Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam tworze zaplecze i strony, nie wiem jak reszta :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Xann zajmuję się trochę SEO a nie pozycjonowaniem. Nic wyszukanego. A ty? O ile mnie pamięć nie myli to teraz udzielasz się w branży "wymiany reklamy" :D Ale dobra bez złośliwości :)

ps. nie odpowiadam za inne systemy tylko za e-Weblinka ja jak widzisz on jest systemem wymiany linków reklamowych.

Wiem, że nie odpowiadasz za inne systemy, pozwolisz, że weblink będę nazywał SWL a nie SWR, SWK czy SLD :) Przyzwyczajenie ;) Mam wrażenie, że szefostwo Yahoo, G i Microsoftu ma większe kwalifikacje niż Ty (bez urazy bo nic do nikogo tutaj nie mam), żeby zdefiniować termin na zjawisko jakie tu opisujesz czyli spam wyszukiwarkowy. Zrobiono to już dawno. Jest kilka rodzajów takiego spamu, bogactwo źródeł, wszystko jasno i prosto opisane. SPAM ma zwykle jedną cechę wspólną czyli jest generowany automatycznie. Strona o niskiej wartości merytorycznej to może być strona pokemona który pisze o dragonballu a nie umie. Tzn. _pisze_. Fakt, że spam ma niską wartość merytoryczną (znaczy żadną), ale to tylko wynik pośredni automatycznego generowania a nie cecha sama w sobie.

Już od początku istnienia termin SPAM dotyczył nie tylko poczty, ale też usenetu. Jak będziesz miał jakieś zlecenie nie z PL to napiszesz, że pozycjonujesz SoWW albo jeszcze lepiej sową i jest zaj*biście? A jak google napisze, że "pozycjonowanie sową jest złe i wszystkie sowy wylecą z indeksu" to "firma Xanna zacznie pozycjonować" krową, kurą albo kukułką czyli tym samym ale da nowy banner na głównej?

Może ja wstawię klientowi 50k keywordów, napiszę że robię SWKDSI (skuteczne wstawianie keywordów do stron internetowych) i to jest 100% OK bo google nic o tym nie pisze no i to nie jest spam. W końcu nie wysyłam maila. Sorry nie wiem jak to inaczej w słowa ująć bo dla mnie to głupota do kwadratu. Jak w takich warunkach mówić o zaufaniu klientów?

Wciskanie kitu co mniej "spostrzegawczym" klientom i zwykła dziecinada. Piszesz, że weblink to system linków reklamowych i ani słowem nie wspomnisz, że grozi za to wylot z G. Skoro to system wymiany reklamy to gdzie w tych linkach nofollow? Gdzie rzetelne informowanie klienta? Zamiast tego chcesz ukrywać ryzyko jakie niosą z sobą takie działania przez zmianę opisu usługi czy wymyślenie paru dziwnych skrótów których nikt nie stosuje i nie zna a potem udajesz że problem nie istnieje bo z SWL zrobił się SWR.

Pewnie rzetelna informacja byłaby zła dla biznesu i masz 100% prawo pisać o systemach wymiany reklamy, bo to w 100% zrozumiałe że dbasz o interesy i firmę, etc. Tylko jakoś mi się nie zgadza, że grasz świętego, tyle gadasz o wizerunku SEO proponujesz kodeksy etyczne a jak przychodzi co do czego to nie obchodzi cię nawet to, że część userów weblinka może nie mieć pojęcia czym taka "wymiana reklamy" może się dla nich skończyć. Przecież to się kupy nie trzyma, prędzej uwierzę, że Szook śle raporty bo spam w oczka go razi :P

Niech każdy nazywa sobie spam jak chce. Nie uwierzę, że takiej "zmianie nazewnictwa" przyświecają "ideały" wyższe niż nowy tekst reklamowy na stronie weblinka, czy wciśnięcie komuś "lżejszego" kitu, który mało obeznana osoba może lepiej "przetrawić" i się na tym przejechać. Jeśli to całe dbanie o "wizerunek" SEO ma polegać na mydleniu klientom oczu przez wymyślanie coraz to "lepszych" terminów na nazwanie tego co zostało już dawno nazwane i co wyszukiwarki od dawna "tępią", żeby wyglądało, że wszystko jest OK to moim zdaniem po pierwsze to jedno wielkie "wprowadzanie klienta w błąd" a po drugie chodzi tylko o kasę.

na szacunek trzeba sobie zasłużyć

Nie wydaje mi się, żeby ten pomysł na zaskarbienie sobie szacunku kogokolwiek był szczególnie udany.

Ciekawych rzeczy się dowiaduję. Okazuje się że moja strona która się nie podoba większości internautów a mimo to jest wyświetlana w wynikach wyszukiwarki jest spamem.

To jeszcze mnie uświadomcie kto jest spamerem, ja bo zrobiłem daną stronę czy wyszukiwarka bo podtyka Wam ją pod nos ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Czas najwyższy żeby zmienić błędne pojecie SPAMU w internecie , czegoś takiego nie ma , SPAM w internecie nie istnieje.

SPAM jest to niechciana poczta elektroniczna która wchodzi do do skrzynki mimo naszych wspaniałych anty spamowych programów.

W internecie nie ma spamu , strony które ktoś nazywa spamem to MFA albo strona o dyskusyjnej wartości merytorycznej w skrócie "śmietnik"

Możemy przy okazji ustalić jakąś nazwę na nasze strony o dyskusyjnej wartości merytorycznej (SoDWM)

SoDWM jest moim zdaniem idealny :D.

Taki subtelny a zarazem nie kładziemy sobie kłód pod nogi.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

slawek22 czyli jesteś pozycjonerem , czy stawiasz strony pod systemy czy też pod pozycjonowanie ? czy takie i takie ?

Cieszy mnie to że jest poparcie na zmianę tego poniżającego nazewnictwa , też myślę ze SPS i SPZ się przyjmie w branży.

Marketing internetowy dla firm

Yeden dobre dobre :)

to mamy takie propozycje :)

SPS,SPZ

SOFT

:) może coś jeszcze ?

Xann ty cos pijesz ? Palisz ?

Ostatnio zakladasz coraz wiecej tematow z pogranicza filozofii - jakis przewod doktorski otwierasz i zbierasz materialy ?

Smietnik zawsze pozostanie smietnikiem, a spam spamem, niezaleznie czy ty go postawisz, czy ja

kazda niechciana informacja to SPAM, zarowno w postaci maila czy strony

Maila dostaje konkretna osoba i jest dla niej spamem lub nie bo albo ten mail jest niechciany albo jest chciany....

Strony to inna bajka... Dla jednego będą na danej stronie informacje chciane a dla innego niechciane...

Wy tu korzystacie z tego forum a ja powiem że mam takie samo forum i to co jest na tym jest IMO niechciane i co wtedy? PiO będzie spamem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności