Skocz do zawartości

domeny same się indeksują

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

skąd nowa domena nigdzie nie linkowana moze zostac odwiedzona przez bota google i w konsekwencji zaindeksowana?

Mi sie tak przed chwila zdarzylo i jedyne co mi przychodzi do glowy to to, że są indeksowane skrypty statystyk a jak admin danej strony wejdzie z niej na taki skrypt to zapisuje się wiele danych m.in skąd wszedł.

Czy dobrze myślę czy jest jeszcza jakas odpowiedz na pytanie dlaczego domeny same sie indeksuja i bot google wreszcie znajdzie kazda strone :).

1. skrypty statystyk

2. boty i kopiowarki stron dzialajace na prymitywnych zasadach (np. szuka subdomen o nazwie forum)

3. księgi gości zapisujące z jakiej strony wszedł uzytkownik i inne tego typu skrypty

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Przecież istnieją stronki na których napisane jest jakie nowe domeny zostały zarejestrowane w danym czasie... wystarczy ze goglebot tam się dostanie no i juz ma nasz adres

Przykład:

https://www.registeredlookup.com/registered...l_4_2008_85.php

A to ze adresy nie są linkami chyba nie robi problemu dla Google ;)

Pozdro

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Przecież istnieją stronki na których napisane jest jakie nowe domeny zostały zarejestrowane w danym czasie... wystarczy ze goglebot tam się dostanie no i juz ma nasz adres

Przykład:

https://www.registeredlookup.com/registered...l_4_2008_85.php

A to ze adresy nie są linkami chyba nie robi problemu dla Google :prezent:

Pozdro

Dokładnie.

Zauważyłem również, że 90% moich domen zarejestrowanych przez goddady trafiło na takie listy (kiedyś miałem dokładny link do nich).

Z innymi rejestratorami (ale polskimi) nie miałem takiej sytuacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności