Skocz do zawartości

Algorytm na duplicate content

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

Irek - napisałem Ci już. Maxymalny błąd pomiaru to oczko PR w góre od wyliczonej wartości. Ponadto to są normalne strony, blogi itp. Ich PR ma tendencje wzrostową. To nie PL, zaplecze i rotatory. Dla mnie uzyskana dokładność jest wystarczająca. Wiem kto do mnie linkuje i czym. Mogę również wyciągać wnioski czym sobie na to zasłużyło zarówno zaplecze jak i główny site. A TY wciąż szukasz dziury w całym ;)

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie szukam dziury w całym tylko w przeciwieństwie do ciebie uważam że nie jest to proste i wyniki takich obliczeń są mało wartościowe. Widać czarno na białym nasze zdanie na ten temat i każdy wyciągnie wnioski.

Jeżeli uważam inaczej jak Ty to już nie mam prawa do uzasadniania swoich racji?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Nie szukam dziury w całym tylko w przeciwieństwie do ciebie uważam że nie jest to proste i wyniki takich obliczeń są mało wartościowe. Widać czarno na białym nasze zdanie na ten temat i każdy wyciągnie wnioski.

Jeżeli uważam inaczej jak Ty to już nie mam prawa do uzasadniania swoich racji?

Oczywiście że masz prawo myśleć inaczej. Przedstawiłem Ci jak wyglądają moje wyliczenia w praktyce i jaki maxymalny jest błąd. Nie rozumiem więc dlaczego uważasz to bez sensu ? Założe się iż wiele osób chciało by mieć choć w połowie tak dokładne informacje. Natomiast proste nie jest wyliczenie RPR, bo nie ma wystarczająco dokładnych danych.

Ostatnie pytanie: Skoro wynik wyliczeń pokrywa się z prawdziwym PR więc na jakiej podstawie twierdzisz iż "wyniki takich obliczeń są mało wartościowe" ? Jakie w/g Ciebie były by wartościowe ? Jaką TY dysponujesz dokładnością ?

Odpowiem i kończę temat.

Skoro wynik wyliczeń pokrywa się z prawdziwym PR więc na jakiej podstawie twierdzisz iż "wyniki takich obliczeń są mało wartościowe" ?
Wcześniej pisałeś że różnią się czasami o jedno oczko teraz że się pokrywają. Na temat metody i wiarygodności takich obliczeń już pisałem.
Jakie w/g Ciebie były by wartościowe ? Jaką TY dysponujesz dokładnością ?
Nigdzie nie twierdziłem że są możliwe wartościowe obliczenia. Osobiście nie obliczam to i o dokładność trudno.

Przy okazji. Nie wiem czy przypadkiem nie przegapiłeś https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=478747

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Myślę że na tą zmianę pozycji statlink zasłużył sobie konkursem z wycieczką do egiptu, oraz dość często pochlebnymi opiniami na swój temat.

Ja nie wymyślam tych danych, tylko czytam z Alexy. Więc wszelkie niejasności i pretensje proszę kierować do alexa.com

Natomiast przyznaje iż nie znam osobiście polskich swl-i, za wyjątkiem orna czy linkorna z którego korzystałem spory kawał czasu temu.

• 1 rok później...

Ja mam tematyczną stronę z PR 4, a z kilkunastu podstorn PR 1, 2, a nawet 3 skopiowałem artykuły i umieściłem w serwisach do przedruku. Po jakimś czasie zostały przedrukowane na różne strony w tym na badziewia z PR 0 składające się z samych przedrukowanych artykułów. I wyobraź sobie że te moje oryginały zniknęły z indeksu a te przedrukowane (w tym, te na badziewiach) są w indeksie.

Jednak ostatnie moje obserwacje wskazują na to że po kilku miesiącach oryginały wracają do inseksu i są najwyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności