Skocz do zawartości

Indeksacja nowych domen a ilość linków wychodzacych

webBartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po 2miesiącach tworzenia unikalnych baz danych stworzyłem odrebne zaplecze (80domen) na specjalne zamówienie klienta, które ma posłużyć tylko i wyłącznie pod SWL.

Załóżmy, że nie mamy innych stron (bo zaplecze ma być odrebne), nie mamy też punktów SWL, ani pieniędzy na punkty i linki. Mamy co najwyzej jakiś system spamowania katalogów.

Mamy nowe domeny, niezaindeksowane. Czy podpięcie trzech SWL w momencie, gdy site dla domeny będzie >0 (ale nadal niski) ma sens z punktu widzenia indeksacji? Tzn czy nie spowolni to indeksowania stron?

3 SWL to około 15linków...

EDIT: Wstawienie od razu wszystkich trzech SWLi na wszystkie strony znacznie skróci mi pracę.

No tak, z tym że Twoja strona już jest znana wyszukiwarce, ma tam jakiś PR, trochę czasu istnieje. Nowe podstrony starej domeny to wiem, że się dobrze i szybko indeksują bez względu na ilość linków wychodzących (ale w granicach rozsądku :) ). I przede wszystkim google chyba nie ma do łyknięcia ~20 000 nowych podstron, tylko znacznie mniej.

Jestem ciekawy jak to jest z nowymi domenami. Chętnie zakończyłbym pracę z plikami tego zaplecze, wstawiłbym szybko kody z SWL (za pomocą jednego pliku) i bawiłbym się już tylko przez panel zarządzania przez przeglądarkę (np. panel jakiegoś SWL lub małe dopalanie adderem).

Obecnie strony już stoją i zacząłem je linkować w ilości 30 linków dziennie z qlwebów dla jednej strony. Jedną domenę dla testu dopalam ilością 500linków dziennie z addera.

Wiem, że filtr mogę dostać (jednak z punktu widzenia mojego klienta to nie jest narazie ważne - ciekawe), ale bana chyba nie? Dodatkowo planuję każdą domenę dopalić np. 1000pkt z e-weblinka (rozłożone na strone główną i podstrony), które uzyskam po podpięciu do SWL (obecnie każda domena po tygodniu ma średnio 10-1000 zaindeksowanych).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności