Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

na nasze śmietniki zeby tak brzytko ich nie nazywac

Po cholere szukac nazwy skoro ona juz jest.

ŚMIETNIKI i tyle

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja nie widzę nic złego w tym aby słowo które kiedyś odnosiło sie tylko do niechcianej wiadomosci mail albo ba serwerze NEWS teraz odnosiło sie szerszego zakresu. Słowa mają to do siebie że ewolułują razem ze światem:

Taki prosty przykład słowa którym sie posługujemy codziennie:

kobieta - w XVI - słowo to miało zdecydowanie odmienne znaczenie (określenie wąskiej grupy kobiet tzw. ladacznica) niż teraz

Czas najwyższy żeby zmienić błędne pojecie SPAMU w internecie , czegoś takiego nie ma , SPAM w internecie nie istnieje.

Nie istnieje - racja, istnieją strony o niższej zawartości merytorycznej.

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Jaki by Xann nie był :dresiarz: to ma rację, na szacunek trzeba sobie zapracować i dbać o niego. Dotyczy to osób indywidualnych, grup jak i całych społeczności.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002

Art. 10. 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej

informacji handlowej skierowanej do oznaczonego od-

biorcy za pomocà środków komunikacji elektronicznej,

w szczególnosci poczty elektronicznej.

O spamie nie ma tu mowy

W moim odczuciu jezeli znajduje stronę przez wyszukiwarkę stronę która w moich odczuciach jest spamem to dlaczego tego nie nazywać po imieniu. A zresztą Xann sam wiesz najlepiej jakie strony są w systemach

Wiem i nie są to żadne SPAMY bo SPAM - niechciane wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo. Jak widzisz jest tu mowa o spamie w ustawie

Marketing internetowy dla firm

Xann pierwsze nazywasz system wymiany linków systemem wymiany reklamy :D a teraz chcesz nazwać spam wyszukiwarkowy - "nie spamem" :P Przecież to bezsprzecznie SPAM, ma takie same właściwości jak spam emailowy. Technika komputerowa nie powstaje nad wisłą, słownik wprowadzać sobie możesz ale nie wiem po co skoro istnieje od dawna? Chyba, żeby wprowadzać zamieszanie i kolejne "płaskokrążki informacjonośne".

1. dlatego ze pewne śmietniki nie zasługą na taka nazwę

Śmietniki nie zasługują na nazwę spamu? Jeśli są pisane ręcznie - to faktycznie nie.

2. zeby zawód pozycjonera nie kojarzył się ze stawianiem śmietników

Kiedy pozycjonerzy przestaną stawiać SPAMy to przestanie się zawód kojarzyć z stawianiem spamów :) Z resztą wiele razy na forum czytam, że bez stawiania spamów się nie da. Nie wiem czy ktoś się wstydzi swojej pracy, czy jak?

3. dbajmy o nasz fach mówiąc sami ze stawiamy śmietniki nie dziwmy się ze je ktos banuje

Banuje je, bo nie mają wartości dla użytkownika i każdy może je generować w nieograniczonych ilościach, obojętnie jak je nazwać.

https://en.wikipedia.org/wiki/Spam

Uses referring to repetition

* Spam (electronic), unsolicited or undesired bulk electronic messages. There are many types of electronic spam, including

o E-mail spam, unsolicited e-mail

o Mobile phone spam, unsolicited text messages

o Forum spam, posting advertisements or useless posts on a forum

o Spamdexing, manipulating a search engine to create the illusion of popularity for webpages

o Spam in blogs, posting random comments and random tips/ideas or promoting commercial services to blogs, wikis, guestbooks

o Newsgroup spam, advertisements and forgery on newsgroups

o Messaging spam ("SPIM"), use of instant messenger services for advertisement or even extortion

* Spam (computer game), to repeatedly use one weapon or tactic. This term is based on the technological meaning of "undesired bulk electronic message"

* Flyposting ("street spam"), illegal blanket advertising in public places

What, Exactly, is Search Engine Spam?

https://searchenginewatch.com/showPage.html?page=3483601

The first step to determine if you are playing with fire is to understand the philosophical question, "what is considered spam?" The attendees were presented with a fairly clear definition of search engine spam from Tim Mayer, Director of Product Management for Yahoo Search. Yahoo defines spam as "pages created deliberately to trick the search engine into offering inappropriate, redundant, or poor-quality search results." This is similar to the definitions offered by Google and MSN as well.

Kaviorek próbuje sprecyzować parę kwestii najlepiej siąść na du**e i krytykować jak ktoś coś robi.

Mam nadzieje ze słowo SPAM będzie odnosiło się do niechcianej poczty elektronicznej a my będziemy posługiwali się terminami SPS i SPZ lub zaplecze.

Marketing internetowy dla firm

zeby zawód pozycjonera nie kojarzył się ze stawianiem śmietników

Mnie się tak nie kojarzy ;-) Ja bym takiego nazwała raczej spamerem, a nie pozycjonerem.

wiele razy na forum czytam, że bez stawiania spamów się nie da.

Ja potwierdzam, że się da, tak samo jak da się wypozycjonować nawet trudne frazy bez systemów.

próbuje sprecyzować parę kwestii

W takim razie jako pierwszy element definiujący spam odnoszący się do stron (o ile dla niektórych taka definicja jest potrzebna) zgłaszam strony tworzone automatycznie oraz ogólnie strony o niskiej wartości merytorycznej, które tworzone są w pierwszej kolejności pod roboty, SWL'e albo reklamy i czasem przy okazji także dla usera. Jednak nie uogólniałabym tego w taki sposób, że np. wszystkie MFA są spamem. Strona może powstać głównie z chęci zarobku, ale jeśli dostarcza materiały unikalne i przydatne użytkownikowi, mało kto może uznać ją za spam.

a my będziemy posługiwali się terminami SPS i SPZ lub zaplecze

Nie każde zaplecze jest spamem/śmietnikiem czy jaką nazwę kto woli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności