Skocz do zawartości

jak to robią inni

dabi

Rekomendowane odpowiedzi

Hihi, Chyba w tym topicu jest spam ;-)))) bo słowa kluczowe "profesjonalna agencja" i OS3 z Rybnika to typowy "opis nieadekwatny do przedmiotu". Sorki za osobisty wtręt ;-)))

Marcin

wydawało mi się, że tam pracują profesjonaliści :roll:

pracują dla poważnych firm (wystarczy looknąć portfolio), grupa os3 ma własne studio fotograficzne, ich strony wg mnie są całkiem niezłe i robią wrażenie na internautach

czy moglbys mnie oświecić i wytlumaczyc mi na czym polega brak profesjonalizmu agencji os3 i podać mi www naprawde profesjonalnych agencji :D?

pozdrawiam

dabi

No o tym to moglibyśmy porozmawiać przy piwie. ;-)))) Z resztą teraz mogło się to zmienić. Parę lat temu miałem okazję pracować z podkupionymi od nich ludźmi. Większość zakłądanych w Polsce agencji interaktywnych budowana była wyłącznie po to aby sprzedać się z zyskiem zagranicznemu kapitałowi - bo taki był trynd. Było wtedy w Polsce parę liczących się agencji, czyli takich, które z powodzeniem mogły obsługiwać duże korporacje: e-point, któy się rozdmuchał tylko po to by się sprzedaż tzw. venture capital, AMG.net, która przeszła drogę od pozycjonawania się jako agecja interaktywana do firmy doradczej - PPI z Krakowa która się rozpadła bo chciała robić wszystko na raz i postawiła datacenter za ciężkie miliony, któe mogło obsłużyć dwie Interie i pół Onetu, K2, któa poszła w kierunku tanich multimediów i chwaliła się że ma wieloprocesorowy renderdrive, Internet Designers z Wrocłąwia, którzy się rozdrabniali na małe, tanie projekty, i OS3 z Rybnika, którzy nadrabiali osobistymi kontaktami w administracji. Jedyną osoba, którą w OS3 szanowałem z punktu widzenia profesjonalizmu był ich były project manager, któy u mnie pracował jako interactive director.

Chcesz website profesjonalnej agencji? Na pewno nie w Polsce Hmm, może https://www.2advanced.com ???

Marcin

Hodowla Leminiscatus

Labrador retriever

No własnie, ale w Polsce i w większości krajów europejskich niestety wygląda to tak, że jeden z drugim na wersji non-commercial robią "cośtamy" i próbują to sprzedawać bo nazywają się flashowcami. Mało kto zna biegle actionscripta - dość powiedzieć, że byłem zaangażowany w trwający pół roku miedzynarodowy projekt, który spalił na panewce bo developerzy z interaktywnego oddziału gigantycznej agencji reklamowej nie dali sobie rady z wpisywaniem znaków narodowych do formularzy flashowych. A mnie parę lat temu to było zadanie, które dawałem kandydatom do pracy u mnie ;-)))

Marcin

Hodowla Leminiscatus

Labrador retriever

No, tym bardziej że zrobił to w pięć lat temu jeden z najlepszych polskich webmasterów, współautor cross-browsingowej biblioteki obiektowej uniezależniającej autorów stron DHTMLowych od wersji przeglądarki.

Marcin

Hodowla Leminiscatus

Labrador retriever

A teraz zmieniając Wasz wątek i co do spamowania...

Moim zdaniem:

- wzięcie w H1 linków (to NIE spam)

- linkowanie na swojej stronie to samego siebie z róznych słów kluczowych (to NIE spam)

- wzięcie wszystkiego w komentarz (to NIE spam)

Pewnie najbardziej zastanawiacie się czemu 3 punkt może niebyć spamem i być może dlaczego myśla tak wyszukiwarki ....

Jeśli któryś z Was programuje w jakimś innym (nie webowym jezyku np. C/C++) to będzie wiedział, że jeśli pisze się jakiś program i stwierdzimy, że napiszemy trochę inną wersję funkcji (być może lepszą) to nie usuniesz starej, tylko weźmiesz ją w komentarz... (bo przecież jak ta nowa nie będzie się sprawdzać to będziesz chciał napewno przywrócić tą starą - wystarczy skasować znaki komentarzy)

Ja przynajmniej tak robię ;)

Tak samo można odnieść to do przypadku strony internetowej, dlatego dla mnie to nie jest taki typowy spam. Oczywiście ta sprawa to temat nad którym można polemizować ;)

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności