Skocz do zawartości

Zmiana engine portalu, inne adresy..

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tworzę obecnie serwis i postanowiłem że oprę go na jakimś darmowym CMS`ie , a za jakiś czas, jak sam się podszkolę trochę w php napiszę odpowiedni dla naszych potrzeb CMS, ew zatrudnię programistów php. Problemów z konwersją bazy danych (przeniesienie newsów i artów itp) chyba być nie powinno, ale zastanawiam się , jak to będzie z urlami.

Załozmy ze google zaindeksuje mi kilkaset newsów i kilkadziesiąt artów, które będą podlinkowane z innych stron (prasówki itp).

Tylko, w momencie zmiany silnika strony adresy również mi się zmienią, teraz zastanawiam się nad php fusion, rozwiązanie tymczasowe (na jakies 3 miesiące), a cms jednak jest od razu skonfigurowany, posiada funkcje, o jakie mi chodzi.

Problem pojawi się, jak już wspomniałem w adresach, każdy news, art będzie miał inny adres.

Istnieje możliwość rozwiązania tego w jakiś sposób? Każdy art i news dodawać w .htaccess i przekierowywać na nowy adres, czy nie wiem w php takie coś da się napisać? Pytam się,bo głupio będzie, jak teraz zaangażuję się w serwis, włożę w to trochę pracy, a potem wszystko to przepadnie...

Pozdrawiam.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności