Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Lexy, powiedz mi, co przeciętny user wie o stronach zaplecza, jak zazwyczaj ich nie widzi w wynikach?

I tu jest największy problem. Sugerujesz, że faktycznie strony zapleczowe są nic nie warte, a później masz pretensje o to, że ktoś je nazwał po imieniu. Szczerze mówiąc to chyba jestem jedną z nielicznych osób, które budują zaplecze nie pod same linki, ale głównie pod usera i dodatkowe korzyści oprócz SEO, i dlatego muszą być wartościowe. Pewnie dlatego tak ciężko zrozumieć mi użalania na temat tego, że ktoś został nazwany spamerem czy też jego strona spamem.

To po co dyskutujesz z Xannem? On też ma swoje prawa.

A czemu ja mam ich nie mieć do rozmowy tutaj?

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Lexy, powiedz mi, co przeciętny user wie o stronach zaplecza, jak zazwyczaj ich nie widzi w wynikach?

I tu jest największy problem. Sugerujesz, że faktycznie strony zapleczowe są nic nie warte, a później masz pretensje o to, że ktoś je nazwał po imieniu.

Tu nie ma żadnego problemu, a ja niczego takiego nie sugeruje. Jest z tym różnie.

Zwracam tylko Twoją uwagę, że obiegowa opinia o stronach uznanych za spam dotyczy tego co widać w wynikach, a nie stron zapleczowych (oczywiście nie Twoich). Ty zaś jakoś to omijasz, a szukasz w moich wypowiedziach czegoś, czego w nich nie ma.

A co do użalania się - rozumiem, że różni ludzie mogą mieć własne opinie na temat tego co robię. Mało mnie to obchodzi, więc się nie użalam.

Dyskutujmy. Dyskusja z Tobą to czysta przyjemność.

Eksperyment Discover.pl

Yeden, chodzi o to, że w tym temacie kilka osób upiera się przy tym, że dotychczas większość naszych stron zapleczowych to zwykły spam i dlatego niby powinniśmy zmienić nazewnictwo.

Powtarzanie przez Ciebie w kółko tego samego nie zmieni mojego zdania na ten temat. I nie widzę powodu do złośliwości, jakie w ostatnich postach coraz częściej kierujesz do mnie tylko dlatego, że się nie zgadzam z czymś.

To obiegowa opinia, trudno z nią walczyć. Nazewnictwo możemy zmieniać, bo spam to coś co przeszkadza - wyszukującemu lub wyszukiwarce. Nazywanie spamem stron zaplecza rozwadnia znaczenie tego słowa, już choćby dlatego jest niewłaściwe. Kto chce żyć w błędzie, jego prawo. :)

Jeżeli pewna grupa osób zacznie konsekwentnie używać nowych nazw - to jej prawo, a na dobry początek tak powinno się zrobić. SPZ, SPS pasuje najlepiej, SOFT to żart i pod to można podciągnąć wiele innych stron (np. blogi nastolatek).

Eksperyment Discover.pl

SPAM w wyszukiwarkach istnieje:

np.

generowane automatycznie frazy na setkach subdomen dla peakclicka

zaspamowane podstrony forum linkora

zaniedbane qlweby stawiane na tej samej bazie 47k wpisów ze spieprzonym kodowaniem

natomiast

bazy cytatów, piosenek, kawałów, opisów gg, precle, katalogi

to już nie spam ale strony o miernej wartości merytorycznej.

poziom dyskusji jest wyjątkowo niski, same przepychanki paru użytkowników

cel dyskusji ? zdobyć pr, użytkowników tak jak palikot czy kononowicz elektorat.

linki ze stopki...

zaniedbane qlweby stawiane na tej samej bazie 47k wpisów ze spieprzonym kodowaniem

thant sam widzisz ze SPAM to nie strona tylko technika którą w Twoich przykładach ktoś zaspamował stronę

Dlatego nazywanie stron SPS , SPZ , soft (bardzo mi sie podoba) czy tez innym określeniem jest bardziej na miejscu.

Lexy ,osoba która twierdzi że opublikowanie duplikatu newsa spowoduje upadek w czeluści sepów jak dla mnie na białe może mówić czarne , ja zamierzam nazywać białe białe.

Wiem ze jeżeli przez większość czasu człowiek żyje w zakłamanej rzeczywistość to po pewnym czasie zaciera sie ta granica i nie jest ona dostrzegana i właśnie przykład ze spamem jest tu bardzo dobry

Marketing internetowy dla firm

thant sam widzisz ze SPAM to nie strona tylko technika którą w Twoich przykładach ktoś zaspamował stronę

Jeśli spam to technika to email też nie może być spamem?

Ktoś zaspamował stronę spamem :) Masło maślane, ale fakt da się wkleić spam na stronę np. na guestbooka. Albo można zrobić 200k małych stron, podesłać to robotowi i zaspamować indeks wyszukiwarki.

Wiem ze jeżeli przez większość czasu człowiek żyje w zakłamanej rzeczywistość to po pewnym czasie zaciera sie ta granica i nie jest ona dostrzegana i właśnie przykład ze spamem jest tu bardzo dobry

Nie wiem czy żyjemy w zakłamanej rzeczywistości bo co nóż tutaj ktoś usiłuje udowodnić, że jego spam na wordpressie to drugi blogfrog np. zerżnięta słowo w słowo treść to to samo co google cache a w ogóle to bez spamów, śmietników i kopiowania treści przez pozycjonerów świat pogrążyłby się w ciemnościach i by nie było niczego :)

Ja myślę, że to taka rzeczywistość zakrzywiona, ale raczej w drugą stronę. Dzisiaj gadamy, że spam to nie spam. Jutro spam to będą "dobre i przydatne strony" a pojutrze, być może jeśli parę osób "przegnie pałę" to UE rozprawi się z problemem automatycznie generowanych śmieci raz a dobrze.

Tzn. jak ktoś ma precla i pisze tam artykuły o niskiej wartości, to fakt może to być "strona o niskiej wartości" bo wielu cech spamu to nie ma. Artykuły na preclach wielotematycznych są żenujące (czasami nawet ludzie mylą nazwy tego o czym piszą w tytule wpisu!). Ale nikt nie każde przecież nikomu pisać rzetelnie i choćby z zachwaniem odrobiny sensu.

Tak thant słuchaj Xanna, zaspamowana strona nie jest spamem. To tak jak znana prawda, że jajko może być częściowo nieświeże.

A zacząłes Xann od stwierdzenia w 1 poście , że w internecie nie ma spamu. To jest czy go niema?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Jeśli spam to technika to email też nie może być spamem?

może - a teraz pomyśl jak

bogdansenator SPAM nie jest to strona internetowa - powiedz czego w tym miejscu nie rozumiesz ???? nawet w skazanym przez Ciebie osobiście przykładzie pisze to jak byk , cofnij się przeczytaj go powoli bardzo powoli ze zrozumieniem i wtedy odkryjesz ze spam to technika

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności