Skocz do zawartości

Co dziś jest White, a co black SEO ?

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

A ja parę razy widziałem White Seo - Strony zrobione przez dużą firmę w ten sposób, żeby nie padł nawet cień podejrzenia o jakąkolwiek optymalizację seo. I zero linków poza katalogiem onetu w jednym przypadku i dmozu w drugim. :)

Eksperyment Discover.pl

roznica pomiedzy jednym a drugim polega na zrodle linkow.

White SEO - kupuje linki na porzadnych blogach i portalach tematycznych placac kupe forsy za link. Tutaj patrzy sie nie tylko na PR i BL, ale rowniez na UU.

Black SEO - umieszcza linki na stronach watpliwej jakosci, najczesciej powstajacych automatycznie. W tym przypadku, ilosc jest tak duza, ze zaden z w/w czynnikow nie ma znaczenia.

polish suicide flew 48 successful missions

roznica pomiedzy jednym a drugim polega na zrodle linkow.

Wyśle że źródło pochodzenia linków nie ma nic wspólnego z białym czy czarnym a raczej etyka albo jej brak.

Jeżeli faktycznie można by było powiedzieć ze istnieje coś takiego jak białe i czarne SEO to raczej odnosi się ono do etycznego zachowania pozycjonera.

Marketing internetowy dla firm

A ja parę razy widziałem White Seo - Strony zrobione przez dużą firmę w ten sposób, żeby nie padł nawet cień podejrzenia o jakąkolwiek optymalizację seo. I zero linków poza katalogiem onetu w jednym przypadku i dmozu w drugim. :)

i zero pozycji w SERPach :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

do etycznego zachowania pozycjonera.

no właśnie, tak mówiłem:

bo podobno o gustach się nie duskutuje, a właśnie pod to chętnie bym podciągnął sposoby pozycjonowania.

to gust pozycjonera.

co to jednemu będzie sie wydawać etyczne i słuszne drugiemu nie.

googla można porównać do trendów mody.

w tym roku fiolet był modny, a w tym roku googiel walczył z swl,

nie każdy ubierał się w fiolet, nie kazdy korzystał z swl.

zrozumcie, że nie ma sensu rozdrabniania się nad takimi rzeczami publicznie. każdy powinien sam sobie odp. na takie pytania.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Seo black, white, pink czy inne w dowolnym kolorze z sześcianu współrzędnych RGB :rolleyes:

Myślę że nie należy oceniać w ten sposób, po prostu seo jest albo go nie ma. White do wymysły tych którzy chcą wybielić i usprawiedliwić swoje działania mówiąc: to ci od black są źli, ja jestem dobry i grzeczny bo pozycjonuję zgodnie z jakimiś tam zasadami czy innymi kodeksami.

respect.gifgoogle.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności