Skocz do zawartości

Skrypt chroniący zasoby serwera przed złośliwymi botami

exa

Sonda  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Użyteczność skryptu

• Tak, przetestuję
      15
    • Przetestowałbym, ale nie wiem jak go zainstalować
      6
    • Nie do końca rozumiem czy jest mi to potrzebne
      3
    • Nie potrzebuje takich zabezpieczeń
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co zauważyłem problem leży w adresowaniu katalogu bdsave:

if(empty($bd_save_dir))

$bd_save_dir = './bdsave/';

Jeśli kod jest wywoływany z pliku z podkatalogu głównego to nie może znaleźć bdsave. Jeśli zmieniam adres katalogu bdsave na bezwzględny to na wszystkich stronach otrzymuję komunikat błędu:

exaBotDefender blad: nadaj uprawnienia zapisu dla./exaBotDefender/bdsave/9/

Jak to można poprawić?

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Czy istnieje możliwość zaimplementowania tego rozwiązania w katalogu otwarty mini?

Po dodaniu w index.php linijki: <?php require('./exaBD.php'); ?> otrzymuję taki komunikat:

ďťż

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /domowy/nazwapl/public_html/azerty.pl/exaBD.php:1) in /domowy/nazwapl/public_html/azerty.pl/index.php on line 18

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domowy/nazwapl/public_html/azerty.pl/exaBD.php:1) in /domowy/nazwapl/public_html/azerty.pl/otwarty_disp/funkcje.php on line 216

Pozdrawiam,

Marek

Zapraszam na moją galerię zdjęć :)

Darmowa promocja w moderowanym katalogu stron. Tylko dobre strony!

• 1 miesiąc temu...

Oryginalny link do skryptu już nie działa a dostaję sporo pytań o skrypt, więc udostępniam mirror z dokumentacją i linkiem do pobrania: https://docs.google.com/View?id=dgkd4pj4_0hfj5j4gx

joka2 najprawdopodobniej wstawiłaś ENTER po tagu ?>. Pomiędzy tagami ?> a <?php nie może być żadnych białych znaków (spacja, enter, itd).

JAko rozwiązaniem będzie skopiowanie (nie przeniesienie!) całego skryptu do katalogu adm/. Nie pomyślałem o panelu admina wcześniej.

Skrypt chroniący zasoby serwera przed atakami botów exaBotDefender: https://docs.google.com/View?id=dgkd4pj4_0hfj5j4gx

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności