Skocz do zawartości

Sitelinks

outofmatrix

Rekomendowane odpowiedzi

Sitelinks wyświetlają się jeżeli strona jest na 1-szym miejscu na daną frazę i ma znaczną przewagę nad kolejną stroną. Czyli odpowiednio wzmacniając inne frazy sitelinks w końcu się dla nich też pojawią.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Czy sitelinks można dostać na kilka fraz?
Tak, można.

Przykłady: katalogi seo, spis katalogów, katalogiseo.info, powszechny spis katalogów itp.

Dla jednej frazy? Wydawało mi się, że minimum to 3 a maksimum to 8?
Tak max 8, ale to nie są "frazy", tylko podstrony serwisu.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Tak max 8, ale to nie są "frazy", tylko podstrony serwisu.

To są frazy. Przez pewien czas miałem w sitelinks frazę "czytaj", bo tak była podlinkowana w anchorach. Na samej stronie słowo "czytaj" nie występowało w ogóle, tytuł strony też był zupełnie inny.

Właśnie z tego powodu masz w webmaster tools mozliwosc blokowania sitelinks. Czasami googlowi cos nie wychodzi.

Algorytm generowania opisów do sitelinków jest zagmatwany. Na stronce z opisami GG najpierw dostałem opisy typu "Miłosne", a potem "Miłosne [1234]" (taki dokładnie mam anchor w menu). Na innej stronce dostałem z kolei linka "Jasiek" - to słowo występowało jedynie w komentarzach na stronie. W sumie to jest trochę taka ruletka bo nie wiadomo jakie sitelinki się dostanie - z jakimi opisami i do jakich stron prowadzące.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Co do sitelinks i opisów, niekoniecznie są one bardzo piękne - przykład wpiszcie sobie mojego nicka forum dla wyników polskich - nieco szerzej sprawę opisałem na moim blogu websign sitelinks ;) Logiki tak naprawdę żadnej w obcięciu słowa, a jednak tak się wyświetla...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Przykłady: katalogi seo, spis katalogów, katalogiseo.info, powszechny spis katalogów itp.

OK, faktycznie można więc biorę się do roboty :P

Tak się tylko zastanawiam, czy mają znaczenie same frazy. W podanym przykładzie zarówno w adresie strony jak i w każdej z fraz powtarza się w óżnej formie słowo 'katalog'. A czy jest możliwe dostanie sitelinks np. dla domeny slowo1slowo2.pl pod frazę slowo3slowo4 (czyli zupełnie nie związaną z nazwą domeny)?

A zdarzyło Wam się, że w site links znaleźliście podstrony z noindex w metach? Ja już dzisiaj 2 takie zablokowałam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności