Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

spam = mielonka nie wiem jak inni ale ja czasami "miele" w internecie jak cholera :) .... wnioski ?

jako, ze lubie jezyk polski jestem Polakiem nie lubie makaronizmów itp proponuje nazwe .... MIELONKA bardziej swojsko :)

PS.

właśnie kupiłem sobie "Wojny Gwiezdne" cały komplet :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja nieśmiało zaproponuje nazwę GULASZ ANGIELSKI, kto jeździł na biwaki, rajdy i spływy to wie, że jest to samo co amerykański SPAM czyli po prostu mielonka :)

Nazwa bardzo celnie oddaje to co się znajduje w środku: Gulasz - wszystkiego po trochu, zagotowane, wymieszane bez ładu i składu. Rolą drugiego członu nazwy jest wyeksportowanie pejoratywnego znaczenia tego co robimy za granicę. Teraz to co polskie będzie OK, a to co angielskie - be. Robienie gulaszu w polskojęzycznym necie zwalimy na Anglików i po problemie :)

17 stron dyskusji a Xann mogl od razu powiedziec ze nie chce aby pozycjonerzy uzywali slowa SPAM zastepujac je jakims slowotokiem tak aby potencjalny klient mial "jasnosc" ze rozmawia z profesjonalista.

Używaj Cuilla i Hakii

staramy się znaleźć po prostu nazwę dla stron zapleczowych, uznając, że obiegowo przyjęta nazwa "spam" jest niewłaściwa i nie dotyczy stron zaplecza.

To jest akurat jasne i logiczne, że nie każde zaplecze jest spamem. Zmiana powinna więc dotyczyć tylko osób, które używają tych słów zamiennie, ale nie chodzi o zniknięcie słowa "spam" ze słownika pozycjonerów tylko o ograniczenie jego używania w stosunku do każdej strony robionej pod SEO.

Kto tak powiedział ????

A zerknij na to kogo zacytowałeś ;-) i jeszcze do tego mógłbyś się odnieść.

Wyszukiwarki określają jasno co wg nich jest spamem i za co będą karać. Ale każdy z Internautów ma również prawo do oceny na podstawie własnych kryteriów, co uważa za spam bez względu na to, czy jest to spam mailowy czy spam-strony.

Jak już tak uczepiliście się tego spamu w mailach - ciekawa, ale niezamówiona oferta hostingowa pod względem prawnym jest spamem, ale nie każdy odbiorca uzna ją za spam i ją zgłosi. Tak więc punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.

Szczerze mówiąc to w tym temacie w większości staracie się wmówić reszcie, że do tej pory wszystko co robiliśmy było spamem i zamiast zaczynać używać lepszego słownictwa (jak proponujecie), robicie z tego jeszcze gorsze bagno wmawiając, że pozycjonowanie jest rozumiane jako spamowanie.

Lexy czy ty czytać ze zrozumieniem nie umiesz ???? przeczytaj to pare razy to może wreszcie dojdzie to do Ciebie ze SPAM o którym mówi google to technika a nie strona internatowa , czy to naprawdę tak trudno pojąc ????

........... Spam to strony najgorszej jakości, a nie wszystkie, które są tworzone chociaż w minimalnym stopniu pod pozycjonowanie.

I właśnie takie niedorzeczne rzeczy ludzie wypisują.

Marketing internetowy dla firm

Xann, doczytaj do końca mój post jeśli chcesz go komentować. Nie pogrążaj się jeszcze bardziej.

SPAM to nie strona internetowa
Twoje strony to żenujący spam (...) sama produkujesz spam a uchodzisz za świętą

Zdecyduj się :)

No ciężko przyznać rację tak niezdecydowanej osobie, która w jednym temacie potrafi wystawić jakąś opinię, a później kilkakrotnie jej zaprzeczyć ;-)

Wyszukiwarki mają swoją definicję, użytkownicy sami decydują czy daną stronę uważają za spam. Jednak definicja przypomniana powyżej pasuje do obu przypadków i jest najlepszym określeniem spam-stron. To ja decyduję ostatecznie, co uważam za spamowe strony i którą stronę nazwę spamem, a Ty wtedy nie masz nic do gadania i niczego swoimi popisami nie zmienisz. Pozostaje Ci więc pogodzić się z tym faktem :)

Definicje spamu ustala sobie samemu subiektywnie pracownik google :) i szczerze mam to w (_!_) jak to nazywaja natomiast mam przykłady, że wyindeksowywane są witryny "wartościowe" ot taki sobie teścik zrobilismy na czujność oraz sprawdzenie kryteriów oceny :)

wyszło na to, że banuja witryny unikalne z unikalnym contentem pisane przez zywego człowieka zawierajace jego przemyslenia i tak dale itd.

Takze mamy dowód namacalny na to , że wszelka dyskusja o "wartości" witryny jest gó**o warta :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wyszukiwarki mają swoją definicję, użytkownicy sami decydują czy daną stronę uważają za spam.

Racja, nawet święta racja. Tylko, że te "definicje" lub "decyzje" dotyczą tych stron, ktore wypłynęły wysoko w wynikach wyszukiwania. Lexy, powiedz mi, co przeciętny user wie o stronach zaplecza, jak zazwyczaj ich nie widzi w wynikach? To jakim sposobem tenże user nazwie coś, czego nie widzi?

To ja decyduję ostatecznie, co uważam za spamowe strony i którą stronę nazwę spamem

To po co dyskutujesz z Xannem? On też ma swoje prawa. :)

Eksperyment Discover.pl

Muszę Wam przyznać, że macie zdrowie :| - 17 stron ?!?!

Ale skoro się już tak rozbujaliście to i ja wtrącę swoje dwa grosze:

Strona to strona - nie ważne co na niej się znajduje - jedni lubią wiki, inni zdjęcia kotów, wchodzisz do kogoś na stronę to tak jakbyś mu wchodził do domu i nie ma co narzekać tylko jak się nie podoba to wychodzę - ja Cię do siebie nie zapraszałem - ja akurat lubię oczojebne tapety (czytaj - treść generowaną) - nie moja wina, że masz epilepsję.

Czyli jeszcze raz - spam to niechciana treść dostarczana internaucie, jeśli wchodzisz na moją (sic!) stronę to widocznie czegoś od niej chcesz! - Ja Cię na tą stronę nie przekierowuję, ani nic - To Twój świadomy wybór, że na nią wchodzisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności