Skocz do zawartości

No i dzisiaj mamy update PR :-)

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to po tym updacie ale dzisiaj ze zdziwieniem znalazłem w indeksie moją stronkę, którą nabyłem prawie 2 lata temu. Jej właściciel zostawił ją jako zbanowaną (co przypuszczałem ale o czym się dowiedziałem już po kupnie, ale zaryzykowałem te parę złociszy :prezent: ). Na początku myślałem że parę miesięcy i bana zdejmą - zmieniłem zupełnie design i treść, ale w tej samej tematyce. Czekałem i czekałem ale jak przez rok nie zdjęli to zupełnie o niej zapomniałem. No i dzisiaj z głupia franc patrzę na site:xyz.pl i domenka jest w indeksie :prezent: W serpach oczywiście łapie się co najwyżej w top50 na duże niszówki ale to się da nadrobić :prezent: Niezbadane są wyroki G.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spadek na PR0 lub całkowite jego zabranie dostaniecie za marną stronę i za marne linki. Wbrew opinią tutaj panującym PR ma znaczenie, szczególnie przy linkowaniu.

Kilka osób tutaj pisze że to nie jasne i bez sensu ... otóż wszystko jest bardzo jasne tylko trzeba się troszkę doszkolić panowie.

200K BL ? Podnieca was to ? Po prostu śmiać mi się chce ;) Bo tak naprawdę ten sam efekt można uzyskać 10-30 porządnymi linkami a nie jakimś syfem z swl czy też addera. Mało tego, przy takiej ilości linków (10-30) można w miarę dokładnie wyliczyć PR po update dla każdej strony. W ciągu pół roku bez żadnych filtrów można skoczyć dwufazowo z PR0 do PR5 lub PR6. Tylko trzeba rozumieć jego zasadę, a właściwe sposób wyliczania.

..... efekt można uzyskać 10-30 porządnymi linkami a nie jakimś syfem z swl czy też addera. ...

SWL nie są do podbijania PR kto Ci takich bzdur nagadał ???? skąd ty czerpiesz tą wiedzie ? chyba z toturiali. Po drugie o jakim syfie Ty mówisz ??? To sklepy internetowe są syfem ? Jak możesz wypowiadać sie o czymś czego nie widziałeś ?

Marketing internetowy dla firm

..... efekt można uzyskać 10-30 porządnymi linkami a nie jakimś syfem z swl czy też addera. ...

SWL nie są do podbijania PR kto Ci takich bzdur nagadał ???? skąd ty czerpiesz tą wiedzie ? chyba z toturiali. Po drugie o jakim syfie Ty mówisz ??? To sklepy internetowe są syfem ? Jak możesz wypowiadać sie o czymś czego nie widziałeś ?

Xann, po raz kolejny wykazałeś się kompletnym brakiem zrozumienia TEMATU jak i zawartości merytorycznej.

po 1. spójrz na temat

po 2. spójrz na wypowiedź kolegi tomek_25

po 3. czy pisze tu ktoś o jakimś sklepie ?

Czy już moja wypowiedź jest dla ciebie jasna ? , czy może trzeba ci drukowanymi literami to napisać i wbić młotem do głowy ??

George UK moja odpowiedz jest na Twój cytat chyba Ty tego nie zrozumiałeś , chyba coś wkleiłem zanim sie Ciebie zapytałem

Czy już moja wypowiedź jest dla ciebie jasna ? , czy może trzeba ci drukowanymi literami to napisać i wbić młotem do głowy ??

Wbrew opinią tutaj panującym PR ma znaczenie, szczególnie przy linkowaniu.

George UK - zaczynam Ciebie lubić. PageRank jest bardzo ważny i pełni ważną rolę w pozycjonowaniu...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Xann, nie chciałem tego powiedzieć ale muszę. Uważam iż nie jesteś osobą na poziomie z którą mógłbym podyskutować, przejrzałem pare twoich postów z przeszłości, co tylko upewniło mnie w tym. Po prostu rżniesz cwaniaka i tyle. A jak gugiel wysiecze twoje swl-e pójdziesz z torbami, o nie przepraszam - jeszcze allegro zostało.

Wszystko to co piszę opieram na własnym ciężko zdobytym doświadczeniu, na furze wydanej w związku z tym kasy a pochwal się swoim doświadczeniem. Co potrafisz oprócz wstawienia keyword-ów do swl-a ? Nic kreatywnego w twoich postach znaleźć nie można, korzystasz tylko i wyłącznie z wiedzy innych, do tego jawnie tego zazdroszcząc i wyśmiewając. Wobec tego uważam iż nasza dyskusja jest w tym momencie zakończona, bo szkoda mi czasu na bezsensowną polemikę z tobą.

200K BL ? Podnieca was to ? Po prostu śmiać mi się chce ;) Bo tak naprawdę ten sam efekt można uzyskać 10-30 porządnymi linkami a nie jakimś syfem z swl czy też addera.

Jeszcze raz od nowa zaczniemy bo widze ze zabrakło Ci argumentów i nerwy puściły.

Mówisz ze opierasz się na swoich doświadczeniach dziwne bo gadasz o SWL nigdy go nie używając wiec nas ewidentie kłamiesz.

Już dawno jest udowodnione ze strona nawet opisy GG mają wartość i ma wartości link z nich też i zawsze bedzie miała.

Mówiąc syf w SWL twierdzisz ze sklepy i portale internetowe znajdujące się w systemie są syfem - no nieźle - nic dodać nic ując.

I ostatnie kto ci nakład bzdur go głowy ze system wymiany linków reklamowych służy do podbijania PR ???

Twoje doświadczenie opierasz na pozycjonowaniu jednego serwisu i nawet nie wiesz jak się wychodzi z filtra. Nie powiem duże doświadczenie.

Jak juz powiedziałem pozycjonerzy na tym forum z choinki sie nie urywają guglarzu.

Jeżeli chcesz dyskutować to dyskutuj merytorycznie bo widze ze juz ci sie argumetny skończyły :)

Xann odpowiem ci po raz ostatni, bo zabieram się z tego forum gdyż mojej wiedzy tutaj nie przybędzie, natomiast nie mam zamiaru tracić czasu na dzielenie się informacjami z których mało kto sobie zdaje sprawe i je rozumie. Ale jak mówią - polak mądry po szkodzie. A więc żegnając się z Wami odpowiadam Xann na twojego ostatniego posta.

"Mówisz ze opierasz się na swoich doświadczeniach dziwne bo gadasz o SWL nigdy go nie używając wiec nas ewidentie kłamiesz. "

Ktoś po drodze w moim temacie pytał mnie czy miałem doświadczenie z PL - tam też na to odpowiedziałem.

"Już dawno jest udowodnione ze strona nawet opisy GG mają wartość i ma wartości link z nich też i zawsze bedzie miała. "

Owszem, każda strona ma jakąś wartość, tylko pytanie jaką. JA takie testy na przyjazne urle i nazwy domen prowadziłem na kilkunastu domenach, identycznie linkowanych.

"Mówiąc syf w SWL twierdzisz ze sklepy i portale internetowe znajdujące się w systemie są syfem - no nieźle - nic dodać nic ując."

Zgadnij dlaczego poleciały PR ? Bo gugiel juz wie ... Nie znasz dnia ani godziny, czekaj więc a będzie ci dane. A skoro wie, więc takie linki wiesz gdzie możesz sobie wsadzić ...

"I ostatnie kto ci nakład bzdur go głowy ze system wymiany linków reklamowych służy do podbijania PR ??? "

Zależy co w systemie jest. jeśli są strony z dobrym PR możesz i PR podbić, ale w polskich sytemach raczej proporcje wynoszą 1/999

Ponadto powiedziałem iż zamiast 200K linków wystarczy dać te 20 czy 50, ale konkretnych, to tyczyło sie akurat wpływu na pozycje a nie PR.

"Twoje doświadczenie opierasz na pozycjonowaniu jednego serwisu i nawet nie wiesz jak się wychodzi z filtra. Nie powiem duże doświadczenie."

Skąd ty masz człowieku taką informację ?? Ja do każdej strony podchodzę tak jakby to był główny sajt, do tego płace innym by pomagali mi to rozwijać (czyt. artykuły, dyskusje itp ) , bo w takiej ilości i jakości jest oczywiste iż nie mogę tego robić sam. Ponadto lub mieć wolny czas.

To że w tym momencie uzyskuje dochody z 3 sajtów wcale nie oznacza iż tylko nimi się zajmowałem. W sumie mam przeszło 100 domen, do tego dolicz sobie jeszcze subdomeny ... To wszystko stoi na kilkudziesięciu hostingach w usa,uk i kanadzie. Dodam że na znacznej większości domensą aktywne strony generujące spory ruch a nie jakiś shit. Powierzchnię reklamową sprzedaję tylko na 2 z 3 głownych sajtach. Nie pozycjonuję dla kogoś, gdyż mi się to nie opłaca - zajmuję się swoim biznesem. Obserwując i analizując rynek od 3 lat, robiłem masę wszelakich testów, o niektórych pewnie tu dopiero usłyszysz za rok lub więcej. Ja nie marnowałem czasu na uczenie się wychodzić z filtra, za to nauczyłem się do niego nie wchodzić.

A ty chcesz podważyć moje doświadczenie budowaniem pozycji swl-em ? Jakbyś miał choć połowe mojej faktycznej wiedzy to pewnie w PL wsadził byś do top10 cokolwiek byś chciał, teraz bądź w najbliższej przyszłości...

Wydoroślejcie a może spotkamy się na jakimś anglojęzycznym forum. Czas pokaże. 3m ta się, no i samych TOP1 ;)

"Mówiąc syf w SWL twierdzisz ze sklepy i portale internetowe znajdujące się w systemie są syfem - no nieźle - nic dodać nic ując."

Zgadnij dlaczego poleciały PR ? Bo gugiel juz wie ... Nie znasz dnia ani godziny, czekaj więc a będzie ci dane. A skoro wie, więc takie linki wiesz gdzie możesz sobie wsadzić ...

Nie wszystkie strony które straciły PR były linkowane z SWL , wiele Softów dostało PR2 , PR3 czy nawet PR4 będąc w SWL i bedąc nim linkowanym

Wiec z twojej wypowiedzi nic nie wynika

"I ostatnie kto ci nakład bzdur go głowy ze system wymiany linków reklamowych służy do podbijania PR ??? "

Zależy co w systemie jest. jeśli są strony z dobrym PR możesz i PR podbić, ale w polskich sytemach raczej proporcje wynoszą 1/999

Jeżeli nie wiesz jakie domeny z jakim PR są w systemie to po co się wypowiadasz ???? mówi ci coś STATLINK.pl ???? na pewno nie bo widać wiedzę masz mocno okrojoną.

A ty chcesz podważyć moje doświadczenie budowaniem pozycji swl-em ? Jakbyś miał choć połowe mojej faktycznej wiedzy to pewnie w PL wsadził byś do top10 cokolwiek byś chciał, teraz bądź w najbliższej przyszłości...

Sęk w tym ze nie znamy Twojego doświadczenia , wystarczy usiąsc spokojnie kliknąc tak posty zeby dowiedziec sie ze jestes tu z misią

Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego ze całe pozycjonowanie jest nielegalne w oczach google i wszysko co robisz ze stroną naraża ją na filtra czy bana ? z tego co czytam raczej też o tym tego nie wiesz. I ostatnie, reklamy w google są zawsze droższe od pozycjonowania , ale skąd Ty o tym możesz wiedzieć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności