Skocz do zawartości

Algorytm na duplicate content

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

Tak naprawdę nie ma się o co sprzeczć. Jeśli część z Was uważa, że Duplicat Content nie istnieje, życzę powodzenia w kopiowaniu treści, niezaleznie od oceny prawnej (prawo autorskie) jak i moralnej takiego postępowania. Natomiast jeśli chodzi o SEO uważam, że czas zweryfikuje każdą teorię.

Licytacje komornicze nieruchomości to szybkie okazje

Tu znajdziecie szybką i dokładną wyszukiwarkę kancelarii komorniczych

Baza wiedzy zawierająca informacje o : komornikach i prawnikach, oraz biegłych, tłumaczach i rzeczoznawcach

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann - nie będe mówił tutaj jakie TY bzdury piszesz.

To że czegoś nie rozumiesz i nie potrafisz z tego skorzystać to nie znaczy że coś nie istnieje. O przepraszam - raczej nie chcesz aby wyszło na jaw iż linki z DC są dużo mniej warte, bo dokładając do tego i tak marną jakość domeny linkującej siła linku jest znikoma. Dlatego właśnie jedni potrzebują 500 linków aby wybić trudne frazy a reszta potrzebuje kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy aby wybić long tail-a !!! Ale jak gdzieś po drodze sam pisałeś że NIE WIESZ jaką moc mają linki z PR i bez. Wobec tego dalsze roztrząsanie tematu o którym masz znikome pojęcie jest bez sensu. Ponieważ w weblinku jest większość takich stron - jest Ci po prostu nie na ręke aby każdy znał prawdę. TY nie widzisz nawet różnicy między siła TLD i aliasu - traktując wszystko jako domenę o tej samej sile, co jest po prostu śmieszne.

DC to przereklamowana sprawa IMO określana musi byc na podstawie % duplikacji treści czyli do jakiegoś tam % wszystko jest OK , powyżej zaczynają sie problemy ale problemy (niższa pozycja) dla strony z oryginałem w przypadku gdy kopia jest na starszej i mocniejszej witrynie.

Zaś jeżeli chodzi o linki z domen o PR 0 czy PR n/a to maja swoja moc a czasami sa mocniejsze od linków ze stron o PR 4 posiadajacymi 30+ linków wychodzacych

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

DC to przereklamowana sprawa....

Nie ważne czy przereklamowana czy też nie. Z punktu widzenia pozycjonera jest to istotny czynnik gdyż :

- Jeśli Twoja strona dostanie DC, natychmiast siła Twojej strony/podstrony spada, co objawia się również natychmiastowym spadkiem w serpach.

- Linki ze stron które dostały DC, nie mają praktycznie żadnej mocy - nawet w wypadku gdy mają PR7.

- Domena z której zostało zrobione DC notuje wzrost pozycji, szczególnie w wypadku gdy to DC nastąpiło na kliku innych domenach.

- Strona która dostała DC wylatuje do supplement index, więc cóż z tego iż nie dostała bana, skoro nie można jej znaleźć nawet na 500 pozycji w google ?

- DC można potraktować jako filtr, patrząc z drugiej strony jako wyróżnienie - tak też przez Google jest traktowana.

Zaś jeżeli chodzi o linki z domen o PR 0 czy PR n/a to maja swoja moc a czasami sa mocniejsze od linków ze stron o PR 4 posiadajacymi 30+ linków ...

Tutaj się z Tobą absolutnie nie zgodzę, gdyż po prostu nie masz racji. Jeśli znał byś moc linków z PR NA i PR4 w praktyce, nie napisał byś coś takiego... Gdzie sile linku z PR N/A do PR4 ? :) zakładając iż masz jednego linka PRNA i jednego ze strony z PR4 gdzie ten link jest jako 31..., zakładając również że obie strony są porządne lub obie są spamem. Sorry, ale nie masz pojęcia o czym piszesz....

- Jeśli Twoja strona dostanie DC, natychmiast siła Twojej strony/podstrony spada, co objawia się również natychmiastowym spadkiem w serpach.
Prawda.
- Strona która dostała DC wylatuje do supplement index, więc cóż z tego iż nie dostała bana, skoro nie można jej znaleźć nawet na 500 pozycji w google ?
Prawda.
- DC można potraktować jako filtr, patrząc z drugiej strony jako wyróżnienie - tak też przez Google jest traktowana.
Prawda.

1. Cała moja witryna została spionowana i postawiona na innej domenie, co od razu odbiło się wylotem z TOP10, mimo,

że była starsza, więc Google źle to rozpatrzyło.

2. Przypadek z sprzed kilku dni, ktoś skopiował sobie cały tekst z jednej ze strony i umieścił na swojej stronie, nie podając linka do strony, na dużym portalu. Tutaj Google sobie bardzo dobrze poradziło, w wynikach zwracana jest jedynie fraza która jest w tytule, reszta nie jest wcale uwzględniana, jakby nie była zindeksowana, a jest. Przy zapytaniu zwracającym jeden wynik, od razu ląduje w suplemencie.

udowodnij ze jest to prawdą albo nie pisz takich idiotyzmów - jeden wielki stek bzdur

Proszę, że wnosisz wartość do dyskusji, ja jej akurat tutaj nie widzę, jeśli masz robić podjazdy, to może zostaw te bzdury innym, żeby sobie sami wyciągnęli wnioski. Skoro twierdzisz, że to bzdury - UDOWODNIJ.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Tutaj się z Tobą absolutnie nie zgodzę, gdyż po prostu nie masz racji. Jeśli znał byś moc linków z PR NA i PR4 w praktyce, nie napisał byś coś takiego... Gdzie sile linku z PR N/A do PR4 ? :) zakładając iż masz jednego linka PRNA i jednego ze strony z PR4 gdzie ten link jest jako 31..., zakładając również że obie strony są porządne lub obie są spamem. Sorry, ale nie masz pojęcia o czym piszesz....

może nie mam pojęcia mając w ten sposób wypozycjonowanych pare stron , może mnie oczy mylą oglądając SERPy ;) (wzrok sie psuje ostatnio)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

udowodnij ze jest to prawdą albo nie pisz takich idiotyzmów - jeden wielki stek bzdur

Proszę, że wnosisz wartość do dyskusji, ja jej akurat tutaj nie widzę, jeśli masz robić podjazdy, to może zostaw te bzdury innym, żeby sobie sami wyciągnęli wnioski. Skoro twierdzisz, że to bzdury - UDOWODNIJ.

Mar.

zauważyłeś jak sprytnie ominołeś 2 pkt ? :D

Marketing internetowy dla firm

zauważyłeś jak sprytnie ominołeś 2 pkt ?

Bo tego nie wiem, ale Ty wiesz, bo napisałeś, że to bzdury,

dlatego liczę na merytoryczną wypowiedź na ten punkt z Twojej strony,

no chyba, że jest tak: "Wiem, ale nie powiem".

Wiem tylko tyle, że są zliczane i jakąś tam moc mają, ale jaką to kompletnie nie wiem.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wiem tylko tyle, że są zliczane i jakąś tam moc mają, ale jaką to kompletnie nie wiem.

Dokładnie - dlatego napisałem że pisze on bzdury , jest to ewidentna bzdura,

co do pozostałych pkt to będę polemizował zdania są podzielone na moją racje przykładów nie pokarze (kiedyś pokazywałem i żałuje) wiec pozostawie je bez dyskusji z mojej strony

Tutaj się z Tobą absolutnie nie zgodzę, gdyż po prostu nie masz racji. Jeśli znał byś moc linków z PR NA i PR4 w praktyce, nie napisał byś coś takiego... Gdzie sile linku z PR N/A do PR4 ? :rolleyes: zakładając iż masz jednego linka PRNA i jednego ze strony z PR4 gdzie ten link jest jako 31..., zakładając również że obie strony są porządne lub obie są spamem. Sorry, ale nie masz pojęcia o czym piszesz....

może nie mam pojęcia mając w ten sposób wypozycjonowanych pare stron , może mnie oczy mylą oglądając SERPy ;) (wzrok sie psuje ostatnio)

Powiedz mi tylko ile masz BL ? 100 czy też 100tys ? Skoro tak dokładnie to oceniasz ?

Jak już powiedziałem kiedyś, osobiście dodaje każdego linka z rozwagą, dokładnie więc widzę co ma jaki wpływ i siłę - to co napisałem opieram na własnych testach a nie pustym gadaniu. Więc porównywanie takie jak przedstawiłeś jest kompletnie bez sensu, gdyż mówimy o sile pojedynczego linka a nie pozycji całej strony gdzie nawaliłeś 10K z SWL i 10K z zaplecza + ewentualne linki naturalne.

Dokładnie - dlatego napisałem że pisze on bzdury , jest to ewidentna bzdura,

Właśnie o to się rozchodzi, są zliczane - tyle że mało co warte. Dlatego też jak napisałem wcześniej TY potrzebujesz 100K a ja 100 linków aby uzyskać to samo. Jeśli jeszcze masz te linki z DC potrzebujesz ich nie 100K a 500K.

Xann, sam piszesz Bzdury bo nie wiesz jaka jest siła tych linków a chcesz wielce dyskutować... z czym do czego ?

Właśnie o to się rozchodzi, są zliczane - tyle że mało co warte. Dlatego też jak napisałem wcześniej TY potrzebujesz 100K a ja 100 linków aby uzyskać to samo. Jeśli jeszcze masz te linki z DC potrzebujesz ich nie 100K a 500K.

Zrozumiał bym jeszcze jak byś miał 14 lat albo nick drakonek , ale to co teraz piszesz to już jest mega przegięcie. Nie powiem mamu ubaw z Ciebie :rolleyes:

Bardzo się chętnie założę o okrągłą sumkę 5 tys że nie zrobisz 100 linkami tego czego ja zrobie 100k

Rozumiem ze przyjmujesz zakład ? Czy też kulisz ogonek i przyznajesz sie do swoich bzdór ?

Powiedz mi tylko ile masz BL ? 100 czy też 100tys ? Skoro tak dokładnie to oceniasz ?

Jak już powiedziałem kiedyś, osobiście dodaje każdego linka z rozwagą, dokładnie więc widzę co ma jaki wpływ i siłę - to co napisałem opieram na własnych testach a nie pustym gadaniu. Więc porównywanie takie jak przedstawiłeś jest kompletnie bez sensu, gdyż mówimy o sile pojedynczego linka a nie pozycji całej strony gdzie nawaliłeś 10K z SWL i 10K z zaplecza + ewentualne linki naturalne.

a to zrób sobie test na pozycjonowanie dając linka ze strony z zerówką (linkiem w topie na każdej stronie) i jednym linkiem tematycznym a na drugą (jakimś smietniku nietematycznym) z czwórką i daj sobie taki sam link w stopcie na końcu jako 31 z kolei (site obu witryn tak do 1K).

nie pisałem chyba że każdy link z zerówki czy z n/a ale jako praktyk powinieneś znać uwarunkowania siły linków .....

bo póki co to jak na razie piszesz jakbys slepo wierzył w wytyczne google (czytaj w teorie a nie w praktyke)

... test na pozycjonowanie dając linka ze strony z zerówką (linkiem w topie na każdej stronie) i jednym linkiem tematycznym a na drugą (jakimś smietniku nietematycznym) z czwórką i daj sobie taki sam link w stopcie na końcu jako 31 z kolei (site obu witryn tak do 1K).

Chyba nie zrozumiałeś zasad porównywania o których pisałem.

Porównywać możesz linki tylko wtedy, jeśli znajdują się one w podobnych warunkach, czyli Twoją "0" dajemy również w stopkę jako ostatnią, tak jak 31 link PR4

Sprawdzamy po jednym linku PR4 i PR0 - więc nie czaruj tutaj z topem na wszystkich stronach, bo widzę iż usilnie chcesz pokazać iż PR0 to więcej niż PR4...

Bardzo się chętnie założę o okrągłą sumkę 5 tys że nie zrobisz 100 linkami tego czego ja zrobie 100k

Rozumiem ze przyjmujesz zakład ?

Buhahaaa, myślisz że 5tys pln robi na mnie wrażenie ?? :rolleyes:

Sorki, ale mnie rozbawiłeś na maxa, sądząc iż zdradze swoje zaplecze za 5tys ... ufff - Wiesz może Twój spam nie jest wart 10PLN, ale koszt zbudowania porządnego zaplecza jakie posiadam wielokrotnie przewyższa przytoczoną śmieszną kwotę. Dla przykładu niedawno zainwestowałem w 7-letnią domenę tematyczną PR5 ponad 1tys $$ a TY proponujesz mi zakład o 5TYS PLN .... Buhahaaa

No powiem szczerze, że ciekawy ten temat.

Odnośnie duplicate content

:

- Linki ze stron które dostały DC, nie mają praktycznie żadnej mocy - nawet w wypadku gdy mają PR7.

- Domena z której zostało zrobione DC notuje wzrost pozycji, szczególnie w wypadku gdy to DC nastąpiło na kliku innych domenach.

Zgodzę sie z George UK.

Bo właśnie takie miałem odczucie gdy zakładałem ten wątek.

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności