Skocz do zawartości

SPAM przestał istniec

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

a kto zdecyduje o tym ze to jest "spam wyszukiwarkowy" TY ? mnie nie interesuje jak to google , yahoo czy msn nazywa mnie interesuje jak my mówiny na naszą prace

Już powiedziałem kto zdecydował. Odpowiednie osoby odpowiedzialne za politykę największych wyszukiwarek, definicje są dostępne, możesz sobie przeczytać. Gdyby popatrzeć na szerszą definicję (niezamówiona informacja handlowa) to generowane na masową skalę strony nastawione na zmianę rankingu są spamem. Bo z jedną witryną algorytm sobie poradzi ale z setkami tysięcy podstron bywa różnie, wyszukiwarki tracą pieniądze, użytkownicy są niezadowoleni. Dokładnie tak jak w wypadku e-mail spamu i spamu na forach.

Chciałbyś żeby tutaj ludzie zaczęli spamować, dodawać tysiące wiadomości bez ładu i składu każdego dnia?

Obojętnie jak to nazwiesz, osoba spamująca wyszukiwarki nadal będzie po zmianie nazwy spamowała wyszukiwarki.

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zawsze się można rozwodzić, filozofować i na każdy temat spojrzeć na co najmniej dwa sposoby B)

Przykład. 1

mgr inż. - "możesz gó**o robić i nieźle żyć" albo od tyłu "żebyś nie wiem ile robił gó**o masz" :D

Przykład. 2

Sprzątaczka lub Konserwator Gruntów Płaskich :D

Są pozycjonerzy i śmieciarze, ale Ci drudzy są określani potocznie i mają mało wspólnego z branżą SEO :rolleyes:

Zmiana definicji lub używanie wymyślnych synonimów nic nie da i niczego nie zmieni !!!

bogdansenator - nie wiem jak Ty ale ja nie jestem władny oceniać co jest dla wyszukiwarki spamem wyszkiwarkowym a co nie , stawiam sobie strony które dla mnie nie są w żadnym wypadku spamem wyszkiwatkowym byc może dla google yahooo czy msn są ale to ONI ocenią.

Mówienie na to spam czy śmietnik powoduje ze stajemy się spamerami albo śmieciarzami a nie pozycjonerami. Ja jestem pozycjonerem i nie stawiam spamu a SPS lub SPZ albo Soft jak kto woli

Marketing internetowy dla firm

uprzejmie proszę nie nazywać pozycjonerów śmieciarzami,

śmieciarze to osoby, które zajmują się 'grzebaniem w śmieciach',

śmieć to odpadek fizyczny, np. zużyta butelka...

instalacja skryptu z cytatami nijak ma się do grzebania pomiędzy butelkami, czy innymi opakowaniami, więc nie wiem skąd to porównanie,

Xannowi nie podoba się to, że jedna profesja (seo) jest łączona z inną (typowy spam emailowy), ale już sam proponuje połączyć ją z trzecią zupełnie niepowiązaną (śmieciarze uliczno-wysypiskowi, którym komputer może udaje się czasami znaleźć na śmietniku)... konsekwencji tutaj nie za wiele nie ma...

@Bogdan: dobry tekst.

@Xann: nigdy nie napisałem, że stawiasz spamy. Zarzucam ci tylko, że nazywasz SWL systemem wymiany reklamy i próbujesz odnośnie tematu spamu uprawiać równie twórczą dezinformację :D Tak trochę może to wprowadzać w błąc co bardziej noobowatych userów !!!

slawek22 no ale chyba nie jesteś Ty władną osobą zęby powiedzieć mi co jest spamem wyszkiwarkowym a co nie

Nie jestem bo nie wiem czego wyszukiwarki sobie życzą a czego nie, to polityka firmy. Ale mogę się odnieść do ich polityki. Która jest spójna w punkcie takim, że strony generowane automatycznie nastawione na zmianę rankingu to spam, tzn. tak to zostało nazwane. Gdyby to nazwano zielonym królikiem to byś się pewnie dzisiaj upierał że nie ma zielonego królika :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności