Skocz do zawartości

Dylemat

sportcoupe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem ponieważ nie wiem co mam zrobić więc może wy mi pomożecie, sprawa wygląda następująco chcę aby moja strona www była wysoko w wynikach wyszukiwania google.pl , więc dałem ogłoszenie (na forum) odnośnie pozycjonowania i dostałem kilka ofert w cenach od 100 zł do 700 zł za słowo ogrodzenia, ogrodzenie.

W między czasie sprawdzałem sobie aktualną pozycję mojej strony w google i dla ogrodzenia jestem albo na 5 stronie albo na 3 stronie aktualnie na 2 stronie w przypadku słowa ogrodzenie strona 2 lub 1 strona. I teraz mam pytanie czy warto inwestować w pozycjonowanie, skoro strona było nie było to jest wysoko ale jej pozycja ciągle jest zmienna i to znacząco. I mam pytanie dlaczego są takie skoki? Czy próbować samemu tą strone pozycjonować? ( do TOP10 już nie jest daleko )

Czekam na wasze opinie i sugestie.

Zawsze warto ;)

A skoki mają wiele powodów, jednym z nich może być to, że na te same frazy inne strony są pozycjonowane B)

Więc może dzisiaj idzie do góry, ale niedługo może lecieć w dół B)

A jeżeli chodzi o własnoręczne pozycjonowanie to zależy od umiejętności i wiedzy. Bo często jak się człowiek uczy to niestety uczy się na błędach, a w przypadku pozycjonowania te błędy mogą się objawić jako znaczne osłabienie pozycji lub wyindexowanie :unsure:

Pozdrawiam

czy warto inwestować w pozycjonowanie
warto jeśli na wysokiej pozycji zarobisz więcej niż wydasz na pozycjonowanie
Czy próbować samemu tą strone pozycjonować?
to już sam musi wiedzieć czy czujesz się na siłach to zrobić, przede wszystkim czy masz do tego cierpliwość ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

czy warto inwestować w pozycjonowanie
warto jeśli na wysokiej pozycji zarobisz więcej niż wydasz na pozycjonowanie
Czy próbować samemu tą strone pozycjonować?
to już sam musi wiedzieć czy czujesz się na siłach to zrobić, przede wszystkim czy masz do tego cierpliwość ;)

Jedna moją stronę wypozycjonowałem trwało to 4 mc a wyniki są do dzisiaj (rok). Głównie chodzi mi o to że na przykład zapłacę 700 zł za pozycjonowanie mojej domeny pod tym słowem a okaże się że nie wkładając zbyt dużego wysiłku można osiągnąc ten sam efekt. Czy jest coś takiego jak jednorazowe pozycjonowanie tzn. płacę określoną kwotę i mam podniesioną pozycję ale wiadomo efekt pozycjonowania zostaje nie tak jak to jest jak ktoś pozycjonuje swoim "zapleczem"

Mniej popularne frazy np. "lokalne" (z miastem), można podnieść skutecznie raz i wtedy można za to raz zapłacić. Efekt będzie się trzymał, aż do momentu kiedy ktoś nie przebije pozycji inną stroną. Wtedy można proces powtórzyć albo już stale dbać o pozycje.

Mimo wszystko nie jedna osoba uprawia SEO więc miejsca stron pod każdą frazę (nawet niszową) zmieniają się jak w kalejdoskopie :rolleyes:

Pozdrawiam

Czy jest coś takiego jak jednorazowe pozycjonowanie tzn. płacę określoną kwotę i mam podniesioną pozycję

To jednorazowe pozycjonowanie ogranicza się do optymalizacji strony pod wybrane słowa kluczowe i ewentualnie zgłoszenia strony do najważniejszych katalogów. To jednak może być skuteczne w przypadku mało konkurencyjnych słów kluczowych, kiedy faktycznie takie podstawowe działania zwiększą dość mocno widoczność strony w wyszukiwarkach, a Ty nie chciałbyś zbyt dużo na to wydać. Jeśli zainteresowałeś się tematem, później możesz kontynuować prace samodzielnie, ale bardzo ostrożnie, żeby stronie nie zaszkodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności