzam ale na Twoje życzenie żeby pokazać ci jak bardzo jesteś nie kompetentny to ci pokaze

domena głwona lafsen.pl

100% kopie

www.wroclaw.lafsen.pl

www.zielona.lafsen.pl

www.opole.lafsen.pl

Marketing internetowy dla firm

Xann, i co z tego? przykład:

www.nysa.lafsen.pl

www.glogow.lafsen.pl

www.zgorzelec.lafsen.pl

I niby czemu nie są w indeksie? Co chcesz udowodnić? I proszę sprostuj swoje wypowiedzi,

bo od początku nie wiem czy wg. Ciebie jest DC czy to mit? Prosta odpowiedź tak albo nie,

po co zbędnie dyskutować?

xann nie walcz, nie wytłumaczysz mu bo ten CI zaraz wywali, ze google widzi to, ze takie samo i że link ma wartość ujemną,
Dobre nawet o tym nie pomyślałem.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności