Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Xann robił witrynę dla klienta. Xann zadał pytanie kończąc pracę nad witryną.

- Czy życzy Pan sobie pozycjonowanie witryny?

- Pozycjonowanie, pozycjonowanie...aaa... pozycjonowanie ! To Pan jest spamerem? - odparł klient

- Ależ nie - odparł Xann - jestem pozycjonerem!

- Przecież pozycjonoerzy ciągle mówią o spamie i o tym że spamują, więc jesteś Pan spamerem

Rozwodniliście temat niesamowicie a wydaje mi się, że Xannowi chodzi o to by do wyżej zaprezentowanej, zmyślonej lecz całkowicie prawdopodobnej, sytuacji nie doszło. Większość z nas / was zajmuje się pozycjonowaniem i przypisywanie spamowania pozycjonowaniu jest błędem, ponieważ pozycjonowanie to nie tylko stawianie zaplecza pod SWLe a aktualnie dochodzi do tego, że pozycjonowanie jest utożsamiane ze spamowaniem. Nie małą rolę w tym, że tak jest odegraliśmy my /wy sami określając swoją pracę jako stawianiem spamów, spamowaniem, spamlisty, spamraporty itp. 154 razy cześciej na stronie forum.optymalizacja.com pisze się słowo "spam" niż "optymalizacja" - więc? Czyja to zasługa?

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może to nazwać od pomysłodawcy :) skrót typu - xnn :) strony stawianie pod jedyny sluszny system wymiany kontekstowej reklamy :)

Jak na zachodzie w branży seo są nazywane śmietniki, wie ktoś?

tak na szybko to wpada mi do głowy:

Low Level Site - LLS

Far Away From Google - FAFG

Fake Site - FS

Xann robił witrynę dla klienta. Xann zadał pytanie kończąc pracę nad witryną.

- Czy życzy Pan sobie pozycjonowanie witryny?

- Pozycjonowanie, pozycjonowanie...aaa... pozycjonowanie ! To Pan jest spamerem? - odparł klient

- Ależ nie - odparł Xann - jestem pozycjonerem!

- Przecież pozycjonoerzy ciągle mówią o spamie i o tym że spamują, więc jesteś Pan spamerem

Rozwodniliście temat niesamowicie a wydaje mi się, że Xannowi chodzi o to by do wyżej zaprezentowanej, zmyślonej lecz całkowicie prawdopodobnej, sytuacji nie doszło.

Przeceniasz Xannna. Jemu chodzi tylko o to, by WebCities'y i Shopki nie nazywać spamem.

Tak jak już ktoś powiedział sami sobie zrobiliście kuku nazywając zapleczówki spamem komu przeszkadza określenie zaplecze pod swl lub strony pod swl ? Wymyślanie na siłę skrótu czy nazwy nie ma sensu bo niektórzy dla samej przekory nie będą tak mówić. Wystarczyło porozumieć się z grupą zainteresowanych i zrobić dobrego wirusa a gawiedź z czasem sama by podłapała tu potrzeba PR a nie dyskusji ale część ludzi zupełnie ułomnie rozumie zagadnienia PR.

Zobaczcie taką sytuacje :

Jest sobie analityk giełdowy Pan Jan Kowalski.Jest znany w branży,udziela się w prasie i TV.

Zarabia krocie.

Jest indeks giełdowy, są wzrosty - czasem spadki.

Środowisko analityków ma się bardzo dobrze,dba o pijar.

A teraz wyobrażcie sobie że aby na giełdzie były same wzrosty Pan Jan musi stawiać dużo stron www.

I niech mi ktoś powie że Pan Jan w wystąpieniu publicznym powie że stawia spamy/jest spamerem i trzepie takie pieniądze jak prezydent wa-wy.

A tu masz opienię jednej wyszukiwarki której tak się domagasz.

https://www.google.com/contact/spamreport.html

TAK racja i z tej opini jasno wynika ze spam nie jest to strona internetowa a technika - mam nadzieje ze rozumiesz to co tam pisze : " Próby oszukania (spam) naszych robotów indeksujących poprzez stosowanie ukrytego tekstu, maskowania lub stron przejściowych obniżają jakość naszych wyników wyszukiwania i ich ogólną przydatność."

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności