Skocz do zawartości

Zaindeksowana inna strona pod adresem mojej - problem

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dosyć niecodzienny problem pod adresem mojej strony pojawiła się w google jakaś inna (!), zresztą. Zobaczcie sami:

- https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...=Szukaj&lr=

oraz

- https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...=Szukaj&lr=

Kopia tej strony jest niedostępna niestety.

Co to w ogóle jest to Jurawelt-Forum • Foren-Übersicht? Skąd to się tam wzięło i dlaczego? Moja domena ma 5 lat, spamu nigdy na niej nie było. Jedyna zmiana w ciągu ostatnich 2 miesięcy to przejście z phpbb2 na phpbb3 i zmiana adresów w związku z tym (obecnie na forum nie jest używane mod_rewrite, jednak regułki w htaccess są zachowane, więc stare linki działają).

A tak na marginesie - co zrobić, aby przeindeksowało mi forum od nowa z nowymi adresami już?

Miał już ktoś z Was do czynienia z czymś podobnym?

Pozdrawiam,

Hubert

W ogóle w Google jakieś dziwactwa się dzieją. Z moją jedną stroną np. dziś stało się tak, że:

- strona główna "www.domena.com" wypadła z indeksu (podczas gdy podstrony nadal są w indeksie),

- a na frazę kluczową - zamiast tej strony - pojawiła się 2-3 pozycje niżej strona:

browser.grik.net/www.domena.com

zawierająca jakąś kopię mojej strony sprzed paru dni.

Kompletnie nie wiem o co chodzi (mam nadzieję, że to szybko minie, ale sam fakt, że takie rzeczy się dzieją, świadczy, że coś im się w google pokićkało).

PS. ktoś wie, co to jest to "browser.grik.net"?

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Fakt, kolejne dziwactwo. Po wpisaniu domena.pl w top 10 pokazuje mi się strona kompletnie niezwiązana. Dotyczy kompletnie innej tematyki, w treści strony nie ma podobnych nazw ani backlinków z takim anchorem.

nie było bawione z 301? bo z tego co zauwazyłem po tym przekierowaniu takie cuda niewidy się dzieją. sprawdź, czy nie masz jakiegoś przeniesienia zapisanego, czy plik robots jest odpowiedni i czy nie masz na stronie jakichś dziwacznych skryptów.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Co to w ogóle jest to Jurawelt-Forum • Foren-Übersicht? Skąd to się tam wzięło i dlaczego?

Ta strona: https://forum.jurawelt.com/ ma takie same meta, może coś z tego forum wykorzystywałeś? Niestety średnio wiem o co chodzi na tym forum, bo za niemieckim nie przepadam :D

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

- strona główna "www.domena.com" wypadła z indeksu (podczas gdy podstrony nadal są w indeksie),

Ja tak mam w jednym serwisie systematycznie - wypada strona główną na 3 miesiące potem wraca i po kilku miesiącach znowu wypada, ale jest słabo podlinkowany.

Kombinują cudują i takie są efekty. Jesteśmy królikami doświadczalnymi.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Jesteśmy królikami doświadczalnymi.

no niestety, taka już rola pozycjonerów;)

ale spokojnie, odkujecie się;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Polecam poczytac o 'page hijacking' i przekierowaniach 302.

Niewielka dziura w algorytmie pozwala na 'przejecie' adresu podstrony/domeny. Moze sie to zdarzyc przypadkowo lub moze byc zrobione z premedytacja. Na dzien dzisiejszy dziura jest obecna w Google i MSN, Yahoo o dziwo nie mialo z tym wiekszych problemow.

Przekierowanie 302 mowi, ze strona zostala tymczasowo przeniesiona. Kiedy mamy na stronie atakujacej jaks tresc i pare linkow, a jednym z nich jest skrypt wysylajacy naglowek z przekierowaniem to bot smiga do nowej lokacji zatrzymujac strone z ktorej wystartowal w swojej cudownej pamieci i .. trach, chos mu strzela w kregoslupie i ineksuje nowa strone jako stara. Szczegoly pomine (aby nie kusic za bardzo) ale jak ktos chce to znajdzie.

Pozdrawiam

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

To jest pamięć podręczna Google adresu https://forum.jurawelt.com/. Zdjęcie przedstawia stan strony z 3 Paź 2008 13:39:38 GMT. Aktualna strona może wyglądać inaczej. Więcej informacji

Wersja tekstowa

Znaleziono tyko w linkach do tej strony: kompz org

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności