Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

jakis przewod doktorski otwierasz i zbierasz materialy ?

Zakłada kolejne tematy prowadząc je w taki sposób, aby chociaż kilka osób potwierdziło jego słowa i aby potem miał czym się podeprzeć przy zmianach typu system wymiany linków -> system wymiany linków reklamowych itp. Xann już wielokrotnie pokazał, że wszystkie te jego propozycje zmian (np. ustalenie nowego kodeksu SEO) mające tylko z pozoru wyglądać na dbanie o wizerunek nasz czy też o potrzeby klienta, to tylko egoistyczne dbanie o jego 4 litery. Z tematu zapewne ma wyniknąć, że weblink to nie tylko system wymiany linków reklamowych, ale także nie ma w nim żadnego spamu.

Gdyby Xann dbał o wizerunek pozycjonerów to nie proponowałby nazywania spamu w formie śmieciowych stron tak, aby to ładnie wyglądało, tylko zachęciłby do tworzenia wartościowego zaplecza, którego nikt spamem nie nazwie.

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy naprawdę tak ciężko odróżnić coś co jest nam "wciskane" (wysyłane do komputera) od tego co sami wybieramy żeby zobaczyć (świadome wejście na stronę) ?

Może nazwiemy spamem książkę którą czytamy bo nam się nie spodoba treść ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Czy naprawdę tak ciężko odróżnić coś co jest nam "wciskane" (wysyłane do komputera) od tego co sami wybieramy żeby zobaczyć (świadome wejście na stronę) ?

Może nazwiemy spamem książkę którą czytamy bo nam się nie spodoba treść ?

Irek - tak samo mozesz zamknac ksiazke po 10 wersach, skasowac maila, czy wylaczyc strone

maila dostajesz, a na spam trafiasz szukajac wartosciowej tresci

nie jestem rycerzem na bialym koniu - ale w takich realich sie obracamy

Irek - tak samo mozesz zamknac ksiazke po 10 wersach, skasowac maila, czy wylaczyc strone
Nie chodzi o zamknięcie książki/strony tylko o to że świadomie ją wybrałem do czytania !

[Edycja]

na spam trafiasz szukajac wartosciowej tresci
Więc kto jest spamerem, ja bo zrobiłem stronę czy wyszukiwarka bo Ci ja podtyka do oglądania ?

A kim w takim razie wg nowych definicji miałaby być osoba nazywana mianem spamera? Tylko przestańcie w końcu mieszać spam mailowy ze spamem w formie stron, bo to jest śmieszne.

Nie istnieje - racja, istnieją strony o niższej zawartości merytorycznej.

Gzie jest jakaś skal żebym mógł zobaczyć jakie zawartości maj moje stronki, a może sa jacyś sędziowie co to oceniaj :)

Ja tam tworze zaplecze i strony, nie wiem jak reszta :)

Nic dodać nic odjąć brawo :piwo::) :)

100 % racji popieram też to robię

maila dostajesz, a na spam trafiasz szukajac wartosciowej tresci

nie jestem rycerzem na bialym koniu - ale w takich realich sie obracamy

Masz racje jedynie do książki i do strony sam ja wybrałem wiec moja ina ze mi się nie podoba i mogę zamknąć.

Poczty nie zamawiam a dostaje i to nachalnie.

Mam nadziej ze widzisz różnicę.

Nie chodzi o zamknięcie książki/strony tylko o to że świadomie ją wybrałem do czytania !

jesli ja swiadomie wybrales to pretensje mozesz miec tylko i wylacznie do siebie

szukajac czegos w internecie nie wiesz w co klikasz i raz trafiasz na spam, raz na wartosciowa strone - to juz bardziej losowe, niz swiadomy wybor

SPAM jest to niechciana poczta elektroniczna[/b] która wchodzi do do skrzynki mimo naszych wspaniałych anty spamowych programów.
Zgadza się w wiekszości przypadków. Ale znajdą sie tacy dla ktorych to będzie bardzo ciekawa oferta i jeszcze roześlą to do znajomych.

I że to jest spam to stwierdzamy dopiero wtedy jak to otworzymy. Tak samo w przypadku stron www Jeżeli czegoś szukamy a znajdujemy zupełnie coś nie na temat, to w tym momencie możemy mieć takie odczucie lub nawet stwierdzić że to jakis spam lub śmietnik sie otworzył. A ktoś inny znajdzie tam ciekawą informację, tego czego szukał.

Ja jak otwieram np jakis duży portal (powiedzmy onet) w poszukiwaniu pewnej informacji i jak zczynają latać mi przed oczami same reklamy to dla mnie w tym momencie jest to najzwyklejszy spam Bo wszedłem na ta stronę w poszukiwaniu nie tego co akurat teraz mnie namiętnie atakuje. A czy onet jako strona jest spamem?

W internecie nie ma spamu , strony które ktoś nazywa spamem to MFA
?

Ja nie mam problemu z odpowiednim rozpoznaniem i zakwalifikowaniem stron. Spam to spam, MFA to MFA, smietnik to śmietnik, zaplecze to zaplecze - to wszystko to różne sprawy. I nawet jedna strona może się charakteryzować wszystkimi tymi właściwościami na raz.

Spam to niechciana informacja w danym momencie i kazda strona w pewnych okolicznościach może podpadać pod stwierdzenie że to spam.

ps

Xann a czy ty spamujesz to forum ? :)

.

czacha - zarowno przed otwarciem maila i strony nie wiesz co jest w srodku, czy to spam, czy wartosciowa tresc

jedno i drugie moze byc niechciane

EDIT

Irek - dopiero teraz zauwazylem, ze edytowales posta

to naprawde nie jest takie proste i nie jedna prace doktorska z tej tematyki mozna napisac :)

szukajac czegos w internecie nie wiesz w co klikasz i raz trafiasz na spam, raz na wartosciowa strone - to juz bardziej losowe, niz swiadomy wybor
Przed przeczytaniem książki też nie wiem co jest w środku. Kończę bo widzę że nic do Ciebie nie trafia.

Dla mnie spamem rowież są ulotki, broszurki (w formie papierowej) wrzucane do skrzynki na trawnik (tego najbardziej nie znosze) wkładane za wycieraczke samochodu itp. Są to rzeczy ktorych nie zamawialem a ktoś mnie nimi zasypuje.

Dla mie spam to szerokie pojęcie, to nie tylko e-mail.

.

jesli ja swiadomie wybrales to pretensje mozesz miec tylko i wylacznie do siebie

To co dla ciebie nie jest wartościowe dla kogoś innego może być bardzo wartościowe.

Irek dobrze napisał że to szukajka ci podtyka wyniki nie ja. Widocznie coś z nią nie tak i pretensje trzeba mieć do niej.

Na marginesie szukajki maj tylko dla tego prawo bytu bo sa ludzie co z nich korzystaj i ludzie co robią strony i udostępniaj je im.

czacha - tak samo jest z mailami - dla jednego jest spamem dla innego nie

(tak mam swiadomosc, ze maila otrzymujesz na skrzynke, czy tego chcesz, czy tez nie)

Ale tak samo otrzymujesz wyniki w wyszukiwarce - Irek ma racje kolejne pole do przemyslen - kto jest spamerem - wyszukiwarka, czy tworca spamu

ale nie ulega watpliwosci, ze ogladasz spam kilkajac w link, czy tego chcesz, czy tez nie - niezaleznie od tego kogo nazwiesz spamerem

Ja tak tylko dla ścisłości:

nie SPAM - bo to jest znak towarowy zastrzeżony i dotyczy całkiem niezłej mielonki mięsnej, tylko

spam - stupid person advertisement, stupid pointless annoying messages.

Tomek Xann ma w jednym rację i tu go popieram - aktualnie jest w dużej mierze tak branża SEO postrzegana że pozycjoner = spamer.

Jeśli chce się to zmienić to trzeba przestać przede wszystkim wśród samych pozycjonerów nazywać pewne rzeczy tak, że kojażyły się ze spamowaniem i spamerami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności