Skocz do zawartości

czy domena de dla google.de?

syrob

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzenie jest takowe aby firma zaistaniala na rynku niemieckim.

Stad mam pytanie,

czy ma jakies znaczenie dla google oczywiscie pozytywne jesli wykupie domene "de" dla swojej firmy

i bede ja pozycjonowal dla fraz niemiecko jezycznych oczywiscie do niemiecko jezycznej wersji strony.

pozdrawiam

Witam

Zamierzenie jest takowe aby firma zaistaniala na rynku niemieckim.

Stad mam pytanie,

czy ma jakies znaczenie dla google oczywiscie pozytywne jesli wykupie domene "de" dla swojej firmy

i bede ja pozycjonowal dla fraz niemiecko jezycznych oczywiscie do niemiecko jezycznej wersji strony.

pozdrawiam

bardzo dobre zamierzenie , wielokrotnie było juz stwierdzone, że w .de jest coś takiego jak geolokalizacja i ma to wpływ na wyniki w google.de poza tym wiekszość dobrych katalogów niemieckich przyjmuje tylko witryny w .de

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Teoretycznie tak ale praktycznie nie ma to żadnego znaczenia :) Google nie może dyskryminować bądź faforyzować domen .de w danym języku.

Chyba kolego firewall chcesz wprowadzić autora postu w błąd, lub nie za bardzo jesteś w tym temacie zorientowany.

Domena .DE jest domeną narodową a nie "językową" jest powiązana właśnie z niemcami, budując stronę tylko dla niemiec jest to wybór najlepszy i oczywisty. Tak jak na przykład .AT dla austrii - gdzie język jest ten sam.

Taka domena zawsze będzie miała wyższą pozycję w google.de niż np. geo targetowana na niemcy domena .COM, co było już wielokrotnie sprawdzone, gdyż w przypadku domeny .DE nie oznacza ona języka - tylko konkretny kraj, dla którego jest dedykowana.

Ponadto zgodnie z prawem - właścicielem niektórych domen jak.np .US a dawniej rownież .DE, mógł być tylko obywatel na stale przebywającym w danym kraju, którego tyczy się dana domena narodowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności