Skocz do zawartości

Innowacyjny Pomysł, ale jak się zabezpieczyć?

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Dopoki Google nie zmieni algorytmu pozycjonowanie jest w miare rozpoznanym tematem.

Xann nie rozumiesz? Sam czesto na forum jedziesz po ludziach ktorzy nie rozumieja twoich postow takze teraz wczuj sie w ich role.

Ogolnie moja uwaga dotyczy tego ze ciekawy jestem rozwiazan w zakresie SEO bedacych calkowita innowacyjnoscia

:]

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@michat - jeśli pieniądze z Twojego pomysłu faktycznie mają się zwrócić w kilka miesięcy, a koszt to tylko 45 tys. to śmiało kontaktuj się z jakimś aniołem biznesu. On sypnie kasą (tyle, że będzie oczekiwał dla siebie 3-4 krotnego zwrotu w 2-4 lata zakładając, że obejmie 50% udziałów w spółce). Jeśli jesteś zainteresowany tematem to napisz na PW podeślę Ci linki jak znaleźć takich ludzi, jak z nimi rozmawiać, jak przedstawić pomysł itd.

Nie myśl, że zarobisz kokosy jeśli ten Twój super, hiper pomysł schowasz do szuflady. Już lepiej zaryzykować i ponieść porażkę niż nic nie zrobić.

Dopoki Google nie zmieni algorytmu pozycjonowanie jest w miare rozpoznanym tematem.

Xann nie rozumiesz?

no własnie tego nie rozumiem : pozycjonowanie jest w miare rozpoznanym tematem

Wg mnie chesz powiedzieć ze już wszystko żeśmy rozpoznali w pozycjonowaniu ? i nie ma juz żadnych tajemnic wszystko jest jasne ? - i nie odbieraj tego ze się czepiam

Marketing internetowy dla firm

Używaj Cuilla i Hakii

nożesz proszę Was. znowu te przepychanki?

wytłumaczcie sobie to na PW, to mała prośba od małego gnoma...

sbvc, dzięki;)

Zbysio, przeczytałem tam większość tematów, ale niewiele mogę odnieść do mojego pomysłu. Tak czy inaczej, dzięki bo dało mi to trochę wiedzy;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

No to skoro już rozpoznałeś temat pozycjonowania to powiedz mi jak wyjść z filtra ? Chętnie się czegoś nauczę

bo wg mnie to może rozpoznany jest wierzchołek góry lodowej jeżeli chodzi o pozycjonowanie

Marketing internetowy dla firm

No to skoro już rozpoznałeś temat pozycjonowania to powiedz mi jak wyjść z filtra ?

Ba, może ktoś zna odpowiedź jak nie wpaść w filtr ?? Obawiam się, że i na to NIE MA odpowiedzi, dlatego WSZYSTKIE super hiper innowacyjne pomysły są i będą psu na budę.

Tak wracając do tematu to na czym ma się oprzeć potencjalny inwestor ? Jak ktokolwiek podejmie się wyliczenia zysków, skoro ZAWSZE będzie NIEWIADOMA googla ....Znaczy moim systemem wypozycjonuję WSZYSTKO na wysokie pozycje pod warunkiem, że google nie założy filtra...ale to nie wina mojego systemu.....

aaa no i mój system będzie działał ZAWSZE, pod warunkiem, że google nie zmieni algorytmu....a kiedy może zmienić ? po miesiącu ? , dwóch , pół roku......

Cholernie duże ryzyko inwestycyjne powinno przynieść potencjalnie cholernie duży zysk.....i raczej nie wystarczy tu 3-4 krotny zwrot w dwa, czy trzy lata....

Ale inwestora można przekonać - wykorzystaj swój system i przykładowo wstaw jedną , jedyną stronkę do TOP3 na bielizna, mp3 , poker , czy inne tym podobne...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario, dokładnie o tym samym myślałem.

jednak aby system zbudować potrzebuję dużego kapitału, ale doszedłem do wniosku, że sam muszę go teraz wywalczyć.

i zrobię to. jak powstaną podstawy, z resztą pójdzie gładko.

i zgadzam się z tym, że to cholerne ryzyko i nie wiadomo jak to się skończy.

najwyżej będę sobie pluł w mordę, że nie kupiłem samochodu, tylko wsadziłem pieniądze w jakiś gó*****y interes;p

ot co;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

jak będzie, to możesz liczyć na to, że Ty z tego nie skorzystasz;)

@Michat - kiedyś na jakimś spotkaniu opowiadałem tym, że nie należy się bać ujawniania pomysłów. Dlaczego:

- w tym kraju żyje blisko 40 mln ludzi - zazwyczaj jest tak, że nie tylko my w danej chwili o tym myślimy

- próbując opatentować pomysł tracimy czas, w tym czasie ktoś już zaczyna realizację tego pomysłu

- jeśli nie stać Cię na realizację musisz wcześniej czy później podzielić się pomysłem z inwestorem, a czym szybciej to zrobisz tym szybciej zaczniesz realizację

- sam pomysł wart jest nie tyle co potencjalne zyski tylko tyle ile trzeba w niego włożyć aby w ogóle zadziałał.

Odwagi - determinacji i szczęścia.

Jak już wcześniej inni pisali, nie jesteś w stanie się zabezpieczyć przed kradzieżą / kopią czy inną formą wykorzystania Twojego pomysłu na zysk :(

Jeżeli chodzi nawet o to "niby" najlepsze zabezpieczenie czyli patent, to też nic nie da. Opatentować możesz sposób wykonania, a nie pomysł :D Bo pomysł może być jeden, ale sposobów jego realizacji od cholery i ciut ciut :( Poza tym ogłoszenie nowego patentu może nastąpić nie wcześniej niż 2 lata po zgłoszeniu (i uiszczeniu opłaty oczywiście).

Jedyne co możesz zrobić to podjąć próbę realizacji, a później ciężko pracować, żeby być ciągle pierwszym wśród ewentualnych kopi, które stworzy konkurencja :(

Jeżeli ten pomysł jest naprawdę innowacyjny, Twój, polepszy jakość i podniesie poziom SEO lub chociaż da nowe możliwości pozycjonerom, to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć POWODZENIA :)

Pozdrawiam

powiem krótko - dopóki pomysł znasz tylko Ty - ciągle będzie Ci się on wydawał niesamowicie innowacyjny, nowoczesny i najlepszy :D Wcześniej czy później będziesz musiał się podzielić swoim pomysłem a tylko subiektywne odpowiedzi innych osób będą w stanie Ci przeczyścić myśli w głowie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności