Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

sama produkujesz spam a uchodzisz za świętą

Muszę to sobie zapisać jako żart roku ;-)

Xann, spokojnie ;) Co Cię tak w mojej osobie naprawdę drażni? To, że nie chciałam się z Tobą "solidaryzować" i łatwo przejść na Twoją stronę w pewnej bardzo ważnej dla Ciebie kwestii? Zaczynam mieć takie właśnie wrażenie, bo coś zbyt nerwowo podchodzisz do najmniejszej nawet krytyki z mojej strony i nie możesz przeboleć, że nie udaje Ci się sprowokować mnie do pokazania swoich stron. A po co Ci one? Może po to, żeby przekazać ich listę komuś kto je potem zgłosi Googlowi do szczegółowej analizy? :> No chyba że denerwuje Cię wyłącznie to, że ja uchodzę za świętą (Twoim zdaniem), a Ty za spamera :D

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No chyba że denerwuje Cię wyłącznie to, że ja uchodzę za świętą (Twoim zdaniem), a Ty za spamera

Nie wiem, czy Lexy produkujesz spam i nie wiem czy produkuje go Xann (ale się zrymowało) ale jeśli produkujesz to może wyjaśnisz Xannowi jak uchodzić za świętą bez zmiany nazewnictwa. Byłoby prościej ;)

....A po co Ci one? Może po to, żeby przekazać ich listę komuś kto je potem zgłosi Googlowi do szczegółowej analizy? :> No chyba że denerwuje Cię wyłącznie to, że ja uchodzę za świętą (Twoim zdaniem), a Ty za spamera ;)

No widzisz, czyli jednak się nie mylę gdybyś nie tworzyła spamów wyszkwarkowych nie bała byś się pokazać bo niby czego się bać ?

Marketing internetowy dla firm

Czy zadałam zbyt trudne pytanie, aby na nie odpowiedzieć? Powiem ci jedno - każdy sądzi po sobie i możesz sobie dopowiedzieć, co mam przez to na myśli. Kto robił aferę o listę domen z weblinka i o zgłaszanie spamu? Kto próbował podbuntować na PW innych tak, aby chronić swój interes? BTW, tego typu PW uznaję za spam ;)

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, a nie zasługuje na niego osoba pisząca brednie w stylu:

- filtry są błędem Google, mimo że te ostatnie w Stanach trwają już co najmniej pół roku;

- wyindeksowanie na okres 30 dni za spam to nie jest ban;

- duplicate content nie istnieje, bo da się znaleźć od tego wyjątki;

- spam też nie istnieje :D

- za stosowanie systemów nie grożą żadne kary od Google, mimo że Google jasno wypowiedziało się w tej kwestii;

- e-weblink to system wymiany linków reklamowych będący konkurencją dla Google <- to przebija wszystkie pomysły ;)

- wiele innych.

I przede wszystkim na szacunek nie zasługuje osoba, która obraża kogoś nazywając go kilkakrotnie śmieciarzem itp. bez względu na to, jak się z tego tłumaczy. Człowieku, jesteś w wieku (a przynajmniej tak wyglądasz) mojego ojca, a Twoje infantylne zachowanie jest gorsze niż zachowanie mojego kilkunastoletniego brata. Jak widzę kolejne Twoje pomysły i sposób w jaki się wypowiadasz to nie wierzę, że dorosły człowiek może zniżyć się do takiego poziomu.

Jak ludzie czytają tylko to co chcą to po co na tym forum moderatorzy i kosz?

Po to że np. admini nie życzą sobie aby na ich forum ktoś pisał bzdety....

Zdefiniuj bzdet? Jeśli umieszczę tutaj mój poprzedni post 200k razy to przecież nie bzdet. Idąc tokiem myślenia Irka, jeśli będzie na tym forum 200k kopii tego postu to ludzie przeczytają go raz a 199 999 pozostałych wiadomości nie zauważą.

Czyli kasowania spamu z forum nie popierasz? Jedynie bzdetów ;D

Ech....... Ja podałem tylko przykład. Wiesz co to przykład? To tylko jeden przypadek...

Mam ci teraz wymieniać że np.

admini nie życzą sobie 100 kopii tego samego postu...

admini nie zyczą sobie żeby ktoś pisał bluzgi...

itd.?

Bzdetami określiłem wszystko to co idzie do kosza.

A spam z forum jak najbardziej również należy usuwać;)

slawek22: jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy mailem który przychodzi na twoją skrzynkę pocztową bez twojej wiedzy i udziału a zawartością strony na którą świadomie wchodzisz to nie mamy o czym rozmawiać.

Wyszukiwarki nie tworzą treści tylko odnośniki do treści z opisem (kopie).
Wyniki wyszukiwania są treścią prezentowaną przez wyszukiwarkę przez co stają się treścią danej strony.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Lexy mniej więcej się z Tobą zgadzam oprócz tego:

- za stosowanie systemów nie grożą żadne kary od Google, mimo że Google jasno wypowiedziało się w tej kwestii;

Nie spotkałem się jak do tej pory z żadnymi restrykcjami ze strony google za korzystanie z SWL;)

E: * Oczywiście bezpośrednio, bo pośrednio to owszem ....

nihil fit sine causa

slawek22: jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy mailem który przychodzi na twoją skrzynkę pocztową bez twojej wiedzy i udziału a zawartością strony na którą świadomie wchodzisz to nie mamy o czym rozmawiać.

Świadomie wchodzisz w sensie wierząc w dobrą wolę tego kto tę stronę prezentuje, czyli zakładając, że masz w wynikach wartościowe witryny a nie spamiarki czy inne śmieci. Tak samo jeśli chodzi o mail, zakładasz, że masz wartościową pocztę a nie syf reklamowy ;) Zawartość skrzynki prezentuje program pocztowy, zawartość wyników - google. To jest jedyna różnica, można by nawet zaprezentować te wyniki w formie maili, to jest technicznie wykonalne.

Świadomie wpisujesz zapytanie w google, na strony świadomie niestety już nie wchodzisz. Bo gdybyś wiedział gdzie wejść to byś nie szukał. Właście dlatego google wyświetla ostrzeżenia przed wejściem na strony zawierające malware. Czy użytkownicy świadomie infekowaliby swoje komputery wchodząc na takie strony? Malware też nie istnieje?

A spam z forum jak najbardziej również należy usuwać:P

Czyli spam na www jednak istnieje :D No patrz :)

Czas najwyższy żeby zmienić błędne pojecie SPAMU w internecie , czegoś takiego nie ma , SPAM w internecie nie istnieje

W internecie nie ma spamu , strony które ktoś nazywa spamem to MFA albo strona o dyskusyjnej wartości merytorycznej w skrócie "śmietnik"

Możemy przy okazji ustalić jakąś nazwę na nasze strony o dyskusyjnej wartości merytorycznej (SoDWM)

CYTAT(Xann @ 28.09.08 - 00:11) post_snapback.gif

Skoro inni nie mają prawa oceniać co jest spamem a co nie tym bardziej my nie mamy ;)

Dokładnie tak , i właśnie o to chodzi nie mamy prawa do oceny co jest spamem a co nie , dlatego poprawnie jest mówić na to SOFT , SPS czy SPZ tak samo jak jest MFZ

PS. shpyo strony poszły na PW

Najpierw proponujesz zmienić błędne pojęcie spamu a potem twierdzisz, że nie mamy prawa do oceny co jest spamem. To może powiesz jak rozwiązać tą kwadraturę koła?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Świadomie wchodzisz w sensie wierząc w dobrą wolę tego kto tę stronę prezentuje, czyli zakładając, że masz w wynikach wartościowe witryny a nie spamiarki czy inne śmieci. Tak samo jeśli chodzi o mail, zakładasz, że masz wartościową pocztę a nie syf reklamowy :D Zawartość skrzynki prezentuje program pocztowy, zawartość wyników - google. To jest jedyna różnica, można by nawet zaprezentować te wyniki w formie maili, to jest technicznie wykonalne.
A spam z forum jak najbardziej również należy usuwać;)

Czyli spam na www jednak istnieje :D No patrz :D

Ja nie napisałem że spam na www istnieje. Pisałem że strony www nie mogą być spamem. Natomiast wiadomości na forum tak samo jak i wiadomości email mogą być spamem. Nigdy Ci skrzynek na PW nie spamowano?...

Świadomie wchodzisz w sensie wierząc w dobrą wolę tego kto tę stronę prezentuje, czyli zakładając, że masz w wynikach wartościowe witryny a nie spamiarki czy inne śmieci. Tak samo jeśli chodzi o mail, zakładasz, że masz wartościową pocztę a nie syf reklamowy :D Zawartość skrzynki prezentuje program pocztowy, zawartość wyników - google. To jest jedyna różnica, można by nawet zaprezentować te wyniki w formie maili, to jest technicznie wykonalne.

Skrzynka pocztowa jest Twoja. To ty musisz usuwać niechciane wiadomości i masz prawo aby Ci nikt jej nie zaśmiecał. A jeśli chodzi o www i wyniki wyszukiwarki to nic Ci do tego. Nie podobają się wyniki... to zmień wyszukiwarke zrób swoją. Nie podoba Ci się strona? To nie wchodź... W ogóle nie korzystaj z http po pełno wirusów i i innych badziewi. Kup sobie książeczkę o zagrożeniach z sieci i o tym jak sie przed nimi zabezpieczyć to nie będziesz wierzył w dobrą wolę tego kto prezentuje stronę i nazywał wszystkiego spamem.

@Xann

Plujesz pod wiatr. Załóżmy, że wszyscy są za tym, żeby w branży pozycjonerskiej stawianie śmietników nie nazywać SPAMEM, tylko jak Ty już sobie pozwoliłeś przyjąć SOFT'em. No a jak! Przecież to Ty jesteś wyznacznikiem norm, a użytkownicy piszący na tym forum są mega specami w branży IT i wspomniani już w tym wątku naukowcy ze Stanford się mylą. Tak?

No ale ok. Niech będzie! To my jesteśmy tutaj najmądrzejsi i co nas tam jacyś naukowcy i inni specjaliści z google, yahoo, czy MSN obchodzą. Nazwijmy, że to nie SPAM, tylko SOFT. Hurra! Mamy nową nazwę! Taka ładna, lekka i przyjemna!

I teraz przechodzimy do meritum. Mamy nazwę i jest fajnie. Tylko po co? Jakby to nie nazwał i tak to będzie zjawisko NEGATYWNE. Czy to będzie się nazywało SPAM, SOFT, SŁONECZKO, ŁYŻECZKA, czy też TRAWKA, TELEFON, INHIBITOR WYCHWYTU ZWROTNEGO, BETONIARKA DO PRAC BUDOWLANYCH. I stąd moje pierwsze stwierdzenie, że plujesz pod wiatr i daj sobie spokój. I w tym wypadku pozostaje mi zacytować Ojca Dyrektora - "Nie róbmy z szamba perfumerii".

Teraz odnośnie czegoś innego. Poczytałem sobie trochę ten temat i zauważyłem, że masz dziwną skłonność ignorować niektóre posty mające rzeczowe argumenty, jak np. posty Sławka22. Na koniec proszę ustosunkuj się do całej mojej wypowiedzi, a nie wyrwiesz z kontekstu i SEO dzieci zaczną przyznawać Ci racje.

Pozdrawiam.

Jeśli szukasz taniego kuriera to polecam ofertę tanich przesyłek kurierskich tej firmy. Bardzo konkurencyjne ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności